"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 12 iunie 2014

Succesul, eșecul și dorința de a continua să creezi

"Când în viață totul îți merge bine, e ușor să crezi că toate se întamplă cu un motiv. E ușor să ai credință. Dar când lucrurile încep să meargă rău, devine foarte greu să-ți păstrezi credința, îți vine greu să nu te întrebi din ce cauză se întâmplă toate necazurile." - Allie - în serialul "Taken" (2002).

Într-adevăr, păstrarea entuziasmului în momentele când eșecul își face apariția reprezintă una din provocările vieții noastre, una pe care mulți o consideră un fapt imposibil de realizat. Și totuși este posibil.

Dacă ne maturizăm suficient de mult (iar asta nu are nimic de-a face cu vârsta ci cu înțelepciunea) vom deveni capabili să observăm că eșecul face parte integrantă din procesul de învățare și nu putem ajunge la succes decât printr-o succesiune de cicluri încercare - eroare..

Și nu este vorba doar despre a accepta faptul că eșecul face parte din proces. Cred că putem să facem mai mult de atât. Putem ajunge chiar să transformăm eșecul în motivație și energia lui în energie creatoare.


Totuși, până să atingem această "performanță" în schimbarea de mentalitate, merită măcar să ne amintim din când în când acest mod de a privi lucrurile astfel încât să nu ne mai supărăm pe noi înșine, să nu ne mai autosabotăm în momentele în care nu reușim să aducem armonia în viața noastră sau când nu ducem la bun sfârșit anumite proiecte.

Pot însă să vă asigur că această schimbare de mentalitate merită tot efortul deoarece simplifică foarte mult lucrurile, are un efect eliberator dar și unul terapeutic clar, nu doar asupra stării psihice ci și asupra stării de sănătate fizică.

Am găsit de curând un scurt discurs pe tema din titlu, iar pentru că m-a inspirat îl dau acum mai departe. Este vorba despre discursul lui Elizabeth Gilbert - autoarea bestseller-ului "Mănâncă, roagă-te, iubește" și a mai multe romane de succes pe plan internațional. Minunat și profund, inspirație 100%.., vizionare plăcută!


Dacă nu ați văzut ecranizarea romanului "Mănâncă, roagă-te, iubește", e musai de văzut, garantez efecte terapeutice 😍.. Puteți cumpăra DVD-ul sau îl puteți viziona aici-link sau aici-link.

Pentru că e o povestea adevărată a unei vieți de succes merită să vizionați și filmul pe care l-am recomandat aici-link.


Cărțile lui Elizabeth Gilbert au fost traduse și în limba română, reprezintă un răsfăț pentru minte și suflet și pot fi comandate online aici-link sau aici-link.
Câteva perspective utile asupra succesului ne sunt oferite de următoarele bestseller-uri:
- "Succesul redefinit" -Arianna Huffington- comandă online aici-link sau oaici-link;
- "Secretele succesului" -Dale Carnegie- comandă online aici-link;
- "Putere nemarginită" -Tony Robbins- comandă online aici-link (CD) sau aici-link;
- "Calea împlinirii personale" -Todd Duncan- comandă online aici-link;
și, de la Editura Vidia, recomand cu încredere:
- "Pariază pe tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Secretul succesului – Încrederea totală în tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Fă-ți viața exact cum vrei tu!" -Richard Bandler- comandă online aici-link;
- "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul" -Robin Sharma- comandă online aici-link;
- "Atracția succesului" -Anca Ciobotaru- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în micul meu univers, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte pe placul tău și să revii din când în când. Pentru a căuta mai ușor poți folosi lista "Articole recomandate" sau cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: