"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

miercuri, 9 februarie 2011

Chimia fericirii. Consecințele gândurilor asupra stării de sănătate

Ce-ai face dacă ai ști că în fiecare secundă gândurile tale "comandă" organismului tău VIAȚĂ sau MOARTE..? Poate suna destul de dur acest fapt dar iată că știința modernă ne pune zi de zi noi dovezi la dispoziție că așa este, gândurile noastre influențează decisiv starea noastră de sănătate. 
Începând cu articolele de aici, aici sau aici (dar nu numai) trebuie sa recunosc ca am lăsat sa se întrevadă fascinația mea pentru acest computer fantastic care este creierul uman. Posibil ca acesta fascinație să vină în primul rând din faptul ca schimbând mentalitatea știu că ne putem schimba traiectoria in viață. Sau poate vine din uimitoarea legătura de determinare reciprocă dintre gândurile noastre și starea noastră de sănătate, dar de fapt cred că din amândouă.
Important este însă să înțelegem cât mai bine aceste două lucruri și astfel să facem pașii necesari pentru a ne fi mai bine, pentru a ne găsi echilibrul interior, pentru a fi fericiți (chiar dacă mulți oameni în aceste vremuri consideră fericirea ca fiind doar un concept filozofic).
***
Din gama articolelor dedicate puterii gândurilor noastre, vă invit sa vizionați o emisiune foarte interesantă în care domnul profesor Dumitru Constantin Dulcan, (renumitul neurolog român, autor al cărții "Inteligența materiei") explică științific legătura de determinare reciprocă dintre emoții, gânduri și starea de sănatate. Vizionare plăcută!


Cu toate ca în emisiune s-a precizat, simt nevoia sa subliniez că o comutare mecanică de pe o stare cu emoții/gânduri negative pe o stare cu emoții/gânduri pozitive nu va avea efectul scontat (starea de bine)decât pe moment deoarece acea "instanță superioară" (cum o numește domnul Dulcan)-conștiința- nu e ceva ce poate fi păcălit...
Singura posibilitate viabilă rămânând în acest caz extinderea conștiinței prin înțelegerea profundă a schimbărilor prin care trecem si a importanței necesității schimbării profunde a mentalității la nivel individual dar și la nivel colectiv..
Cărțile domnului prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan pot fi comandate online (transportul fiind gratuit oriunde în țară):
- "Inteligența materiei" - comandă online aici (link),
- "În căutarea sensului pierdut" (ambele volume) - comandă online aici (link),
- "Mintea de dincolo" - comandă online aici-link,
- "Somnul rațiunii" - comandă online aici-link.

Vă doresc zile și nopți cu pace  *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

jai spunea...

multumesc mult pentru articol
foarte interesant
..
da
noi suntem expresia gindurilor personale de
zi cu zi
clipa de clipa
a gindurilor celor din jur...
da , trebuie inteles bine si
constientizat.
multumesc.

OVIDIUS spunea...

ai ști se scrie cu un singur i

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...