"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 5 octombrie 2014

Recomandare film - Păstrătorul

Sub o formă sau alta, dorința de a elimina suferința a urmărit oamenirea încă din cele mai vechi timpuri. Fiecare om, fiecare grup și fiecare sistem politic a luat în calcul diverse soluții în acest scop, de multe ori fără a se gândi la rolul de motor al suferinței - motor care ne scoate din zona de confort cu ajutorul instinctului de supraviețuire.
Astfel, modelul unei societăți ideale a devenit subiectul multor cărți și filme și sursă de inspirație, chiar dacă în unele cazuri mai greu de pus în practică. Filmul pe care îl propun spre vizionare tratează acest subiect dintr-un unghi de vedere care a mai apărut în creațiile cinematografice, dar nu sub această formă. Deși ideea de bază - eliminarea emoțiilor ca sursă a suferinței - mi-era cunoscută, acest film mi-a revelat-o ca și cum ar fi fost nouă, și cred că această impresie este meritul autorului cărții - Lois Lowry, împreună meritul celor doi scenariști - Michael Mitnick și Robert B. Weide, cu talentul regizoral al lui Phillip Noyce și cu talentul actoricesc al minunaților: Jeff Bridges, Meryl Streep și Brenton Thwaites.
Am simțit acest film - "Păstrătorul" - ca o combinație perfectă, ca un instrument perfect de conștientizare pentru cei care sunt pe drumul autocunoașterii și cunoașterii în general și mai ales pentru cei care sunt dispuși să facă un profund exercițiu de fitness mental și emoțional (link). Ca de obicei, nu vă spun povestea, vă invit doar să locuim pentru 97 de minute într-o lume ideală care spre final își descoperă marile lipsuri: Iubirea și Emoțiile - cu plusurile și minusurile acestora. Vizionare plăcută prin ochii sufletului 
* Recomand din toată inima vizionarea acestuia la cinematograf datorită calității extraordinare a imaginii și sunetului sau cumpărarea dvd-ului. În cazul în care alegeți varianta de mai jos - pe care am preluat-o de pe acest site-link - pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.

Site alternativ de vizionare - aici-link.

Pentru cei care doresc să savureze cartea care a stat la baza scenariului filmului, aceasta poate fi cumpărată online de aici-link.
***
În cazul când abia ai poposit pe această pagină, îți spun bine ai venit! Firul roșu al acesteia este Dezvoltarea Personală Integrală așa cum am definit-o aici-link. Pentru a găsi un subiect care îți place poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare4 comentarii:

CERNEA spunea...

Multumim inca odata pentru ceea ce faci si transmiti. Iti multumim ca existi!

Horoscop spunea...

este un film superb, l-am vazut, esti sigura ca e buna traducerea titlului? ..:P

ion adrian spunea...

Un imn dedicat Adevarului. Acel Adevar despre care Isus spunea "Adevar graiesc voua", Adevar in care se compun cat nici sa nu se maideosebeasca Binele si Frumosul.

Manuela spunea...

Multumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...