"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 12 iunie 2015

5 pași pentru a evada din închisoarea minții

Ne naștem cu un "hard curat" și în copilărie începem să înregistrăm pe el fără discernământ majoritatea informațiilor cu care intrăm în contact. Prin intermediul simțurilor, experimentând viața, dar mai ales înregistrăm ce ne spun părinții, apoi profesorii la școală și tot ce spun cei pe care mintea noastră îi consideră ca fiind o "autoritate".

Mai târziu, odată cu înaintarea în vârstă, deși filtrul minții noastre se dezvoltă, rămânem cu același "obicei" de a lua "de bune" o mulțime de informații oferite de așa numiți "experți" în diferite domenii (și în dezvoltarea personală, desigur :))). Fiind prezentați drept "experți" (de reclamele din media sau de către binevoitori) foarte rar punem la îndoială informațiile pe care aceștia le prezintă.

Problema cu "experții" (nu toți, dar destul de mulți) este că acest titlu aduce cu el o anumită autosuficiență astfel încât, la un moment dat, aceștia nu mai dedică timp actualizării informațiilor pe care le dețin. Perioada petrecută în cercetare mi-a oferit ocazia de a constata că, din nefericire, acest lucru se întâmplă și în mediul științific.

E drept, având în vedere numărul cercetărilor ce au loc pe glob și viteza cu care se fac noi descoperiri e oricum foarte greu să fim cu update-urile la zi :)).


În timp, informațiile pe care le primim se transformă în credințe, convingeri și/sau prejudecăți. Cu cât înaintăm în vârstă acestea prind rădăcini în mintea noastră iar aceasta se transformă încetul cu încetul într-o închisoare.

Așa devenim prizonierii propriei minți iar "evadarea" e mult mai complicată decât pare la prima vedere, deoarece, așa cum spunea Albert Einstein și cum probabil știți: "Este mai ușor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată."

Există și oameni (din ce în ce mai mulți) care "se prind" de faptul că fiecărei informații sau credințe îi vine timpul să fie înlocuită cu o alta, că nimic nu e bătut în cuie, că schimbările de orice fel sunt inevitabile și fac parte din firescul evoluției. Iar dacă vorbim de credințele care ne limitează, transformările sunt nu doar necesare ci, în anumite cazuri, vitale.

Despre acestea și despre cei 5 pași necesari "evadării" din închisoarea minții - veți afla urmărind discursul pe care vi l-am "preparat" pentru astăzi, totul asezonat cu o poveste de viață mai tulburătoare decât un film...


Dacă de fiecare dată când ne "atașăm" de o informație ne-am aminti că va veni o vreme când va trebui să o schimbăm cu o alta, acest gest ne-ar păstra open-mind, ar reduce rezistența pe care o avem față de nou și ne-am face nouă înșine viața mult mai ușoară.

! Dacă îți dorești să-ți depășești credințele limitative sau vrei să te susțin în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
INVITAȚIE: Cursuri acreditate A.N.C. finalizate cu certificat (valabil în România și U.E.)
✅Dacă ești un fan al dezvoltării personale și vrei să-ți transformi pasiunea într-o carieră în domeniu, hai la cursul de Consilier pentru Dezvoltare Personală! Când: 21, 22, 23 ianuarie. Detalii AICI-LINK.
✅Dacă vrei să susții cursuri, prezentări, conferințe în mod profesionist sau dorești să-ți transmiți mesajul cu maxim impact, hai la cursul de Formator! Când: 4, 5, 6 februarie. Detalii - AICI-LINK.
Ambele se vor desfășura: online pe Zoom din confortul casei tale. La fiecare dintre ele primești un suport de curs consistent* și un pachet consistent de tehnici de lucru, exemple concrete, studii de caz utile, fișe de lucru/exerciții. Te aștept cu drag și bucurie 💗
***
Articole conectate cu subiectul de astăzi:
- Mintea - prieten sau dușman?,
- Credințele care ne limitează viața,
- Funcționarea minții, programele mentale și gândirea distructivă și
- un documentar foarte important despre mintea noastră aici-link.

Cărțile pe care le recomand astăzi au "misiunea" de a dezvălui diverse fațete ale minții noastre:
- "Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane" -Daniel J. Siegel- comandă online aici-link;
- "Mindsight: noua știință a transformării personale" -Daniel J. Siegel- comandă online aici-link;
- "Neuroștiința fericirii. Dezvoltarea conștientă a creierului către armonie și integrare" -Daniel J. Siegel- comandă online aici-link;
- "O minte liniștită" -Shoukei Matsumoto- comandă online aici-link;
- "Viitorul mintii umane" -Michio Kaku- comandă online aici-link;
- "O minte profundă" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
- "Mintea liniștită și senină" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
- "Creierul copilului tău" -Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson- comandă online aici-link.
- "Creierul și inteligența emoțională" -Richard J. Davidson, Sharon Begley- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este dezvoltarea personală și tot ce ne-ajută să avem o viață împlinită. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗