"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Natură, educație și puterea iubirii - biologia parentajului conştient

În zilele noastre știința evoluează exponențial, astfel încât este greu să ținem pasul cu noile descoperiri, mai ales în viteza cu care ne trăim viețile. Este trist că nu dăruim timp pentru informare deoarece multe dintre aceste informații au capacitatea de a ne schimba efectiv viața și în multe cazuri de a o simplifica și îmbunătăți în mod radical, de a ne face mai conștienți, mai fericiți și mai împliniți sufletește.

Aduc astăzi în atenție o conferință a renumitului biolog Bruce Lipton în care acesta demontează mitul determinismului genetic și al cauzalității ADN, fapt cu implicații majore. Este o conferință care se adresează tuturor: părinților, viitorilor părinți, educatorilor, profesorilor, celor care au tangență cu copiii (și într-un fel sau altul toți avem) și tuturor celor care le pasă de viitorul societății în care trăim.

Informațiile cuprinse în acest material reprezintă argumente majore în favoarea unui comportament conștient și plin de responsabilitate. Conferința reprezintă de asemenea și un minunat instrument de cunoaștere și autocunoaștere și merită dată mai departe pentru a disemina aceste informații știind că putem participa astfel la construirea unei societăți armonioase. Vizionare plăcută și cu folos..


Pentru cei care vor să aprofundeze informațiile, recomand cu căldură cărțile lui Bruce Lipton:
- "Biologia credinței" - comandă online aici-link;
- "Evoluția spontană" - comandă online aici-link și 
- "Efectul de lună de miere" - comandă online aici-link.

Articole utile despre parenting:
- Despre părinții toxici / De ce suntem o societate bolnavă,
- Parentajul (in)conștient și implicațiile sale majore,
- Consecințele traumelor din copilărie asupra sănătății și
- Cum să crești copii de succes (+ 80 cele mai bune cărți de parenting).


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: