"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 27 octombrie 2014

Despre curaj și încrederea în sine

"De câte ori n-aţi simţit că vă micşoraţi? De câte ori nu v-aţi micşorat suficient, pentru a juca un rol cu care nu voiaţi să aveţi nimic de-a face?
De câte ori n-aţi tăcut, când de fapt voiaţi să ţipaţi cât mai tare, sau nu i-aţi cedat puterea cuiva care nu vă dorea numai binele?
De câte ori nu aţi cedat unui comportament impulsiv sau de dependenţă, în loc să faceţi o alegere raţională?
De câte ori nu v-aţi spus: „Nu pot. Nu sunt suficient de puternică. Nu sunt suficient de curajoasă sau încrezătoare, pentru a fi tot ceea ce doresc să fiu?"

În fiecare zi, ne confruntăm cu sute de alegeri, care fie ne fac să fim încrezătoare, puternice şi valoroase, fie ne privează de lucrurile pe care le dorim cel mai mult. Temerile parali­zante, încrederea în sine reprimată şi curajul nefolosit repre­zintă obstacolele care ne împiedică să facem alegeri impor­tante - aflate în concordanță cu binele nostru şi cu cele mai profunde dorinţe pe care le avem. In cazul multora dintre noi, sentimentul lipsei de valoare ne influenţează majo­ritatea hotărârilor legate de bani, familie, corp, greutate sau imaginea noastră de sine.

Atunci când ne lipsește încrederea de sine, nu ne simțim vrednice să avem ce ne dorim, să rostim propriul adevăr sau să facem schimbări radicale, care să ne transforme viitorul."


Citatul de mai sus este un extras din cartea "Curaj" scrisă de un suflet foarte drag mie - Debbie Ford - care a trecut în lumea nevăzută în 12 februarie 2013. Existența acestei ființe minunate a schimbat viețile a milioane de oameni și sunt sigură că munca ei va continua să transforme multe alte vieți de aici înainte. Faptul că filozofia ei de viață a însemnat foarte mult pentru mine m-a determinat o readuc în atenție prin traducerea unuia dintre ultimele sale interviuri în care ne vorbește despre curaj în sensul său cel mai profund. Deschideți inima și simțiți minunata energie pe care o emite...


Artiole care aduc în prim plan curajul sub diversele sale forme se găsesc și aici-link, aici-link, aici-link și aici-link. Cel mai important documentar pe care l-a realizat Debbie Ford (împreună cu Deepak Chopra și Marianne Williamson) se numește "Efectul umbrei" și îl puteți (re)viziona aici-link. Un alt documentar la realizarea căruia a participat poate fi vizionat aici-link. Alte două documentare pe care le numesc "de bază" se găsesc aici-link și aici-link.

Cărțile lui Debbie Ford reprezintă nu ar trebui să lipsească din zestrea nici unui om care dorește să înțeleagă esența naturii umane și "culoarea" armoniei interioare (*cărți pe care și le poate permite oricine, transport gratuit oriunde în țară pentru orice comandă):
"Curaj" - comandă online aici-link;
"Partea întunecată a căutătorilor de lumină" - comandă online aici-link;
"De ce oamenii buni fac lucruri rele" - comandă online aici-link;
"Secretul umbrei" - comandă online aici-link;
"Efectul umbrei" - Debbie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson - comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu: