"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 12 ianuarie 2014

Impactul pozitiv al unei experiențe traumatizante (+ recomandare film)

Experiențele prin care trecem sunt uneori traumatizante. Lasă urme adânci pe care mulți oameni nu reușesc să le vindece toată viața.

Și totuși..., dacă reușim să ne limpezim, să ne detașăm de tentația de a transforma totul în dramă și de întrebările gen "de ce a trebuit să mi se întâmple mie?", cu puțin ajutor, putem reuși să găsim o sămânță de "bine" în orice "rău" se întâmplă.

Acesastă putere extraordinară a găsit-o în ea însăși Sarah Gray care, după ce fiul ei nenăscut Thomas a fost diagnosticat cu anencefalie (o boală terminală), a decis să transforme tragedia familiei ei într-una cu impact extraordinar asupra societății.

Vă propun să o ascultați deoarece consider că povestea ei de viață aduce nu doar o porție bună de inspirație ci și puterea de a vă vindeca/transforma experiențele traumatizante prin care ați trecut sau treceți..


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau în regăsirea echilibrului - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

INVITAȚIE:
✅ Dacă ești un fan al dezvoltării personale și vrei să-ți transformi pasiunea într-o carieră în domeniu sau pur și simplu îți dorești să-ți faci ție viața mai frumoasă, hai la cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală! Când: 27, 28, 29 octombrie. Pentru reducerea lunii octombrie, beneficii, program și alte detalii ➜ click AICI-LINK. Vei putea participa online pe Zoom din confortul casei tale. La final vei primi un certificat recunoscut în UE, un suport de curs consistent* gratuit și un pachet generos de tehnici de lucru, exemple concrete, studii de caz utile, fișe de lucru/exerciții. Te aștept cu drag și bucurie 💗.
***
Ca și în cazul experiențelor pe care le trăim, ne-am obișnuit să judecăm cu ușurință oamenii și să-i catalogăm în "buni" și "răi". Dar dacă suntem foarte sinceri măcar cu noi înșine, nimeni nu este doar "bun" sau doar "rău". Conținem fiecare "bunătate" și "răutate" și le manifestăm (sau nu) pe amândouă în funcție de conjuncturile în care ne situează viața și în măsura în care ne-am educat să ne ținem în frâu impulsurile mai mult sau mai puțin conștiente.

Filmul pe care îl propun astăzi reflectă foarte bine cât de complexe sunt unele situații de viață, ce acțiuni extreme pot face oamenii în situații limită și cum, chiar și în astfel de situații, unii dintre ei găsesc puterea de a dărui necondiționat. Este un film profund transformator pe mai multe planuri: (pre)concepții, percepții și emoții, mai exact terapeutic într-un mod holistic.

Pelicula reprezintă ecranizarea cărții "O viață de rezervă" scrisă de Jodi Picoult, o carte foarte apreciată, motiv pentru care a fost tradusă și a apărut și în România - poate fi cumpărată online aici-link. Scenariul este scris de către autoarea cărții împreună cu Nick Cassavetes și Jeremy Leven – aceștia fiind cunoscuți și apreciați pentru scenariul filmului "The Notebook" ("Jurnalul"). Îi veți întâlni în film pe Cameron Diaz, Jason Patric, Alec Baldwin dar și candoarea a două speranțe care promit cariere actoricești frumoase: Sofia Vassilieva și Abigail Breslin. Vizionare plăcută aici-link.
***
O altă poveste plină de inspirație găsiți în articolul: Când tăcerea vorbește.
Recomand cu căldură romanele scriitoarei Jodi Picoult:
- "Mici lucruri mărețe" - comandă online aici-link;
- "Dispariții" - comandă online aici-link;
- "Vremea plecării" - comandă online aici-link;
- "Pactul" - comandă online aici-link.

Dacă ai trecut pragul micului meu univers pentru prima dată, îți urez bun venit! Sper ca ceea vei găsi aici să-ți aducă măcar un gram de bucurie. Lista cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul dorit. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗


Niciun comentariu: