"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 23 februarie 2014

Recomandare film - IN-Valid genetic

Privită din diverse unghiuri lumea în care trăim ne apare "imperfectă" iar societatea investește mult timp, bani și energie pentru a o "perfecționa". Mii de echipe de cercetare din diverse domenii lucrează cu pasiune chiar și în acest moment pentru a îmbunătăți calitatea vieții pe cât mai multe planuri. Este firesc să ne dorim să ne fie mai bine. Dar ca în toate aspectele ce ne caracterizează pe noi oamenii, există și aici o posibilitate de a duce lucrurile la extrem, iar despre una dintre acestea am amintit deja aici (link).
Cum ar arăta o lume în care ingineria genetică ar fi capabilă să elimine imperfecțiunile fizice, predispozițiile la diverse boli și să îmbunătățească viitoarele performanțe (fizice și psihice) ale unui copil încă de la concepția sa?
Cred că v-ați pus deja această întrebare. De aceea consider că filmul pe care îl dau mai departe astăzi nu este doar interesant ci și un util exercițiu de imaginație care ne poate face să conștientizăm ce fel de viitor dorim să construim. Titlul acestuia este "Gattaca" dar povestea m-a determinat să-l numesc "IN-Valid genetic". Pelicula oferă o privire de ansamblu asupra unei astfel de societăți - în care oamenii își "perfecționează" copiii încă din faza de embrion - și reliefează câteva dintre consecințele ce decurg din funcționarea unui astfel de "sistem".
Scenariul și regia aparțin lui Andrew Niccol - cunoscut pentru pentru scenariile filmelor "In Time" (recomandat aici-link), "Gazda" (recomandat aici-link), "The Truman Show", "Lord of War", etc. În rolurile principale îi veți întâlni pe Ethan Hawke, Uma Thurman, Gore Vidal și Jude Law. Filmul este preluat de aici (link), dar bineînțeles, pentru o calitate optimă a imaginii recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!

Link-uri alternative aici (link) și aici (link).

Dacă este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! Ideea de bază a aceastei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești ceva pe gustul tău în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Te mai aștept,
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Laura spunea...

Nu degeaba se spune despre ,,mai bine'' c-at fi duşmanul binelui.

Anonim spunea...

multumesc un film extraordinar ...