"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 30 noiembrie 2016

Întrebările care mi-au schimbat viața

"Viața înseamnă să-ți pui întrebări, nu să afli răspunsuri.
Mergem înainte pentru că vrem să știm ce se află în spatele următoarei înălțimi.
Trebuie să continuăm să punem întrebări, să vrem să înțelegem.
Chiar şi atunci când ştim că nu vom găsi un răspuns, trebuie să ne punem în continuare întrebări." (Allie - Taken [2002] )
*
*     *
Încă de la începutul vieții luăm de bune lucrurile pe care le-auzim întâmplător sau cele pe care care ni le spun părinții, profesorii, cărțile. Din nefericire, cu mici excepții, continuăm să facem asta și când suntem adulți.

Chiar și atunci când plecăm pe drumul cunoașterii de sine și al transformării interioare considerăm de la sine înțelese numeroase lucruri. Și toate acestea se întâmplă pentru că nu suntem obișnuiți să punem la îndoială ceea ce auzim, ce citim, ce vedem, nu suntem obișnuiți să ne punem întrebări decât în prea puține cazuri. Sau poate nu punem întrebările potrivite.. Cel mai grav este atunci când mergem înainte în virtutea inerției chiar și când e vorba de ceea ce facem. Funcționăm pe pilot automat cea mai mare parte a timpului, iar asta ajunge să ne coste timp prețios din propria viață, energie și, de multe ori, bani.

Acestea sunt motivele pentru care am considerat important să vorbesc într-o emisiune despre întrebări și despre cine și ce ne schimbă cu adevărat viața. Este vorba despre o ediție a emisiunii "Cafeneaua Spirituală" realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație) la ToppALL TV. Cu speranța că informațiile vor fi de folos, vă doresc vizionare plăcută..


Cărți recomandate:
- "Arta de a gândi limpede" -Rolf Dobelli- comandă online aici-link;
- "Întrebări fundamentale" -Lou Marinoff- comandă online aici-link;
- "Înghite Platon, nu Prozac! Aplicarea ințelepciunii la problemele de zi cu zi" -Lou Marinoff- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Blink. Decizii bune în 2 secunde" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Gândire rapida, gândire lenta" -Daniel Kahneman- comandă online aici-link;
- "Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi" -Mike Robbins- comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



vineri, 25 noiembrie 2016

Noi secrete ale creierului dezvăluite. Flexibilitatea mentală și tinerețea creierului

"Trăim o revoluție de o importanță extraordinară: Revoluția Creierului. În ultimii ani, oamenii de știință au aflat despre creierul uman mai mult decât tot ce s-a descoperit în toată istoria umanității.

Ei au descoperit despre creier că este mult mai diferit şi mai puternic decât ne imaginăm cei mai mulți dintre noi; că, dacă beneficiază de stimularea corectă, creierul uman poate să realizeze cu ușurință lucruri aparent miraculoase; că, altfel spus, creierul uman obișnuit are capacități extraordinare sau excepționale; că, în realitate, aceste capacități nu sunt deloc extraordinare, ci, în cazul celor mai mulți dintre noi, sunt pur și simplu latente, nedesfășurate; și că aceste puteri pot fi activate sau declanșate prin forma potrivită de stimulare. Și, cel mai important, putem învăța să activăm aceste capacități în același fel sau aproape la fel de ușor cum putem învăța să mergem pe bicicletă ori să cântăm la pian.

Cu toții am cunoscut perioade neașteptate în care întreaga noastră ființă pare să intre într-o viteză superioară și să funcționeze cu mai multă eficiență şi forță decât în mod normal. Numim această experiență luciditate, intuiție, măiestrie, trezire, claritate, înțelepciune, iluminare, grație, extaz, satori, creativitate, învățare, experiență de vârf... Este o stare în care știm cu certitudine absolută că funcționarea noastră normală este doar o palidă umbră a adevăratelor puteri și capacități de care dispunem; că starea noastră obișnuită este ca un somn adânc față de această deșteptare plină de intensitate. Și ne dăm seama că așa ar trebui să fim tot timpul." - fragment din cartea Superinteligența scrisă de Michael Hutchison


Am vorbit de multe ori despre creier pe această pagină și nu este un secret că sunt un mare fan al descoperirilor din neuroștiințe. De la descoperirea neuroplasticității (capacitatea creierului de a se remodela la orice vârstă) cercetările oamenilor de știință s-au intensificat, dar, probabil, va mai trece mult timp până când toate capacitățile creierelor noastre să fie cunoscute în totalitate.

Pentru că este un subiect important pentru sănătatea și dezvoltarea noastră, dau mai departe astăzi o emisiune foarte interesantă din seria 'Mistere la Granițele Cunoașterii' realizată de domnul Daniel Roxin, emisiune în care acesta îl are ca invitat pe domnul ing. Eugen Bârgăoanu - specialist în microscopie electronică și electronică medicală, președintele AIM Group și aș adăuga: un om cu o cunoaștere foarte vastă.

Urmărind emisiunea veți afla despre importanța antrenării creierului și rolul acestei acesteia în sănătatea fizică și psihică, despre modalitățile de echilibrare ale emisferelor cerebrale, accesarea abilităților numite deocamdată "paranormale", rescrierea programelor mentale și rezultate ale unor cercetări despre care se vorbește foarte puțin (spre deloc 😁). Vizionare plăcută și.. cu folos..


Dispozitivul prezentat de domnul Eugen Bârgăoanu în emisiune se numește Mind Synergy II, beneficiile acestuia le găsiți AICI-link (unde se poate și comanda online).

Pentru Mind Synergy II s-au lansat și 3 programe:
1. Hipertensiune - metode complementare complexe de abordare a hipertensiunii arteriale și îmbunătățire a sănătății - detalii aici-link,
2. Învațare Accelerată - cum să-ți simplifici munca în dezvoltare personală folosind tehnici de fotografiere mentală și învățare acceelerată - detalii aici-link,
3. Motivație - cum să-ți păstrezi un nivel constant al motivației si să-ți materializezi în forță orice obiectiv - detalii aici-link.
Cel din prima fotografie este Bio Synergy din dotarea proprie 😁 - beneficii și link de comandă AICI-link.

În foto 2 este dispozitivul Atlantis (tot din dotarea proprie) ale cărui beneficii și link de comandă online le găsiți AICI-link.

Astăzi propun cărți faine de la editura Vidia:
- "Superinteligența" -Michael Hutchison- comandă online aici-link (*cartea prezentată în emisiune);
- "Manual de utilizare a creierului" -L. Michael Hall, Bob G. Bodenhamer- comandă aici-vol.I și II;
- "Cartea cartilor in NLP" -L. Michael Hall, Barbara P. Belnap- comandă online aici-link (cel mai mic preț din an);
- "Evanghelia lui Ramana Maharshi" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗 *>:D< îmbrăţişare



miercuri, 16 noiembrie 2016

Despre închisoarea minții, curaj și adevărata libertate

Am avut privilegiul să întâlnesc foarte mulți oameni, mai ales în ultimii ani. Acest lucru m-a ajutat foarte mult să înțeleg și să accept diversitatea și multiplele perspective din care putem privi viața. Acum simt umanitatea ca o sală infinită a oglinzilor.

Unul dintre lucrurile care acum câțiva ani îmi păreau cele mai contradictorii este faptul că cei mai curajoși oameni sunt cei care au trecut prin cele mai grele experiențe de viață. Nu că ar fi vreun instrument cu care să măsurăm cât de grea e o experiență. Știu că măsura în care o percepem mai grea sau mai ușoară ține de fiecare. Însă nu putem nega că unele sunt de departe mult mai dificile decât altele.

Acum, după ce am făcut și alte observații asupra firii umane și a contradicțiilor care ne caracterizează ca specie, mi-am dat seama că nu e chiar atât de contradictoriu faptul că cei mai curajoși sunt exact cei la care te-aștepți mai puțin: cei care au avut de depășit provocări de neimaginat pentru alții.


M-am tot gândit care ar fi motivul "ultim" pentru care se întâmplă acest lucru. Adică de ce ei pot și alții nu. Și mi-am dat seama că ei - curajoșii/încrezătorii - sunt așa deoarece reperele la care raportează Viața sunt altele și perspectiva din care privesc lucrurile este cu totul alta decât a celor ce rămân în stadiul de victimă.

Așa am ajuns la concluzia că reperele și perspectiva din care privim situațiile de viață sunt principalele lucruri care ne ajută efectiv să evadăm din închisoarea minții și să obținem rezultate reale și de durată în procesul de transformare interioară. De fapt, fără schimbarea reperelor și a perspectivei nu cred că e posibilă nici o transformare. Pentru că, așa cum spunea Albert Einstein: "Nu poți face mereu același lucru și să te aștepți la rezultate diferite."

Un astfel de om curajos este Sean Stephenson. S-a născut cu osteogeneză imperfectă ("boala oaselor fragile"), dar și-a depășit condiția și a devenit autor și speaker motivațional, inspirând mii și mii de oameni din toată lumea. În discursul său emoționant, acesta vorbește despre închisoarea minții noastre, încredere în sine, curaj și multe lucruri importante pentru o viață împlinită. Vă doresc vizionare plăcută prin ochii sufletului..


Articole conectate: Mintea - prieten sau dușman?Credințele care ne limitează viața și  Reperele care ne modelează viața. Un documentar de excepție privind jocurile minții noastre și efectul negativ al acestora se găsește aici-link.

Cărți recomandate:
- "Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat" -Daniel Pink- comandă online aici-link;
- "Curajul în sălbăticie" - Brene Brown- comandă online aici-link;
- "Curajul de a fi vulnerabil" - Brene Brown- comandă online aici-link;
- "Flux. Psihologia fericirii" -Mihaly Csikszentmihalyi- comandă online aici-link;
- "Începe cu de ce" -Simon Sinek- comandă online aici-link;
- "Exceptionalii" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este dezvoltarea personală dar și cunoașterea și explorarea conștiinței. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


vineri, 11 noiembrie 2016

Cea mai mare dovadă de iubire (+ recomandare film)

Sunt câteva lucruri pe care vreau să ți le spun astăzi, dar din cauza naturii acestora consider că enecesară exprimarea la persoana a doua (lucru pe care îl fac destul de rar pe blog, deoarece poate fi considerat un pic agresiv), deci te rog să-mi permiți..

Ți s-a întâmplat vreodată ca cineva să fie nemulțumit de tine? Să vrea mereu altceva decât ceea ce poți da (nu mă refer la bani), să vrea să fii altfel decât simți să fii, să vrea să faci ceea ce faci altfel decât faci, să te considere "defect/ă" în cazul în care nu te conformezi diverselor norme "sociale" existente sau inventate? Cu alte cuvinte: ți s-a întâmplat vreodată ca cineva să vrea să te schimbe?
M-aș mira să nu ți se fi întâmplat.. 😃

La întrebarea următoare te-aș ruga să respiri adânc măcar o dată înainte de a răspunde..: Cum te-ai simțit? E important să-ți amintești pentru a percepe ceea ce urmează să-ți spun dintr-o altă perspectivă..

Mi s-a întâmplat de multe ori ca oamenii din jurul meu să fie nemulțumiți de mine și să încerce să mă schimbe în diverse feluri. Nu mă refer aici la lucrurile care aveau cu adevărat impact negativ asupra celorlalți. Ci la acelea care nu-i atingeau în nici un fel, țineau doar de mine.

E interesant faptul că cei care sunt nemulțumiți de ceilalți își fac lor înșiși un mare deserviciu fără să fie neapărat conștienți de asta. Pentru că treaba asta cu încercările de a-i schimba pe cei din jurul nostru ne aduce muuuuultă suferință care, atunci când e de durată, poate să se reflecte la nivel fizic într-o boală mai mult sau mai puțin gravă.

Am început articolul cu întrebările de mai sus, deoarece empatia este secretul care stă la baza susținerii "celorlalți". Doar atunci când uităm cum ne-am simțit noi când ceilalți voiau să ne schimbe suntem incapabili să vedem clar ce le facem celor de lângă noi atunci când le spunem: "ești insuportabil/ă, mă faci să sufăr, slăbește și tu, lasă-te de fumat/de băut, fă așa, fă invers decât faci, etc". Iar dacă ne întreabă cineva, spunem ceva de genul: "vai, dar eu îl/o accept/iubesc, cum să nu, de aceea îi vreau binele".

Acum aș vrea să te întreb: în ce situație ai învățat cel mai bine o lecție a vieții: când ai citit despre ea? când ai discutat despre ea? Sau când ai trăit-o pe pielea ta?

Să-ți spun drept, în cazul meu, nu există lucru care să-mi fi rămas mai clar în minte ca situațiile de viață pe care le-am trăit. Nu există lucruri pe care să le fi învățat mai bine decât cele gravate cu suferință în sufletul meu de experiențele trăite pe "viu". Da, a fost atât de dureros încât nu are rost să descriu.

Însă, abia acum văd clar că eu însămi am dus experiențele la extrem și că nu am fost dispusă să învăț cât experiența era.. călduță. Ce vreau să spun aici este că unele lecții le învățăm DOAR în cazul în care noi înșine cădem suficient de jos, nu atunci când citim sau vorbim despre asta. De ce? Pentru că nu dăm atenția cuvenită anumitor lucruri, ne facem că nu le vedem sau chiar suntem mai puțin conștienți de gravitatea lor.


De ce ți-am spus aceste lucruri..

În ultima vreme mi s-a întâmplat să întâlnesc mai multe cazuri în care descrierea situațiilor conținea cu mici variațiuni: "văd cum X (persoană din familie) își distruge viața și nu pot să-l/o las să facă asta, văd cum merge pe o direcție greșită iar asta mă face să sufăr enorm și mă distruge și pe mine. Trebuie să fac ceva ca X să se schimbe, că nu mai suport. Îl/o iubesc, îi vreau binele, nu pot să stau impasibil/ă.."

Știm cu toții că tensiunile în familie macină încet dar sigur pe toți membrii indiferent că sunt în rolul celor care "trebuie schimbați" sau al celor care "le vor binele". Dacă facem parte dintre aceia care lucrăm la noi înșine, spunem sus și tare că-i acceptăm pe toți așa cum sunt, dar în secunda 2 revenim cu o vorbă gen: "dar cum să-l/o las să se distrugă?.."

Este simplu de observat: cu cât dorim mai mult să-i schimbăm pe ceilalți cu atât ei opun o rezistență mai mare la schimbare. De parcă ar fi vorba de principiul acțiunii și reacțiunii din fizică..😁 Culmea e că nu am văzut oameni care să renunțe nici măcar când observă acest lucru. Continuă să ducă o luptă surdă, continuă să se străduiască să modifice situația care, cu încăpățânare, merge în direcția în care vrea ea.

Îți amintești ce am întrebat la început?..
Am făcut-o ca să (re)amintesc că niciodată nu percepem binele sau iubirea celor care vor să ne schimbe. Dimpotrivă, simțim doar agresiune. A vrea să schimbăm pe cineva și a spune că-i acceptăm sunt două expresii care nu se "suportă" între ele. A spune că-i iubim - nici atât.

A IUBI oamenii înseamnă să recunoaștem când vine momentul să le redăm LIBERTATEA. Libertatea de a-și alege singuri drumul, chiar dacă asta înseamnă a cădea în cele mai adânci neguri ale experienței (fie că e vorba de o dependență sau de altceva). Libertatea de a cădea acolo pentru a învăța să se ridice singuri și pentru a prețui în sfârșit Viața. Pentru că, uneori, doar prin căderi învățăm.

A ne opune acestui lucru nu e iubire ci o agresiune pe care o pot face doar cei care uită că cele mai importante lecții se învață doar prinexperiență directă (prin ceea ce numim "greșeli").

Da, chiar dacă e mai greu de acceptat, uneori, a-i lăsa în pace pe cei dragi, e cea mai mare dovadă de IUBIRE. E ceea ce poate susține omul de lângă noi să-și vadă singur "greșelile" și să ceară ajutorul atunci când consideră necesar (!link!). Dacă îți amintești cum a fost când cineva te-a lăsat în pace și te-a acceptat exact așa cum ești, atunci îți va fi mai ușor să înțelegi de ce am spus asta. Oricare ar fi situația, treaba noastră NU este să-i schimbăm pe ceilalți.
***
Dacă ai reușit să citești până aici, te felicit! Deoarece știu că răbdarea și perseverența sunt "păsări" extrem de rare (mai puțin de 3-4 % dintre cei care intră pe site reușesc să-și mențină atenția constantă mai mult de 5 minute, chiar dacă îi interesează subiectul 😄).

Iar dacă mai ai o porție de curiozitate îți dăruiesc un documentar de excepție care mi-a exersat mintea și emoțiile mai ceva ca la o sală de fitness mental/emoțional. Este vorba despre proiectul "Ceilalți 7 miliarde".

La propunerea lui Yann Arthus-Bertrand (fotograf, cunoscut activist pentru mediu, fondatorul fundației Good Planet), aproximativ 20 de regizori au plecat în căutarea "Celorlalți", filmând 6.000 de interviuri în 84 de țări. De la un pescar brazilian, la un negustor chinez, de la un artist german, la un fermier afgan, toți au răspuns la aceleași întrebări privind temerile, visele, chinurile, speranțele lor.

În cadrul celor 6000 de interviuri s-au supus atenției participanților câteva teme/întrebări esențiale care ne ajută să aflăm ce ne separă și ce ne unește. Un proiect impresionant pe care, în momentul în care scriu, îl cunosc mai puțin de 100 de români (media de vizionări). Am organizat clipurile în lista de mai jos în ordinea întrebărilor: 1. Familie, 2. Acasă, 3. Povești de dragoste, 4. Ce te face să plângi?, 5. De ce ți-e frică?, 6. Visuri din copilărie, 7. Visuri și renunțări, 8. Sensul vieții, 9. A ierta, 10. Despre război, 11. Diferențe, 12. A trăi mai bine decât părinții tăi .

Diversitatea și nuanțele răspunsurilor puse sub această formă sunt cu adevărat emoționante, tulburătoare dar mai ales terapeutice pentru minte și emoții, mai ales pentru conștientizarea că suntem ÎMPREUNĂ aici și că doar ÎMPREUNĂputem supraviețui și evolua ca specie. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..(*clipurile sunt sub formă de listă video, adică: atunci când se termină primul începe automat al doilea, apoi al treilea, etc.)



Filmul pe care-l recomand astăzi este bineînțeles în ton cu subiectul articolului și se numește "I, Tonya" (Eu, Tonya). Este povestea adevărată a patinatoarei Tonya Harding și cred că merită toată atenția mai ales în privința aspectelor legate de relații. Are nuanțe de comedie dar conține și o mulțime de conștientizări pentru cei cu un spirit bun de observație. A câștigat un premiu Oscar și în 42 de premii, dar sper să vă placă dincolo de acestea. Vizionare plăcută aici-link sau aici-link.
***

Cărți foarte utile pe tema de astăzi:
- "Dragoste sau dependență. Cum să recunoști iubirea sănătoasă." -Brenda Schaeffer- comandă online aici-link;
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" -Jacques Salomé- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi listele "Articole recomandate" sau cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



vineri, 4 noiembrie 2016

Sursa nefericirii noastre (+ recomandare film)

Mulți oameni cred că pentru a fi fericiți e nevoie ca lucrurile să stea în viața lor într-un anume fel. Să aibă X relație, Y statut, Z lucru. Evident, o mare parte a vieții mele am crezut și eu asta. Până când, într-un moment neașteptat, în anul în care am ales să ies din sistemul de învățământ, când eram șomeră, m-am simțit cel mai fericit om din lume. Nu aveam nici relația X, nici statutul Y, nici lucruri. 

Adăugând starea pe care am simțit-o faptului că am întâlnit destui oameni oameni care au și au realizat tot ce și-au dorit, am ajuns la concluzia că fericirea nu este condiționată de exterior chiar dacă atât de mulți oameni cred asta.

Așa am ajuns să fiu pasionată de studiul... nefericirii. De cât, cum și de ce ne afectează diferit, de cum poate fi eliminată din viața noastră.

Pentru că am studiat-o mulți ani și am cules suficiente date 😁, m-am gândit să împărtășesc câteva din ele într-o ediție a emisiunii "Cafeneaua Spirituală" realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație). Cu speranța că o să v-aducă măcar o clarificare, vă invit să o vizionați mai jos..


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare sau în regăsirea echilibrului interior - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

FILM: Dacă tot a venit vorba de nefericire, nu mă pot abține și vă spun că mi-a plăcut foarte mult filmul despre cele 5 emoții: "Întors pe dos" - cel care nu ar trebui să lipsească din tolba niciunui copil indiferent de vârstă 😁 Dacă nu l-ați văzut până acum, vă propun să-i acordați atenția necesară și să-l recomandați și copiilor/nepoților din familie. Îl puteți viziona dublat în română aici-link sau aici-link.


Cărți recomandate:
- "Cum să-ți construiești fericirea. O psihologie a fericirii" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Și nu uita să fii fericit" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Despre arta fericirii" -Christophe André- comandă online aici-link;
- "Flux. Psihologia fericirii" - Mihaly Csikszentmihalyi - comandă online aici-link;
- "Marea carte despre fericire" -100 de experți- comandă online aici-link;
- "Antidotul. FERICIRE pentru oamenii care nu suportă gândirea pozitivă" -Oliver Burkeman- comandă online aici-link;
- "Arta fericirii. Manual de viață" -Dalai Lama, Howard C. Cutler- comandă online aici-link;
- "Cum m-am vindecat de nefericire" -Gigi Ghinea- comandă online aici-link;
- "Copil fericit - adult fericit" -Edward M. Hallowell- comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te poate ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗