"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 30 noiembrie 2016

Întrebările care mi-au schimbat viața

"Viața înseamnă să-ți pui întrebări, nu să afli răspunsuri.
Mergem înainte pentru că vrem să știm ce se află în spatele următoarei înălțimi.
Trebuie să continuăm să punem întrebări, să vrem să înțelegem.
Chiar şi atunci când ştim că nu vom găsi un răspuns, trebuie să ne punem în continuare întrebări." (Allie - Taken [2002] )
*
*     *
Încă de la începutul vieții luăm de bune lucrurile pe care le-auzim întâmplător sau cele pe care care ni le spun părinții, profesorii, cărțile. Din nefericire, cu mici excepții, continuăm să facem asta și când suntem adulți.

Chiar și atunci când plecăm pe drumul cunoașterii de sine și al transformării interioare considerăm de la sine înțelese numeroase lucruri. Și toate acestea se întâmplă pentru că nu suntem obișnuiți să punem la îndoială ceea ce auzim, ce citim, ce vedem, nu suntem obișnuiți să ne punem întrebări decât în prea puține cazuri. Sau poate nu punem întrebările potrivite.. Cel mai grav este atunci când mergem înainte în virtutea inerției chiar și când e vorba de ceea ce facem. Funcționăm pe pilot automat cea mai mare parte a timpului, iar asta ajunge să ne coste timp prețios din propria viață, energie și, de multe ori, bani.

Acestea sunt motivele pentru care am considerat important să vorbesc într-o emisiune despre întrebări și despre cine și ce ne schimbă cu adevărat viața. Este vorba despre o ediție a emisiunii "Cafeneaua Spirituală" realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație) la ToppALL TV. Cu speranța că informațiile vor fi de folos, vă doresc vizionare plăcută..


Cărți recomandate:
- "Arta de a gândi limpede" -Rolf Dobelli- comandă online aici-link;
- "Întrebări fundamentale" -Lou Marinoff- comandă online aici-link;
- "Înghite Platon, nu Prozac! Aplicarea ințelepciunii la problemele de zi cu zi" -Lou Marinoff- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Blink. Decizii bune în 2 secunde" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Gândire rapida, gândire lenta" -Daniel Kahneman- comandă online aici-link;
- "Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi" -Mike Robbins- comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



Niciun comentariu: