"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 30 septembrie 2013

Miracolul încurajărilor

De câte ori mă gândesc la potențialele ce stau ascunse în fiecare om îmi vine în minte imaginea unor diamante care se vor scoase la lumină. Dar despre cât de greu putem scoate la lumină aceste diamante, probabil știm cu toții.

Mă gândeam zilele trecute cum ar arăta lumea noastră dacă nu ar fi atât de dezvoltată "cultura" descurajărilor (link). Cum ar fi dacă fiecare părinte sau profesor ar "risca" să încurajeze copiii care nu fac față standardelor actuale astfel încât aceștia să-și găsească și să-și cultive vocația? Cum ar fi dacă printr-un miracol am deveni cu toții conștienți că darul fiecărui om chiar este unic?

Așa cum spuneam și în articolul acesta (link), oamenii nu se încurajează unii pe ceilalți deoarece cred că acest gest ar adânci concurența. Eu cred că dimpotrivă, dacă fiecare om s-ar dezvolta intr-un mediu în care ar fi încurajat să se dezvolte, talentul fiecăruia transpus în acțiuni ar transforma concurența într-un nonsens. Asta deoarece, chiar și în cazul când doi oameni fac același lucru se știe că fiecare dintre ei are un ceva care e doar al lui.

Am trăit multe experiențe în viață care mi-au demonstrat că încurajările chiar au efect miraculos și dincolo de acesta și unul terapeutic. De când am ajuns la această convingere "practic" încurajarile de câte ori se ivește ocazia și vă mărturisesc că de fiecare dată efectele acestora îmi reconfirmă credința. Cât despre influența acestora în dezvoltarea unor relații armonioase probabil nu e nevoie să vă mai povestesc.

Aceste gânduri mi-au făcut să-mi amintesc și un film ce merită toată atenția, și chiar merită revăzut din când în când pentru...încurajare. Se numește "Opus-ul", iată-l mai jos, îl dau mai departe cu drag și sper să vă aducă bucurie și curajul de a scoate diamantele interioare la iveală.


Cumva apropiate sunt și gândurile pe care le-am scris aici (link) , de aici (link) și aici (link). Dacă nu ați văzut încă filmul "Legea Rezonanței" poate că a venit timpul, îl găsiți aici (link). Este filmul care completează viziunea celui cu titlul "The Secret" dar și a celui de mai sus.
***
Dacă este prima dată când ai ajuns aici, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri interesante în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



duminică, 29 septembrie 2013

O scurtă poveste de viață...altfel

Când se ivește vreo situație în care e nevoie să vorbim despre traumele trecutului, puțini dintre noi se simt confortabil. Pentru că nu e tocmai simplu. E simplu doar în cazul când lucrurile nu sunt doar acceptate mecanic ci și înțelese dincolo de bine și rău, dincolo de dualitate.

Însă dacă totuși cineva reușește performanța asta, dacă vei fi prezent în preajma lui, cu siguranță nu îl poți uita după o zi sau două.Poți recunoaște ușor un astfel de om. Pentru că emite ceva foarte greu de definit, care seamănă cu entuziasmul dar e în aceeași măsură curaj, care seamănă cu un zbucium dar la fel de mult e pace, dar mai presus de toate radiază inspirându-ne într-un mod căruia minții noastre îi scapă deocamdată.

Am avut ocazia să întâlnesc oameni care s-au depășit pe ei înșiși și pot inspira la rândul lor pe cei care nu au încă puterea să o facă. Și am avut această ocazie atât în realitate cât și în „virtualia”. Mi-am amintit de asta cu ocazia articolului precedent. De aceea vin acum cu un fel de completare de suflet, de data aceasta una care conține ceea ce încercam să definesc mai sus.

Iată-l pe Shane Koyczan vorbindu-ne despre experiențele sale de bullying pe care le-a trăit și nu oricum ci…altfel. De privit prin ochii sufletului și de ascultat cu inima..


Ceva cumva interconectat vei găsi și aici (link) și în cazul când îți plac poveștile de viață așa cum îmi plac și mie, atunci poți găsi alte povești emoționante în articolele de aici (link)
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestei pagini, îți urez cu drag bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



joi, 26 septembrie 2013

Vampirismul psihic (ne)rafinat (5) - Bullying

Dacă în primele articole din seria dedicată vampirismului psihic am vorbit despre formele rafinate ale acestuia, cred că a venit vremea să aduc în atenție forma extremă a abuzului, cea pentru care nu s-a găsit încă o traducere în română, numită în engleză - Bullying.

Bullying înseamnă agresiunea sub forma ei cea mai profundă, este impunerea dominației asupra celorlalți prin utilizarea forței și a altor metode precum: amenințări, constrângere, umilire, etc.. Este genul de comportament care se adâncește prin repetare sistematică până ajunge să fie o obișnuință în viața celui abuzat. Este comportamentul care pur și simplu produce teroare în viața persoanei țintă.

Acest tip de abuz poate avea loc între doar două persoane însă formele atroce sunt acelea în care abuzatorul are și "ajutoare" care amplifică efectul comportamentului asupra celui abuzat.

Formele de manifestare sunt atât de variate încât fiecare dintre acestea ar merita o discuție separată. Mergând pe firul cronologiei unei vieți enumăr câteva tipuri de bullying :
- asupra copiilor de către ceilalți copii, părinți, profesori, alți adulți, etc.;
- asupra adolescenților - la fel ca mai sus;
- asupra adulților - de către un alt membru al familiei; la locul de muncă de către șefi, colegi; în sistemul medical și administrativ; în închisori de către colegi și supraveghetori, pe internet, etc.

Efectele bullying-ului sunt complexe și pot duce la comportamente extreme ale persoanei abuzate acestea plecând de la sinucidere și ajungând pâna la explozii de violență extremă asupra altor persoane. Așa cum probabil știți, criminalii în serie sunt în proporție de 99% victime ale abuzului de acest tip în perioada copilăriei.

Din punct de vedere energetic - bullying-ul lasă victima la pământ. La rândul ei, persoana abuzată are de ales între a-și căuta puterea eliberării în interior sau a se "alimenta" abuzând la rândul ei pe altcineva. Și cum puterea interioară nu este ceva foarte cunoscut și nici ușor accesibil, cele mai multe persoane abuzate aleg varianta de a abuza la rândul lor. Acesta este mecanismul prin care violența naște violență.

Dacă tot suntem în mediul virtual, cred că este potrivit să punctez căteva lucruri despre cyber-bullying - abuzul extrem prin intermediul tehnologiei și internetului.

Cyber-abuzatorul este de regulă persoana avidă de a provoca scandaluri virtuale, avidă de comentarii în contradictoriu, de polemici interminabile, polemici în care își etalează cu emfază cunoștințele și/sau cunoașterea străduindu-se astfel convingă pe toată lumea că acestea sunt singurele adevăruri valabile.

Adevărurile sale "universale" sunt mascate în majoritatea cazurilor de cele mai bune intenții și pot lua forme dintre cele mai sofisticate. Poate cea mai sofisticată dintre acestea este agresiunea cu propriile principii ale țintei. Altfel spus, abuzatorul îți răstălmăcește principiile (credințele) pentru a-ți arăta că realitate nu le respecți.

În lumea denumită "spirituală", a bate pe cineva cu propriile "arme" (credințe) nu e deloc greu deoarece limitele acestor credințe/concepte sunt fluide și pot fi (re)interpretate la nesfârșit. Concret, cel mai des se uzează de "legea atracției" spusă sub forma: "atragi scandal pentru că nu ai învățat lecția acceptării și toleranței" și de legea reflectării sub forma "respingi pe ceilalți pentru că ei îți oglindesc părțile tale neacceptate".

Dacă ducem la extrem lecția toleranței sau legea reflectării reiese de aici că ar fi natural să stăm să fim abuzați la infinit. Dar oare ce ființă consideră că e normal așa ceva? Care ar fi finalitatea unei vieți dedicate abuzului? Să ne vrea oare Dumnezeu nefericiți? Sunt întrebari retorice, desigur.


Eu cred că ducerea la extrem a acestor legi creează o confuzie, una care poate genera abuzuri și mai mari și foarte bine mascate. Confuzia constă în stabilirea limitei până la care acceptarea poate fi posibilă astfel încât fiecare dintre noi să rămână cu energia vitală pe plus. Sigur știți la ce mă refer, așa că nu insist.

Pentru că am trăit în viața mea experiențe de abuz duse la extrem, pot spune că agresiunea (de orice natură) nu are cum să înceteze și nu va înceta decât în momentul când spunem NU. ATÂT. AJUNGE. 

Acest articol nu este doar rezultatul experiențelor trecute ci și a două experiențe recente de pe facebook. Desigur, și celelalte cinci articole (link-1, link-2, link-3, link-4 link-5) au fost "inspirate" și de experiențe virtuale. Am crezut că ele sunt suficiente pentru a opri acest gen de abuz, dar se pare că m-am înșelat. Apoi am scris un altul și mai clar - link-6 dar nici așa nu a fost de ajuns.

Nu am de apărat nici o "imagine" pentru că nu cred că am una și nici nu depind de ea chiar dacă s-ar considera că am. De aceea m-am gândit că aceste gânduri merită scrise și sub forma asta spre a (re)aminti că spiritualitatea este cu totul altceva decât acceptarea infinită a abuzurilor de orice natură ar fi ele.

Și da, sunt recunoscătoare celor care m-au "inspirat" să scriu acest articol dar asta nu înseamnă că voi tolera în continuare cyber-vampirii "spiritualistici" (mulțumesc lui Dan I. pentru inventarea acestui termen). Spun asta deoarece consider că viața sigur nu e o competiție cu ceilalți, cel mult cu noi înșine. Cred că viața este mai mult un dans al întregirii ființei, un dans al împăcării interioare, iar acest lucru, oricum ar fi, nu se petrece într-un spațiu în care există bullying, ci într-unul al liniștii.

În finalul acestei mici pledoarii iată un scurt speech al lui Mooji despre cum ar trebui să fie o relație.. (dacă subtitrarea nu pornește automat poate fi setată din butonul rotiță - bara de jos a player-ului).


În cazul când ești interesat de subiect, pentru completare merită citite și articolele cu link-urile de mai sus link-1, link-2, link-3, link-4, link-5link-6. Desigur, am scris și despre experiențele minunate din virtual, altfel nu aș mai fi acum aici și probabil aș șterge "crezul" meu din coloana din dreapta a acestei pagini.

Idei esențiale despre vampirismul energetic găsiți în următoarele cărți:
- "Pofte demonice. Vampirul psihic din noi și din ceilalți" -Barbara E. Hort- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Vampirii energetici" -Albert J. Bernstein- comandă online aici-link;
- "Dragoste sau sclavie?" -Walter Riso- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Iubiri toxice" -Walter Riso- comandă online aici-link;
- "Oameni toxici" -Marsha Petrie Sue- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Ideea de bază a acestui site urmărește dezvoltarea personală și tot ce ne ajută să avem o viață bună. Sper să găsești lucruri interesante în lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 24 septembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (19)

Despre vise se spune fie că sunt produsul imaginației noastre, fie al subconștientului sau al hazardului. În alte texte se spune că visele sunt asociate cu atitudinile și tiparele noastre comportamentale iar cunoscutul C. G. Jung a arătat că în vise inconștientul prinde viață.

Și totuși...măcar o dată în viață fiecare dintre noi a avut măcar un vis în care să fie absolut conștient, să se miște în orice direcție și să simtă totul cu toate simțurile, nu-i așa? Ce-ar fi dacă aceste vise conștiente ar fi "excursii" în acele realități paralele (link) pe care încă nu le putem detecta prin alte metode? Ce-ar fi dacă din aceste "excursii" în afara corpului am putea aduce ]n această realitate cunoașterea (de oricare factură) pe care ne-o dorim?

Știm deja că nu doar unul ci mai mulți inventatori, artiști și alți oameni care au dăruit lumii ceva nou au spus că ideea le-a venit în vis sau într-o stare similară visării.
Eu cred că experiențele petrecute de noi în afara corpului sunt stări de conștiință extinsă și sunt foarte importante atât pentru autocunoaștere cât și pentru cunoaștere în general. Acestea nu au loc doar în somn ci și în stare de veghe (în anumite condiții). Cred că astfel de stări trăiesc foarte mulți oameni fără să le denumească neapărat în vreun fel și fără să și le explice. Mai cred că doar prejudecățile noastre ne pot opri să vorbim deschis despre astfel de lucruri.

Deoarece informațiile sunt relativ puține pe acest segment al călătoriilor extracorporale și al stărilor de conștiință extinsă, am considerat necesar să dau astăzi mai departe aici un interviu foarte interesant cu un explorator al acestor stări.
Este vorba despre Robert Monroe (1915-1995) - producător de  de radiodifuziune newyorkez care a studiat intens stările de conștiință modificată și a sistematizat informațiile culese în câteva cărți dintre care au fost traduse și în limba română:
- "Călătorii în afara corpului" (comandă online aici-link - voucher 90 ron la înscrierea pe site);
- "Călătorii îndepărtate" (comandă online aici-link - transport gratuit);
- "Călătoria supremă" (comandă online aici-link - transport gratuit).
De asemenea Robert Monroe a fondat Institutul Monroe (link) dedicat continuării studiilor acestor stări de conștiință modificată. Iată interviul, sper să fie util pentru construirea interpretărilor personale. Vizionare plăcută!


Pentru cei îndrăgostiți de subiect recomand și următoarele cărți:
- "Experiențe extracorporale" - Anthony Peake - comandă online aici-link - transport gratuit);
- "Corpul astral" - A.E. Powell - comandă online aici-link - transport gratuit).
În legătură cu acest subiect sau sub formă de completări sunt și informațiile de aici (link), de aici (link) și aici (link). Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc aici (link).
***
Dacă ai pășit pragul acestei pagini pentru prima oară, mă bucur să-ți urez bun venit! Profilul acestui site urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri interesante în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Te mai aștept
   Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

duminică, 22 septembrie 2013

Călătorie dincolo de ziduri (+ recomandare film)

Toți suntem dotați natural să simțim bucuria. Dar intensitatea cu care o simțim este diferită, asemeni intensității cu care ne trăim viețile. Diferențele provin din măsura în care ne deschidem către a percepe senzorial lumea în care trăim. Ceea ce obișnuim să numim deschidere sufletească.

Ne-am ferecat sufletul cu multe zăvoare ca să nu ne mai doară și să nu ne mai poată răni nimeni. În timp, am construit ziduri după ziduri pentru a ascunde cât mai bine partea noastră cea mai vulnerabilă. Însă am pierdut din vedere că doar acea parte a noastră poate simți bucuria. Și astfel am ajuns să nu ne mai putem bucura cu adevărat de nimic. Sau aproape nimic. Sau cel mult am ajuns să ne bucurăm la nivel așa.. superficial. Genul acela de bucurie care apare doar dacă are un motiv. Iar când dispare motivul, dispare și bucuria. Am uitat că putem să ne bucurăm și fără motiv, asemeni copiilor.

E trist cât de mulți oameni nu știu că dincolo de ziduri bucuria nu poate răzbate. De aceea sufletul se simte singur și trist. Și asemeni unei flori neudate, acesta începe să se usuce. Încetul cu încetul. Și viața își pierde întreaga magie, iar oamenii devin zombi.
***
Fiecare călătorie dincolo de ziduri este sacră. Și unică. Din aceste motive și pentru că am idee ce cantitate de energie necesită călătoria, mă emoționează profund când ascult povestea cuiva. 

Mai cred că fiecare călătorie dincolo de zidurile cuiva ne ajută în propria călătorie. Pentru că fiecare poveste e terapeutică. De aceea vă invit să urmăriți povestea tulburătoare a lui Octavian Segărceanu, prin ochii sufletului..


Recomand cu căldură cartea lui Octavian Segărceanu "Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India":
- în format fizic - comandă online aici-link;
- în format ebook - comandă online aici-link.
***
Există povești de viață care depășesc imaginația scenariilor de film. Filmul pe care-l recomand astăzi se încadrează în această categorie și este la fel de terapeutic ca și povestea de mai sus. Acesta urmărește firul unei povești adevărate și se adresează atât minților cât și inimilor noastre. Amprenta filmului dărâmă prejudecăți legate prietenie, de faptul că acestea se pot lega doar între persoane cu gusturi și preocupări similare și ne oferă o perspectivă a darurilor pe care le putem dobândi depășind aceste prejudecăți.


Este un film despre încrederea reciprocă, despre miracolul necondiționarii în relații și despre legăturile de suflet care se pot forma între oameni complet diferiți. Ar fi inutil să vă povestesc ceva despre acțiunea filmului. Vă spun doar că filmul... "mișcă" lucruri în inima noastră, lucru care este mult mai important decât cele 7 premii internaționale pe care acesta le-a câștigat. Deci este NE-recomandat celor care vor să-și păstreze inimile ferecate după... ziduri.

Se numește "The Intouchables" (tradus la noi "Invincibilii"), scenariul este scris de Olivier Nakache și Eric Toledano, iar în rolurile principale sunt François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny. Vizionare plăcută aici-link, aici-linkaici (link) sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit! Structura paginii pe Poți căuta ceva care să-ți placă fie în lista "Articole recomandate", fie în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare


sâmbătă, 21 septembrie 2013

21 septembrie - O zi de pace globală - transmisia LIVE a evenimentului

Așa cum spuneam și acum doi ani în septembrie, mulți oameni au îndrăznit să viseze la o lume în PACE cu adevărat, dar puțini sunt cei care au făcut întradevăr ceva concret pentru îndeplinirea acestui vis.

Revin asupra subiectului pentru a readuce în atenție un om minunat care din 1998 și-a propus un lucru cu adevărat ieșit din comun, acela de a reuși să păstreze Pământul în PACE măcar pentru o singură zi.
Jeremy Gilley - omul în sufletul căruia încape întreaga planetă - a denumit proiectul său - "Pace pentru o zi" (Peace one day - link). Neobosit și plin de încredere, și-a dedicat toți acești ani (începând din 1998) spre a înfăptui acest vis în mod concret. Astfel, el a străbătut întreaga planetă, de pe un continent pe altul, dintr-o țară în alta, depășind pericolele reale în zonele de conflict de pe glob.
De reținut este faptul că acest proiect nu se referă numai la un armistițiu global ci și la stingerea oricărui tip de violență (inclusiv a violenței în familie) măcar pentru o zi și anume astăzi - 21 septembrie.
Iată-l pe Jeremy Gilley la TED vorbind despre proiectul său (în 2011), iar mai jos transmisia live a evenimentului (interviuri cu diverse personalități + spectacol) organizat în cinstea acestei zile - care va dura toate cele 24 de ore ale acestei zile minunate. În spectacol, vor cânta live: Corinne Bailey Rae, Carlinhos Brown, Miguel Bosé, The Feeling, Jahméne Douglas, Kane și mulți alții. Totul a fost organizat de Jeremy Gilley, Jude Law, Monique Coleman și Emmanuel Jal.

Să ne îndreptăm cele mai frumoase gânduri spre pacea planetei noastre și spre locurile de pe glob unde există conflicte armate ca într-o îmbrățișare uriașă și să păstrăm liniștea în familii, la serviciu sau în întâlnirile mai mult sau mai puțin întâmplătoare pe care le avem astăzi. Fie aceasta cea mai liniștită zi pe care am trăit-o cu toții până acum și prima dintr-un lung șir de zile minunate. Cu drag
***Oricare ar fi momentul când intrați aici puteți să vedeți spectacolul de la început chiar dacă el se deschide de la momentul accesării (fiind transmisie live).
***Dăruiți mai departe link-ul pentru a fi împreună (link) cât mai mulți cei care avem aceste gânduri - având în vedere că fiecare contribuție are un impact important în câmpul extins al conștiinței - link .



În postarea de acum doi ani găsiți și filmul "The Day After Peace" realizat de Jeremy Gilley și Jude Law după 10 ani de călătorii pe glob, iată link aici (click).
Dacă ești pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Desre profilul acestei pagini există detalii aici (link). Sper să găsești subiecte care să te intereseze în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce găsești și îți dorești să afli mai multe îți pot spune că voi susține un workshop la București pe 28-29 septembrie ale cărui detalii le găsești aici (link).
 Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

vineri, 20 septembrie 2013

Ființele nevăzute (2)

Subiectul privind ființele nevăzute este unul vast, adică se poate fabula mult atâta vreme cât lucrurile sunt atât de.. lipsite de dovezi 😄. Așa că, alături de noi e posibil să nu trăiască doar elfi, zâne, troli, pitici și gnomi ci și alte entități curioase. De aceea m-am gândit să vin astăzi cu o altă perspectivă, o emisiune care conține câteva idei ce pot fi luate în considerare.

Este vorba despre o ediție a emisiunii "360 Grade" realizată de Alina Bădic, în care aceasta i-a avut ca invitați pe domnii Iuri Floroiu și Cristian Pompei - redactori la revista "Lumea Misterelor". Ei cercetează de multă vreme acest domeniu și prezintă în emisiune câteva fotografii pe care au reușit să le facă de-a lungul timpului. Da, câteodată ele se lasă fotografiate 😄.

Din câteva experiențe personale am tras concluzia că astfel de entități nu deranjează oamenii care le acceptă existența și rosturile lor (or fi ceva rosturi pe care noi nu le cunoaștem 😄). Cu alte cuvinte acestea sunt sensibile la același lucru la care suntem și noi: acceptare necondiționată. Vizionare plăcută!


În cazul când încă nu ați văzut filmul pe care l-am recomandat și în articolul de ieri - de aici (link) - merită văzut. Cât despre necondiționare...am spus câteva lucruri aici (link).


Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit! Desre profilul acestei pagini există detalii aici (link). Sper să găsești subiecte care să te intereseze în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


joi, 19 septembrie 2013

Ființele nevăzute (1)

Mi-am amintit astăzi de o discuție cu o prietenă care îmi spunea că fetița ei are din când în când premoniții și vede/simte diverse "lucruri" nevăzute de ceilalți. Asta m-a dus cu gândul la copiii care spun astfel de lucruri și la modul în care părinții tratează acest subiect.

Probabil majoritatea oamenilor în copilărie au văzut "lucruri" pe care cei "mari" nu le vedeau. Dacă ar fi să cred că aceștia există, aș spune că: elfii, zânele, trolii, piticii au alte entități s-ar putea lăsa văzuți de copii deoarece copiii îi pot accepta fară prejudecăți și, uneori, îi pot chiar iubi necondiționat.


Am văzut mai demult un film despre Islanda care are altfel de tradiții decât ale noastre, iar una dintre ele o consider foarte prețioasă, anume aceea de a-și încuraja copiii să-și păstreze credința în ceea ce văd/simt. Pentru că mi-a plăcut foarte mult acest film, m-am gândit să-l dau aici mai departe, poate, inspiră pe cineva în educația copiilor.

Documentarul se numește "Enquête sur le monde invisible" (Studiu asupra lumii invizibile) și a fost realizat de Jean-Michel Roux în 2002. Vizionare plăcută!

Notă: Nu avem de unde ști care este natura acestor viziuni ale copiilor și nu am o certitudine că ceea ce ei văd chiar există. Dar, dată fiind incertitudinea în care trăim, posibil să fie și o sămânță de adevăr pe-acolo 😄.


Referitor la abilitățile oamenilor (numite "paranormale") propun în continuare materialul Despre normal, anormal și paranormalCreierul, percepțiile și realitatea (1) și Creierul, percepțiile și realitatea (2). Despre importanța percepției noastre asupra lumii înconjurătoare și cum determină aceasta biochimia ființei noastre merită văzut documentarul de aici (link).
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt o mulțime de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege :)) Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


miercuri, 18 septembrie 2013

Workshop: Omul Independent Energetic - București (28,29 septembrie)


Eliberarea de suferință a fost și este una dintre cele mai mari dorințe ale oamenilor din toate timpurile. Traumele din trecut, dramele din prezent și grija pentru viitor ne consumă cea mai mare parte din energie și ne provoacă stări de anxietate, blocaje psihice și chiar boli ale corpului fizic. Astfel, mulți dintre noi ajung să trăiască stări de neputință cărora cu greu le pot face față.
Filmele și articolele motivaționale, susținerea prietenilor, meditațiile, pelerinajele în locurile sfinte, cristalele și celelalte lucruri pe care oamenii le folosesc pentru a se încărca energetic pot funcționa pentru o vreme. Însă de multe ori, după un timp mai lung sau mai scurt stările de anxietate revin chiar mai puternice decât înaintea utilizărilor diverselor metode enumerate mai sus.
Revenirea stărilor respective, dependența noastră de diverse tehnici, ritualuri și alte metode de încărcare energetică, dependența de persoane de ghidaj sunt tot atâtea semne care arată că nu ne-am regăsit încă întreaga putere interioară cu care am fost înzestrați din acel sacru Început.
Transformările câmpului cuantic al conștiinței din care facem cu toții parte determină modificări subtile ale câmpului nostru energetic iar dacă ne dorim eliberarea definitivă de suferință, regăsirea puterii interioare și a păcii sufletești adaptarea noastră la noile condiții devine strict necesară.
În cei șapte ani de căutări și experiențe transformatoare (ultimii doi fiind dedicați exclusiv introspecțiilor și studiului intensiv) am ajuns la concluzia că cel mai eficient mod în care putem obține aceste lucruri este dobândirea independenței energetice. Acest lucru îl putem obține prin:

- conștientizarea direcțiilor în care ne pierdem sau ne investim atenția (altfel spus, energia);
- eliminarea acelora care nu fac parte din prioritățile personale;
- transformarea relațiilor prioritare (de orice fel) în unele echilibrate.

Pe scurt: omul independent energetic are o stare de echilibru și pace care nu depinde de nimic exterior.

Rezultatele pe care le-am obținut pe plan personal în ultimii ani și mesajele pe care le-am primit pe diverse căi (în realitate și în mediul virtual) mă determină acum să dau mai departe informațiile care au dus la obținerea acestor rezultate.
Numeroase observații asupra experiențelor pe care le-am trăit (în mediul virtual + workshop-urile anterioare) au demonstrat că cele peste 250 de articole de pe blogul personal nu au nici pe departe eficiența transmiterii informaților în mod real și organizat (în realitate).
Aceste lucruri m-au determinat să concentrez și să sistematizez informațiile într-un workshop cu titlul Omul Independent Energetic” care cuprinde parcurgerea celor trei etape de mai sus. Structura workshop-ului este originală fiind bazată pe viziunea holistică asupra fiinţei umane și oferă atât informații referitoare la ultimele descoperiri științifice cât și metode de transformare a tuturor componentelor acesteia - de la corpul fizic, la cel emoțional, mental și energetic.

În cadrul acestui workshop vei avea șansa:

- să înțelegi mecanismul de funcționare energetică a ființei umane ca întreg, a câmpului cuantic al conștiinței și al conexiunii noastre cu acesta;
- să conștientizezi mecanismele energetice care generează blocajele corpului fizic, mental, emoțional și energetic;
-  să îți dezvolți abilitatea recunoașterii blocajelor energetice personale;
- să gestionezi eficient propriile stări emoționale;
- să înțelegi dinamica energetică a relațiilor interumane;
- să îți dezvolți capacitatea de a recunoaște mecanismele ce duc la dezechilibrele din relațiile cu ceilalți și la vampirismul energetic;
- să construiești propriile strategii de dobândire a independenței energetice.

Acest workshop este pentru tine dacă:

- vrei să te eliberezi de suferință,
- îți dorești să devii un om independent energetic,
- dezvoltarea abilităților enumerate mai sus reprezintă pentru tine o prioritate,
- dezvoltarea personală este pentru tine esențială,
- vrei să te deschizi către noi moduri de cunoaștere și de a privi lumea.

Dacă articolele pe care le-am scris aici (link), aici (link) sau aici (link) sau vreo unul din lista "Articole recomandate" (coloana din dreapta) au reușit să depășească limitările cuvintelor scrise și să ajungă la inima ta, atunci sigur acest workshop este pentru tine.
Abia aștept să ne întâlnim   *>:D< îmbrăţişare

Detalii workshop-ului din București (locație, program, înscriere, etc.) se găsesc AICI (click pe "vezi mai mult") (link-ul se deschide chiar dacă nu aveți cont de Facebook).

Despre mine:

Sunt un om simplu, un explorator al vieții, și sunt fascinată de complexitatea ființei umane. Iubesc oamenii și cred că în fiecare dintre noi există lucruri minunate care merită descoperite. Mă bucur de fiecare dată când reușesc să aduc un zâmbet în sufletul cuiva și cred că nu există lucru mai frumos decât să fiu martorul înfloririi unui om în potențialul său maxim.

- Formator/Trainer acreditat CNFPA, absolventă a cursului postuniversitar Consiliere și Orientare (din cadrul Fac. de Psihologie), absolventă a Facultății de Chimie, doctor în fizică.

 
Dacă esti pentru prima dată pe această pagină îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte care îți plac în în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

marți, 17 septembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (18)

Spuneam într-unul dintre articolele anteroare că oricât mi-am dorit să cred contrariul, schimbarea interioară devine prioritatea numărul unu doar când lucrurile devin cu adevărat insuportabile, când dispar alternativele. Acesta este în majoritatea cazurilor tiparul pe care îl urmează experiențele din viața noastră, deși destui oameni, măcar la nivel de dorință, ar vrea să facă schimbările necesare înainte ca suferința să atingă un prag extrem.

S-a întâmplat ca ieri să revăd un film pe care îl uitasem și uitasem și amprenta vindecătoare cu care a atins sufletul meu la vremea când l-am văzut pentru prima dată. Am luat această "întâmplare" ca pe un semn că este vremea să-l dăruiesc și pe acesta mai departe deoarece are atât de multe răspunsuri încât, dacă ar trebui să aleg un citat drag, aș copia aici toate cuvintele pe care le conține pentru că nu aș găsi nimic mai puțin important la care să pot renunța.

Filmul are titlul "Cine sunt eu? Floarea Nirvanei" și conține povestea unei ființe care pierde tot ce ea credea că e important în viață și credea că o reprezintă. Ajungând astfel la acel prag extrem de care vorbeam mai sus, ea pleacă în cătarea răspunsurilor care să o ajute să se elibereze de suferință.


Povestea-documentar a fost realizată de Dafna Moscati (Siddhi) și Marco Mazzotti (Tao) - artiști și regizori care au trăit timp de trei ani alături de Kalika (maestră și autoare italiană - link). Filmul este structurat sub forma unor interviuri cu oameni recunoscuți ca maeștri: Avasa (Țara Galilor), Gangaji (SUA), Kalika (Italia), Madhukar (Germania), Maitreya Ishwara (Anglia), Pari (Grecia), Prajnaji (Panama), Premananda (Anglia), Samarpan (SUA) și Sri Satguru Vast (India).

Subiectele discutate în interviurile din film acoperă cele mai importante aspecte ale vieţii noastre: suferința, bucuriile, dorințele, teama, relațiile, dragostea, moartea, rolul maestrului în drumul spre noi înșine.

*** După părerea mea, acest film împreună cu cel realizat de Louise Hay (pe care l-am postat aici-link) și cu cel realizat de Debbie Ford (pe care l-am postat aici-link)  pot forma cu succes baza studiului individual al oricărui om care vrea să se cunoască pe sine și să atingă pacea și împlinirea sufletească. Vizionare plăcută și cu folos..


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare interioară sau în regăsirea echilibrului emoțional - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***

Câteva cărți care merită să facă parte din lecturile celor care își doresc să depășească suferința în mod definitiv și să descopere natura de dincolo de "eu":
- "Letting Go. Calea renunțării" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Transcenderea nivelurilor conștiinței" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Iluminarea, singura revoluție" -Osho- comandă online aici-link;
- "Invățăturile lui Ramana Maharshi" - Arthur Osborne - comandă online aici-link;
- "Dizolvarea egoului. Realizarea sinelui" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Eliberarea de cunoscut" -Jiddu Krishnamurti- comandă online aici-link;
- "Experiența conștientizării" -Ovidiu Brazdău- comandă online aici-link.
***
Dacă ești aici pentru prima dată, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă și să îți fie utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗