"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 3 ianuarie 2014

Despre perfecțiune

Cuvântul perfecțiune este unul pe care îl învățăm foarte devreme, în copilărie. Într-un fel sau altul, dacă îi dăm voie, acesta ne poate urmări toată viața și, dacă nu suntem "pe fază", poate ajunge să ne conducă toate acțiunile și să ne transforme viața într-un coșmar. Fie că este vorba despre comportamentul în societate (link), fie că este vorba despre "imagine" (link) sau despre multe alte planuri ale ființei, acest cuvânt își face mereu simțită prezența.
Chiar și în cazul în care am conștientizat înfluența acestuia în viața noastră, chiar dacă ne dorim să fim cât mai autentici, durează ceva timp până să eliminăm comportamentele excesiv standardizate în ani și ani de către societate și imprimate subtil în subconștientul nostru. Este evident că dorința excesivă de perfecțiune vine din dorința noastră de integrare în societate, însă dacă sunt duse la extrem acestea pot bloca exprimarea liberă și creativitatea – minunatele noastre daruri care ne fac unici și frumoși în unicitatea noastră.
Dau mai departe astăzi două filme de scurt metraj care trag un semnal de alarmă asupra influenței negative pe care o poate avea educația în "spiritul perfecțiunii", amprenta dureroasă pe care o pot lăsa părinții și profesorii în sufletele copiilor lor dar și măsura în care noi înșine, ca adulți, acceptăm constrângerile induse de către societatea în care trăim. Sunt sub formă de listă, astfel încât, după ce îl deschideți pe primul, cel de-al doilea va rula în continuare. De privit prin ochii sufletului...


Anul trecut pe vremea asta îmi dădeam mie însămi niște sfaturi aici (link), eu cred că are legătură cu subiectul de mai sus..:))
Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă și care să te facă să te întorci din când în când. Lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești ușor subiectele dorite. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Apreciez ca inspirate filmuletele postate. Nu stiu in ce categorie pot fi integrate, dupa realizare si continut, personal as opta pentru sintagma "metafore filmice".
Exprima cu parere de rau "bucuria-trista a cautarii", produsa de "miscarea prin existenta" fara cunoasterea minimala a fundamentelor care ne ghideaza sau controleaza viata, precum si bucuria si linistea produse de inceputul procesului de intelegere.
Am urmarit si filmuletul "Dragoste la prima vedere" propus de site dupa terminarea celui de-al doilea filmulet. Apreciez ca poate fi urmarit fara a regreta timpul alocat, e simpaticut.
Multumesc! (E.A.)