"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 10 ianuarie 2013

Momentul schimbării

Putem observa cu ușurință că nimeni nu face schimbări în viața sa dacă se află într-o zonă de confort (emoțional, material, etc.). Foarte puțini dintre noi fac schimbări dacă lucrurile merg prost dar pot suporta. Știu că e greu de acceptat pentru că sună trist însă momentul schimbării vine abia cănd lucrurile merg... suficient de prost.

Mai exact, dacă suntem foarte foarte sinceri cu noi înșine, putem recunoaște că facem schimbări doar când frustrările, suferința ating maximul suportabilității.

Ne pot ajuta numeroase informații, desigur, ele există, putem face multe exerciții de imaginație, dar în majoritatea cazurilor doar lecțiile de viață sunt cele care ne conving să facem pași decisivi spre adevărata schimbare.

Așa cum am mai spus, pe mine exercițiile de imaginație, transpunerea în diverse situații m-au ajutat foarte mult să-mi antrenez emoțiile (fitness emoțional). Între acestea, filmele (și anumite  seriale) au avut și au un rol foarte important.

M-am gândit să vă propun astăzi ca exercițiu de genul descris mai sus, un film extraordinar, care, în cazul unei transpuneri suficient de profunde în poziția personajului principal, poate crea surprinzătoare percepții și poate oferi după vizionare numeroase puncte de vedere noi și importante asupra vieții.

Este vorba despre filmul "Conversații cu Dumnezeu", un film care surprinde o perioadă de schimbări profunde din viața lui Neal Donald Walsch (autorul a numeroase cărți ajunse bestseller pe plan internațional - cele traduse în limba română pot fi comandate online aici-link). Producătorul și regizorul filmului este Stephan Simons, cel care a regizat printre altele si "What dreams may come".

Vizionare plăcută!


Documentare de referință recomandate: Cine sunt eu? și Minți luminate. De asemenea recomand și documentarul Poți să-ți vindeci viața - dacă nu l-ați văzut încă.

Cărțile lui Neal Donald Walsch traduse în limba română pot fi comandate online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit. Posibil să îți placă să petreci un moment de liniște aici (link) sau poți căuta ceva care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: