"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 16 mai 2017

3 pași importanți în evoluția spirituală

Se spune că fiecare om a trăit măcar o dată-n viață o stare de uniune cu Cosmosul, o stare de extaz mistic/divin în care s-a simțit una cu TOT ceea ce există, cu Dumnezeu. Poate că nu toți oamenii au numit-o așa, poate că nu a recunoscut-o neapărat ca fiind astfel, dar sigur au trăit-o.

După o astfel de stare de conștiință extinsă viața oricărui om se schimbă căpătând alte dimensiuni și perspective asupra vieții. Pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă se poate ca cei din jur să remarce că omul respectiv parcă radiază, e fericit și profund schimbat.

În marea majoritate a cazurilor, odată cu trecerea timpului starea respectivă se diluează din ce în ce mai mult până când dispare total. În urma ei rămâne amintirea dar și aceasta pălește în timp. Iar omul se întoarce la vechile obiceiuri, la vechile sale tipare psiho-emoționale și comportamentale ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Chiar și pentru oamenii care citesc și vor să înțeleagă ce au trăit, încercarea de a păstra starea respectivă înainte ca mintea să fi trecut în non-dualitate este întotdeauna sortită eșecului. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să repet acest parcurs așa cum l-am descris mai sus chiar dacă schimbam de fiecare dată câte ceva ce credeam (la acea vreme) că ar putea împiedica "căderea" în vechile tipare. Mi-amintesc că la un moment dat, când am observat caracterul ciclic al acestor trăiri, am decis că trebuie neapărat să aflu ce anume mă trage înapoi asemeni unui elastic și să mă eliberez de acel ceva.


Au trecut ani până să înțeleg și să accept că nu putem sări peste etape decât... temporar. Că ceea ce ne trage înapoi de fiecare dată când facem un pas înainte sunt lucrurile care au rămas nerezolvate/nerafinate în etapele anterioare de transformare și că, până nu le rezolvăm, nu putem obține rezultate semnificative și de durată în ceea ce numim evoluție spirituală.

Din acest motiv cred că harta dezvoltării personale și evoluției spirituale pe care o ofer în cadrul seminarului pe care îl susțin este foarte utilă și poate lămuri orice om: ce anume îl împiedică să se mențină "sus" atunci când a reușit să se "ridice" și cum poate să se elibereze din acest proces ciclic "progres/regres". Și tot din acest motiv cred că această hartă eliberează omul de povară multor alte întrebări adiacente care-l împiedică să-și găsească pacea, echilibrul și stabilitatea.

Iată de ce am considerat util să răspund câtorva întrebări de la cititori privind acest subiect într-o ediție a emisiunii "Cafeneaua spirituală" realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație). Vă doresc vizionare plăcută și cu folos.. 


* Drag suflet cititor și căutător, mi-ar face mare plăcere să-mi împărtășești într-un comentariu (poate fi și anonim) ce dificultăți ai întâmpinat sau întâmpini sau ce ți se pare cel mai important de clarificat pe drumul evoluției spirituale. Dacă treci printr-o experiență dificilă și ai nevoie de cineva care să te susțină în găsirea unor noi perspective și clarificări - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. 💗

* REMINDER:
Un mod de a discuta pe îndelete despre procesul transformării interioare este TABĂRA Bucuria de A FI care are incluse o mulțime de exerciții de conștientizare și conectare cu interiorul ființei, cu natura, respirație conștientă, etc. Serile vor fi de inspirație și povești - la lumina sufletului și a focului de tabără. Detalii  găsești AICI-LINK, te aștept cu drag și bucurie 💗
Pe romașcani îi aștept în fiecare joi ca de obicei la serile de inspirație și povești..
***
Câteva cărți pe care le recomand cu căldură:
- "Cine-ai fi tu fără povestea ta?" -Byron Katie- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Pune-ți gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea" -Byron Katie- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Letting Go. Calea renunțării" -David R. Hawkins- comandă online aici-link (super carte!);
- "Realitatea, spiritualitatea și omul modern" -David R. Hawkins- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Transcenderea nivelurilor conștiinței. Scara spre iluminare" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "Dizolvarea ego-ului. Realizarea Sinelui" -David R. Hawkins- comandă online aici-link;
- "A AVEA sau A FI" -Erich Fromm- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗


Niciun comentariu: