luni, 30 septembrie 2013

Miracolul încurajărilor

De câte ori mă gândesc la potențialele ce stau ascunse în fiecare om îmi vine în minte imaginea unor diamante care se vor scoase la lumină. Dar despre cât de greu putem scoate la lumină aceste diamante, probabil știm cu toții.

Mă gândeam zilele trecute cum ar arăta lumea noastră dacă nu ar fi atât de dezvoltată "cultura" descurajărilor (link). Cum ar fi dacă fiecare părinte sau profesor ar "risca" să încurajeze copiii care nu fac față standardelor actuale astfel încât aceștia să-și găsească și să-și cultive vocația? Cum ar fi dacă printr-un miracol am deveni cu toții conștienți că darul fiecărui om chiar este unic?

Așa cum spuneam și în articolul acesta (link), oamenii nu se încurajează unii pe ceilalți deoarece cred că acest gest ar adânci concurența. Eu cred că dimpotrivă, dacă fiecare om s-ar dezvolta intr-un mediu în care ar fi încurajat să se dezvolte, talentul fiecăruia transpus în acțiuni ar transforma concurența într-un nonsens. Asta deoarece, chiar și în cazul când doi oameni fac același lucru se știe că fiecare dintre ei are un ceva care e doar al lui.

Am trăit multe experiențe în viață care mi-au demonstrat că încurajările chiar au efect miraculos și dincolo de acesta și unul terapeutic. De când am ajuns la această convingere "practic" încurajarile de câte ori se ivește ocazia și vă mărturisesc că de fiecare dată efectele acestora îmi reconfirmă credința. Cât despre influența acestora în dezvoltarea unor relații armonioase probabil nu e nevoie să vă mai povestesc.

Aceste gânduri mi-au făcut să-mi amintesc și un film ce merită toată atenția, și chiar merită revăzut din când în când pentru...încurajare. Se numește "Opus-ul", iată-l mai jos, îl dau mai departe cu drag și sper să vă aducă bucurie și curajul de a scoate diamantele interioare la iveală.


Cumva apropiate sunt și gândurile pe care le-am scris aici (link) , de aici (link) și aici (link). Dacă nu ați văzut încă filmul "Legea Rezonanței" poate că a venit timpul, îl găsiți aici (link). Este filmul care completează viziunea celui cu titlul "The Secret" dar și a celui de mai sus.
***
Dacă este prima dată când ai ajuns aici, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri interesante în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



2 comentarii:

  1. Adina esti geniala Cat de mult doresc sa devina o realitate in scoli Mai ales ca am doi copii ce sigur ascund talente si dorinte unice . Multumesc pentru asa idee ce iti face onoare tie si noua cei din specia umana.

    RăspundețiȘtergere

* Înainte de a pune un comentariu, vă rog să citiți: Libertățile din mediul virtual.
** Nu postați link-uri deoarece platforma Blogger le poate identifica drept spam-uri, caz în care comentariul va fi blocat automat.