"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 12 noiembrie 2012

Frica - principala piedică în calea regăsirii armoniei


Pe parcursul vieții, în diferite momente, fiecare dintre noi a fost urmărit de frică în diferitele ei forme de manifestare. Sub oricare dintre aceste forme, frica este cea care ne oprește să experimentăm necunoscutul oricare ar fi semnificația acestuia.

Dacă în acest necunoscut nu ar fi conținute și potențialele noastre cele mai înalte, altfel spus: versiunile noastre cele mai performante, atunci am putea spune că nu pierdem nimic locuind în zona de confort oferită de lucrurile/stările cunoscute. Dar dacă e să fim foarte sinceri cu noi înșine, cu toții știm că în fiecare dintre noi stau o infinitate de comori încă nedescoperite.

Căteva idei foarte utile pentru a înțelege mai profund frica ne oferă Horia Țurcanu într-o ediție a emisiunii Harta Vieții realizată de Nicoleta Svârlefus.

Vizionare plăcută!


Chiar dacă e un clip foarte cunoscut găsesc potrivit să ne reamintim și cuvintele lui Neale Donald Walsch (autorul cărţii „Conversaţii cu Dumnezeu"), cuvinte la care mă întorc de câte ori se întâmplă să mai uit esența lucrurilor...

 
O emisiune foarte interesantă cu Horia Țurcanu am postat și aici (click!).
 
Cu drag >:D<
 

Un comentariu:

Sorin spunea...

foarte frumos interviul cu Horia...multe confirmari :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...