"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

marți, 11 septembrie 2012

Despre fericire - puncte de vedere

Fericirea este o stare pe care fiecare dintre noi o caută în felul său. Multe lucruri s-au scris și s-au spus despre fericire dar oricâte s-ar fi spus cred că e greu de cuprins această stare într-o definiție sau chiar într-un eseu. Cu atât mai puțin putem spera într-o rețetă prin care să putem ajunge la starea de fericire.
De aceea consider că orice încercare de a împărtăși modalități prin care oamenii ajung la starea de fericire este binevenită și ne poate determina pe fiecare dintre noi să facem conexiunile potrivite fiecăruia pentru a ne aproia și mai mult de starea de bine și de echilibru pe care o căutăm și să o menținem atunci când o reușim să o trăim.
Plecând de la această premiză m-am gândit să postez astăzi un filmuleț din seria TED care mie mi-a adus căteva puncte de vedere noi în ceea ce privește starea de fericire și de echilibru.
Este vorba despre un scurt discurs al lui Matthieu Ricard. Acesta s-a specializat în biochimie la Institutul Pasteur, dar a „părăsit” știința alegând să se mute în Himalaya și să devină un călugăr budist. În acest mod și-a propus să studieze fericirea, atât la nivel uman de bază și ca subiect de studiu din punct de vedere științific.
Reușind să experimenteze fericirea, el a ajuns să creadă că aceasta impune același tip de efort, de voință, de antrenament al minții ca orice alt tip de scop uman. Reflecțiile profunde și științifice despre fericire și budism ale lui Matthieu Ricard s-au materializat în mai multe cărți, printre care și „Quantum Lotus: o călătorie unde știința și budismul se întâlnesc”.
În viața cotidiană, Matthieu Ricard este traducător și un fel de „mâna dreaptă” pentru Dalai Lama și este implicat în diverse proiecte umanitare. Cu scopul unui studiu științific asupra fericirii, acesta s-a supus unor teste clinice intensive la Universitatea din Wisconsin, Robert Chalmers (ziarist la The Independent) numindu-l drept „cel mai fericit om din lume”.

Vizionare plăcută!


Una dintre cărțile scrise de Matthieu Ricard - Fericirea - a fost tradusă și în limba română și poate fi comandată online aici-link (transport gratuit oriunde în țară).
Alte cărți minunate:
"Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link;
"Succesul redefinit" -Arianna Huffington- comandă online aici-link;
"Bucuria. Fericirea care vine din interior" -Osho- comandă online aici-link;
"Proiectul fericirii" -Gretchen Rubin- comandă online aici-link;
"Fericire Acum!" -Robert Holden- comandă online aici-link;
"Antidotul. Fericire pentru oamenii care nu suportă gândirea pozitivă" -O. Burkeman- comandă online aici-link.
Un documentar de excepție despre căutarea fericirii poate fi vizionat - aici (click!)
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...