"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 17 aprilie 2014

Cum se poate dezvolta încrederea în sine

Ce ne împiedică să avem vise înalte? Ce ne oprește să le împlinim măcar pe acelea mai mici?

De cele mai multe ori este vorba despre încrederea în noi înșine, încrederea că putem fi cea mai bună versiune a noastră. Desigur, un rol foarte important îl au descurajările "binevoitorilor" (link), dar asta este în majoritatea cazurilor doar o scuză - cea pe care o folosim cel mai des 😁.

În realitate, încrederea în noi înșine se construiește pas cu pas, se antrenează încetul cu încetul, și asta deoarece ea este o abilitate. Subiectul este vast dar deoarece suntem în cursul unei săptămâni cu multe pregătiri pentru sărbătoarea de Paște mă rezum la a da mai departe un minunat discurs pe această temă - susținut de Ivan Joseph - director și antrenor principal al echipei de fotbal Varsity de la Universitatea Ryerson.

Discursul este presărat cu exemple extrem de amuzante dar și motivaționale, de aceea sper să vă aducă o porție consistentă de clarificări în privința acestui subiect și idei concrete de antrenament al încrederii în sine. Vizionare plăcută!


"Întotdeauna ascultă-ţi instinctele şi află că toate răspunsurile de care ai nevoie se găsesc în tine. Stai singur un timp. Fii suficient de relaxat pentru a găsi răspunsurile şi a le asculta. Găseşte ceva care îţi place să faci şi apoi trăiește o viață care să dovedească acest lucru.
Ţelurile tale ar trebui să ţâşnească din valorile tale, şi atunci munca ta va radia dorinţele inimii. Acest fapt te va opri de la toate acele lucruri prosteşti care nu fac altceva decât să-ţi risipească timpul – viaţa înseamnă timp – şi vei afla cât de mult poţi creşte în anii în care îţi sunt destinaţi."


Citatul de mai sus îl găsiți în "Supă de pui pentru suflet" - o colecție de povești adevărate de viață care deschid inima și trezesc spiritul - autori Jack Canfield şi Mark Victor Hansen - ce poate fi comandată online aici-link (cu transport gratuit oriunde în țară) .

Despre miracolul încurajărilor găsiți ceva aici (link), povești de viață impresionante - exemple de încredere în sine - găsiți aici (link) și aici (link).
Recomand și câteva cărți de mare ajutor în construirea sau reconstruirea încrederii în sine (transport gratuit oriunde în țară):
- "Trezește uriașul din tine" -Anthony Robbins- comandă online aici-link;
- "Putere nemărginită" - Anthony Robbins - comandă online aici-link;
- "Cei șase stâlpi al încrederii în sine" -Nathaniel Branden- comandă online aici-link;
- "Manualul stimei de sine" -Glenn R. Schiraldi- comandă online aici-link;
- "Stima de sine" -Patrice Ras- comandă online aici-link;
- "Atitudinea este totul" -Jeff Keller- comandă online aici-link;
- "Fără limite" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- toate cărțile renumitului John C. Maxwell - comandă online aici-link;
- "Răspunsul este simplu...iubeşte-te pe tine însuţi, trăieşte la unison cu spiritul tău" - Sonia Choquette - comandă online aici-link.
***

Dacă ești pentru prima oară în micul meu univers, îți spun bine ai venit! Poți găsi subiectele care îți plac cu ajutorul listelor "Articole recomandate", Resurse video și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag 💗



Un comentariu:

MONICA spunea...

HRISTOS A INVIAT!
LUMINA si MINUNILE sa va insoteasca mereu!
Cu dragoste si recunostinta,Monica.