"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 18 ianuarie 2011

Renașterea...

Au existat (și poate nu o dată) în viața fiecăruia momente în care toate lucrurile ni se păreau străine, fără valoare și totul părea a se duce în jos fără ca noi să ne putem explica neapărat de ce...Au existat și există momente de cădere, de cumpănă sau de "gol".

Știm cu toții că viața e un lung șir de lecții...dar parcă în acele momente nu iți poți aminti acest lucru.

Murim și ne naștem mereu după fiecare cădere...dar cei renăscuți sunt mereu alții, mereu mai puternici !

Fiecare ardere e necesară. Pentru nesfârșita RENAȘTERE. Depinde de fiecare dintre noi cât de repede ințelegem și acceptăm acest fapt. De acceptarea acestor schimbări depinde cât de rapid RENAȘTEM dintr-o asemenea stare de vid.

Dau astăzi mai departe un fragment dintr-un satsang cu Mooji în care acesta vorbește despre aceste renașteri. Vizionare plăcută!


***Iată mai jos biografia lui Mooji pe care am preluat-o de pe site-ul acestuia și am tradus-o:

***
Anthony Paul Moo-Young, cunoscut sub numele de Mooji, s-a nascut la 29 ianuarie 1954 în Port Antonio, Jamaica. În 1969, s-a mutat în Marea Britanie iar in prezent trăieste în Brixton, Londra. Anthony a lucrat in Londra ca artist, făcând portrete pe stradă mulţi ani, apoi ca pictor şi creator de vitralii, iar mai târziu ca profesor la Colegiul Brixton.

În 1987, o întâlnire întâmplătoare cu un mistic creştin a schimbat viata lui Mooji pentru totdeauna. A ajuns in scurt timp într-o experienţa directă cu Divinitatea, experimentând o schimbare radicală în conştiinţă atât de profundă încât din afară, pentru mulţi dintre cei care l-au cunoscut, parea să fie o persoană complet diferită.

Odata cu acesta trezire a conştiinţei, o transformare interioară profundă a început, care s-a desfăşurat in timp sub formă de experiente miraculoase şi intuiţii mistice. Se simţea un vânt puternic de schimbare in viaţa sa si a observat in sine un îndemn adânc să se predea complet voinţei divine. La scurt timp după, el a renuntat la postul său de profesor, a plecat de acasă şi a început o viaţă in simplitate, linişte şi predare voii lui Dumnezeu, această dorința manifestându-se spontan în el.

Pentru următorii şase ani, Mooji a plutit în derivă într-o stare de meditaţie spontana, orb la lumea exterioară, desi el ştia asta in mod constient. Pe parcursul acestor ani, a trăit aproape fara nici un ban, dar a fost constant absorbit intr-o stare de mulţumire şi bucurie interioara. Sora lui, Julianne, l-a primit în casa ei cu bunătate şi i-a oferit timpul şi spaţiul atat de necesar sa infloreasca spiritual, fără presiunile obişnuite şi cerinţele vieţii cotidiene.

Mooji se referă la această perioadă a vieţii sale ca fiind "ani de pustiu" (in sensul de inchidere față de exterior) şi vorbeşte înduioşător de un sentiment profund de a fi "aşezat in poala lui Dumnezeu". In multe privinte, aceasta perioada nu a fost uşoara pentru Mooji, dar nu există nici o urmă de regret sau remuşcări în tonul lui când povesteşte despre el în acei ani. Dimpotrivă, spune despre el insusi in această fază a vieţii sale ca fiind bogat, binecuvântat şi incărcat de har, încrezator şi dedicat iubirii.


Din 1999, Mooji predă *satsang* sub formă de întâlniri spontane, conferinte intensive şi chiar întâlniri unu-la-unu cu multi care-l viziteaza, din toate părţile lumii, în căutarea experimetarii directe a adevărului. Puţini dintre profesorii moderni ai tradiţiei Advaita expun "cunoaşterea Sinelui" şi metode de auto-cercetare, autocunoaștere, cu atât de multă claritate, dragoste şi autoritate.

Stilul său este direct, clar, plin de compasiune şi, adesea, plin de umor.

Odată prins în strânsoare de întrebările sale, nu pare să existe nici un loc pentru a te putea ascunde.

În prezent Mooji preda *satsang* în Brixton, Londra, unde locuieşte. De asemenea, el călătoreşte în mod regulat în Irlanda, Spania, Italia, Germania, Brazilia, America de Nord si India, unde conduce întâlniri satsang, workshopuri intensive si meditatii. El este mereu deschis întâlnirilor celor ce caută sincer al adevărul, indiferent de locul lor de origine.
***
(*Satsang* (सत्सं – pronunţat saţang) vine din Sanskrită, unde „sat” înseamnă adevăr şi „sang” înseamnă companie. Termenul descrie în filozofia indiană (1) compania adevărului cel mai înalt, (2) compania unui guru sau (3) comuniunea cu un grup de oameni care ascultă, vorbesc despre sau asimilează adevărul.)

Lăsați-vă să simțiți energia din filmul următor... *>:D< îmbrăţişare


Articole conectate: Mintea - prieten sau dușman?Credințele care ne limitează viațaLiniștea care durează și documentarul pe care-l puteți viziona aici-link.

Selecții din dialogurile cu Sri Mooji se găsesc în cărțile ce pot fi comandate online de aici-link. De asemenea recomand:
- "Liniștea vorbește" -Eckhart Tolle- comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului" -Eckhart Tolle- comandă online aici-link;
- "Cum să ajungi la pacea interioară" audiobook -- comandă online aici-link;
- "O minte profundă" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
- "Mintea liniștită și senină" -Dalai Lama- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Sper să-ți placă ce găsești și să revii din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 11 ianuarie 2011

Despre conștiință, personalitate și experiența realității


"Când te uiți în oglindă ce vezi? Te vezi pe tine cel adevărat sau ceea ce ai fost condiționat să crezi despre tine? Cei doi sunt foarte, foarte diferiți. Unul este conștiință infinită capabilă să existe conștient și să creeze orice alege să creeze, iar celălalt este o iluzie întemnițată în propriile percepții și programe mentale limitative." David Icke
Într-adevăr, felul în care ne privim pe noi înșine are consecințe foarte importante asupra felului în care experimentăm realitatea. De aceea consider că informațiile din materialul video de mai jos merită cunoscute de cât mai mulți oameni, astfel încât am ales să-l dau mai departe aici. Este vorba despre un fragment dintr-o conferință susținută de David Icke - un om care a reușit să producă schimbări majore în conștiința de masă. Vizionare plăcută și cu...folos..


Cei care vor să cunoască mai bine ideile lui David Icke îi pot citi cărțile:
- "Copiii matricei" - comandă online aici-link;
- "Secretul suprem" - comandă online aici-link (vol.1) + (vol.II);
- "...și Adevărul vă va elibera" - comandă online aici-link (vol.1) + (vol.II).
Zile cu pace, senin și...conștiență   *>:D< îmbrăţişare