"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 3 septembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (16)

Cred că nu se mai îndoiește nimeni că trăim vremuri de profunde schimbări și nu vorbesc aici doar de domeniul științific ci și de cel social. Din ce în ce mai mulți oameni își reorientează concepțiile despre lume și viață, din ce în ce mai mulți oameni observă conexiunile dintre schimbări și faptul că toate lucrurile se întâmplă cu un rost. Deși debusolarea pe care o vedem în jur este încă mare, bucuria constă în faptul că doza de încredere crește exponențial și că oamenii iau atitudine și când vine vorba despre societate ca întreg nu doar privind aria vieții lor.

Așa apar și din ce în ce mai mulți oameni care investesc timp și energie pentru realizarea unor documentare care pot schimba mentalități sau măcar pot face să se miște ceva acolo în inima noastră a fiecăruia. Documentarul pe care îl aduc în atenție astăzi este unul care conține informații extrem de importante pentru noi toți atât la nivel individual cât și la nivel de societate.

Titlul acestuia este "Thrive - What on Earth will it Take?" ("Prosperă - Ce presupune asta pe Pământ?") și reunește informații din foarte multe arii de interes spre a construi o imagine cât mai clară a realității noastre comune actuale. Review-urile internaționale spun că face mai mult de atât:

"Filmul Thrive este mai mult decât un documentar relevant pentru vremurile noastre. Este mai mult decât o înțelegere bine documentată și un semnal de alarmă pentru modul în care funcționează lumea și pentru felul în care este într-adevăr controlată. Este o rețetă și model pentru modul în care putem, fiecare dintre noi, să prosperăm în modul în care și natura o face - cu ușurință, în mod natural și cu grație. Măcar și pentru acest lucru, merită timpul investit în vizionarea lui." - review din Odyssey Magazine.

Filmul este realizat de soții Foster și Kimberly Gamble și a necesitat 8 ani de cercetări și interviuri. Personalitățile intervievate în film sunt oameni recunoscuți în domeniile lor de activitate: Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Nassim Haramein, David Icke, Steven Greer, Duane Elgin, Jack Kasher, Daniel Sheehan, Adam Trombly, Brian O'Leary, Vandana Shiva, John Gatto, Catherine Austin Fitts, G. Edward Griffin, Bill Still, John Perkins, Aqeela Sherrills, Evon Peter, Angel Kyodo Williams, Elisabet Sahtouris și Amy Goodman. Apariția filmului a stimulat și înființarea unei mișcări la nivel global (link) ale cărei activități sunt grupate pe 12 arii de interes (link).

Dincolo de noile conexiuni dintre informații pe care le conține, unele mai cunoscute altele mai puțin, filmul aduce cu sine o doza imensă de încredere privind faptul că putem întradevăr să construim împreună acea lume la care visăm cu toții, lumea în care există armonie atât în ceea ce privește relațiile dintre oameni cât și privind relația noastră cu natura și tot ce ne înconjoară. Cu siguranță merită fiecare minut investit, vizionare plăcută!


Există câteva cuvinte din film care mi-au rămas în suflet și de aceea doresc să rămână și scrise aici:
"Această viziune a unei lumi prospere, se bazează pe ceea ce putem numi perspectiva libertății (link). Există un principiu simplu, ce fundamentează această abordare: al non-intruziunii. Nimeni nu te deranjeazã pe tine sau proprietatea ta și nici tu nu deranjezi pe altcineva, decât în pură autoapărare. Este singura regulă descoperită, cu care toți sunt de acord, cel puțin pentru ei înșiși. Cred că, a nu deranja pe cineva, este adevăratul nord al busolei morale a omenirii și principalul nostru imbold interior. Acest discernământ ne poate ghida și poate proteja fiecare individ, pe măsură ce înființăm sisteme voluntare, auto-întreținute." - Foster Gamble.

Un documentar important privind modul în care poate funcționa armonios societatea este și acesta (link). Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc cu un click aici (link).


Dacă ești pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele liste fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


6 comentarii:

Anonim spunea...

multumesc mult pentru aceste informatii minunate!!! Imi incep ziua cu tine si ma simt minunat. Nu am terminat de citit tot ce ai pe blog dar esti o delectare pentru mine. Iti multumesc ca existi!

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Mă bucur că ce ai găsit ți-a înfrumusețat ziua! Toate informațiile te vor aștepta cuminți aici până când vei găsi timpul necesar.
Mulțumesc pentru gândul frumos ♥

Anonim spunea...

Buna Adina!
Cunosteam materialul insa asta nu este un motiv ca sa nu iti multumesc pentru postare. Si eu il apreciez ca fiind extrem de valoros si ma bucur ca ai simtit nevoia sa il distribui. Multumirile mele se indreapta si spre realizatori, atat pentru munca extrem de calificata depusa cat si pentru curaj. Filmul vorbeste deschis despre ce pericole reale si imediate ii pandeste pe cei care au curajul sa infrunte "mafia lumii" contemporane, si pe cei care ii sustin. (E. A.)

Anonim spunea...

hmmm... cam multe inexactitati impachetate frumos :)

Ramona spunea...

multumesc.
in drumul meu spre eliberarea acelui ceva ce tipa in interiorul meu, dvs. sunteti un instrument de cunoastere la indemana.
va multumesc pentru timpul de care m-ati scutit si pt cel pe care il acordati documentarii

Adina Amironesei spunea...

@ Ramona:
Mă bucur că ai găsit ceva potrivit ție!
Mulțumesc și eu pentru gândul tău cald ♥