"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 30 aprilie 2018

Cea mai simplă cale către Conștiență

Trăim vremuri în care din ce în ce mai mulți oameni se simt blocați în diverse situații de viață. Fie că este vorba de relații toxice sau unele în care nu se mai regăsesc, fie de un loc de muncă nepotrivit sau în care se simt abuzați, sentimentul de blocaj este același, seamănă cu cel pe care l-am avea dacă am fi închiși într-o cutie.

Dacă cineva ne întreabă de ce nu ieșim din situația X dacă tot ne aduce disconfort sau chiar suferință, mintea noastră fabrică o mulțime de scuze care de care mai complexe care să ne justifice starea de fapt și faptul că acceptăm respectivul compromis. Desigur, ne place să găsim cât mai mulți vinovați "externi" pentru acea situație (o "poveste" despre care voi vorbi altă dată 😁)

Însă vine un moment pentru fiecare când ne dăm seama că trebuie să ne asumăm situațiile de viață în care suntem deoarece sunt rezultatul mentalității noastre și deciziilor personale pe care le-am luat de-a lungul vremii și că doar noi înșine ne putem "extrage" din oricare "cutie" în care am intrat (întotdeauna de bună voie dar nu întotdeauna în mod conștient).

După o luuuungă analiză profundă a experiențelor de viață prin care am trecut de-a lungul timpului și una la fel de profundă a metodelor de conștientizare și autocunoaștere existente, am ajuns la concluzia că cea mai simplă cale spre conștiență și clarificare este autoinvestigația (unii o numesc introspecție dar nu este același lucru). Ce poate fi mai simplu decât să ne punem întrebări?

Ei..., având în vedere că nu obișnuim să fim foarte sinceri cu noi înșine (deoarece e atât de inconfortabil 😁), autoinvestigația pare ceva foaaaarte complicat. În acest context, e nevoie să găsim în noi înșine curajul (link) de a formula acele întrebări ale căror răspunsuri să nu mai reprezinte scuze pentru situațiile în care ne aflăm. Iar curajul îl vom găsi în interiorul nostru doar atunci când ne săturăm cu adevărat de blocajul respectiv.


Rezultatele unei autoinvestigații conduse cu sinceritate maximă sunt uimitoare și conduc către clarificări de neimaginat. Chiar dacă răspunsurile pe care le găsim la propriile întrebări sunt inconfortabile, acestea au darul de a ne apropia de noi înșine, de Esența care suntem (despre care vorbea Gangaji atât de simplu și frumos aici-link).

Mă bucur să dau mai departe astăzi un material video care reflectă într-un mod aparte transformările profunde pe care le aduce autoinvestigația în viața unui om: simplitatea, claritatea și încrederea care radiază pur și simplu... o să vedeți de ce spun asta după ce îl vizionați.

Materialul conține o mărturisire care a avut loc la un satsang al lui Mooji și cred că este una reprezentativă pentru cei care au pătruns cu înțelegerea esența din care suntem alcătuiți. Modul în care crește intensitatea mesajului este... într-un fel. Un material pe care îl consider terapeutic în cazul în care este parcurs nu doar cu mintea deschisă ci și cu.. simțirea..


Un exercțiu oferit de Mooji găsiți în articolul Liniștea care durează; conștientizări pline de claritate în: Cine ești tu cu adevărat. Un documentar important care cuprinde o viziune complexă asupra "părții întunecate" a minții noastre găsiți aici-link.

Recomand cu drag următoarele cărți care constituie un suport important în autoinvestigatie (toate beneficiază de transport gratuit oriunde în țară):
- "Doar rămâi tăcut" -H.W.L. Poonja (Papaji - maestrul lui Mooji)- comandă online aici-link;
- "Evanghelia lui Ramana Maharshi" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link;
- "Cine Sunt Eu?" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link;
- "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut" -Nisargadatta Maharaj- comandă online aici-link;
- "Dizolvarea egoului. Realizarea sinelui" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Eliberarea de cunoscut" -Jiddu Krishnamurti- comandă online aici-link;
- "Experiența conștientizării" -Ovidiu Brazdău- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: