"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 10 iunie 2014

Potențialul nebănuit al minții noastre

Fără îndoială, omul este cea mai complexă ființă de pe Pământ. Fără îndoială, suntem departe de a știi totul desre creierul nostru și mintea noastră și despre modul în care acestea ne modelează viața pe care o trăim. Dar fiecare pas al științei, fiecare descoperire și fiecare conexiune între informații ne aduce din ce în ce mai mult din potențialul nebănuit ce există latent în fiecare dintre noi.
Deoarece descoperirile științifice care se fac în domeniul neuroștiințelor și al domeniilor conexe sunt foarte puțin cunoscute, nefiind promovate suficient în media la nivel național, dau astăzi mai departe un nou interviu cu un om minunat - prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan - ale cărui prezentări le-am adus aici de fiecare dată când le-am găsit în mediul virtual. Prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan este general, medic în neurologie și psihiatrie, membru în Academia Americană de Neurologie, Societatea Internațională de Cercetare a Creierului, Federația Internațională de Neurologie, Societatea medicilor Scriitori și publiciști din România.
Interviul de mai jos este unul realizat la DigipediaPlus de doamna Ina Ilie care a realizat și excelentele interviuri pe care le-am postat anterior: cu Greg Braden - aici-link și cu Lise Bourbeau - aici-link. Interviul de astăzi este extrem de valoros și generos în informații: despre potențialul nebănuit al minții noastre, despre influența "culorii" gândurilor noastre asupra stării noastre de sănătate și chiar asupra ADN-ului nostru. Desigur, subiectele abordate sunt mult mai multe, fiecare dintre ele fiind foarte utile, dar nu voi insista în prezentarea detaliilor despre acestea deoarece este binecunoscut faptul că fiecare interviu al domnului profesor D.C. Dulcan este o minunată porție de informații extrem de importante și o delectare din punct de vedere al limbajului și prezentării. Vă doresc doar deschidere către nou și vizionare plăcută!
*Felicitări doamnei Ina Ilie pentru personalitățile remarcabile pe care le invită în emisiunile pe care le realizează, felicitări și mulțumiri domnului prof. Dumitru Constantin Dulcan pentru tot ceea ce ne dăruiește prin cărțile sale și aparițiile media.


Recomand cu căldură cărțile domnului prof. Dumitru Constantin Dulcan:
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link - transport gratuit;
- "În căutarea sinelui pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link - transport gratuit;
- "Mintea de dincolo" - comandă online aici-link - transport gratuit;
dar și cărțile pe care domnul prof. D. C. Dulcan le recomandă în emisiune:
- autor Gregg Braden - comandă online aici-link,
- autor Stanislav Grof - comandă online aici-link,
- autor Raymond A. Moody - comandă online aici-link și
- autor Robert A. Monroe - comandă online aici-link,
toate acestea cu transport gratuit oriunde în țară. În plus, recomand cartea lui Jill Bolte Taylor (a cărui atac cerebral i-a schimbat viața) - "Revelații despre creier" - comandă online aici-link.
O listă a interviurilor cu domnul prof. Dumitru Constantin Dulcan se găsește cu un click aici-link. Sunt aici peste 30 de articole ce conțin informații importante despre creierul uman dar dacă ar fi să recomand le-aș alege pe cele de aici-linkaici-linkaici-link și aici-link. Pentru cei foarte curajoși care doresc să înțeleagă și partea "întunecată" a minții noastre recomand să nu pierdeți din vedere documentarul de aici-link. Dacă ești prieten mai vechi al acestei pagini și materialele pe care le-ai găsit aici au adus și aduc valoare în viața ta, poți răsplăti energia conținută în articole, traduceri și editarea subtitrărilor și video-urilor printr-o donație cu un click pe butonul "Donate" din coloana din dreapta.
Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau cea cu cuvinte cheie, ambele fiind în coloana din dreapta. Te poți conecta cu articolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag    *>:D< îmbrăţişare

5 comentarii:

Marcela Voinea spunea...

Adina i-ti multumesc din suflet pentru ca ai postat acest interviu. Domnul profesor Dulcan este pentru mine ca un izvor de munte din care bei intr-o zi calduroasa de vara.Mii de multumiri domnului profesor pentru ca exista si pentru tot ce ne ofera , pentru tot ce transmite in cimpul constiintei colective de care beneficiem cu totii.

Anonim spunea...

Va multumesc pentru ce postati...sa fiti sanatoasa si dv si cei care va ajuta sa faceti aceste minuni...ne ajutati sa vedem universul cu alti ochi...fiti binecuvantata !

ram spunea...

va multumesc pt link, doamna :)
am fost unul dintre cititorii inteligentei materiei si ma bucura reintalnirea cu autorul/ideile sale

Anonim spunea...

Incredibil , absolut incredibil a fost impactul acestui interviu pentru mine ! Minunat !Va multumesc pentru postare !

lin aura spunea...

FERICIREA NU ESTE O POSIBILITATE DE AUTOCREATIE DECIT IN COMPLICITATE CU INDIFERENTA: daca iti este indiferent ca te da afara din servici, daca iti este indiferent ca iti darima toate uzinele si ti le da la fier vechi si milioane de muncitori sa piarda serviciul, ca un sistem intreg sa spuna ca aceste lucruri sint bune... mi se pare anormal sa mai fii si fericit pe linga toate acestea; sa ti se strice o situatie de zeci de ani coerenta, corecta si eliberatoare de ginduri de suferinta; exact cum se spune ca noi insine putem sa inlaturam suferinta si sa fim fericiti; NU DEPINDE NUMAI DE NOI... CI DE MEDIUL CARE CREAZA MEDIUL SI SANATATEA SOCIALA... SANATATEA DE GRUP... A SISTEMULUI ECONOMIC... A SISTEMULUI POLITIC... IN ROMANIA ESTE O MARE MANIPULARE CARE PE MINE NU MA LAMURESTE DE LOC... totul vine impotriva celor ce au tradat poporul care a muncit acolo si care la impartire nu a avut nimic; iar cei ce nu au muncit au beneficiat de bunuri ce nu le apartin... MI SE PARE MINCIUNA MARE... spiritualitatea este un bun al tuturor ce poporul roman nici nu a uitat si nici nu a lasat o deoparte in afara de cei ce nu au avut o niciodata...adica toti cei ce au construit ROMANIA CE ERA LA 1989... iar cei ce au fost de acord cu toate aceste vinzari de tara, au fost cei ce nu au transpirat pentru a face ceva acolo... LUMINA...
faptul ca dl Dulcan spune: fericirea este sa iertam, sa nu ne razbunam... asta spune multe... si nu este singurul...
dar mi se pare CRIMA...