"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 6 noiembrie 2017

Adevărații tăi dușmani

Mai multe persoane cu care am comunicat de-a lungul vremii mi-au spus că, deși citesc, vizionează materiale și uneori chiar aplică ceea ce au aflat, nu obțin rezultate vizibile și de durată în viața lor. Asta se întâmplă deoarece credințele limitative din subconștient nu sunt chiar ușor de prelucrat și transformat, astfel încât lucrul cu noi înșine e dificil într-o anumită măsură iar rezultatele necesită claritate, voință și perseverență.

În aceste condiții, majoritatea oamenilor ajung să părăsească rapid lucrul cu sine conștient și organizat și, din neputință, unii ajung chiar să spună că dezvoltarea personală e "un bla-bla aiurea pe care oamenii îl practică atunci când nu au ocupație și se plictisesc" (citat dintr-un mesaj 😁).

Tot din neputință oamenii își găsesc fel de fel de scuze pentru nefericirile lor și pentru faptul că aleg să trăiască pe modul "supraviețuire": că e "familia care are o gândire învechită și lucrez degeaba la mine stând acolo", că "sistemul de învățământ mi-a tăiat aripile și acum e prea târziu să mai fac ceva", că "soțul/soția mă ține pe loc", etc. Gen: "domnule, pe-afară e plin de dușmani" 😂.


Un proverb african spune că atunci când nu mai ai inamici în interior, cei din exterior nu te mai pot răni. Și este perfect adevărat. Un om antrenat psihic și emoțional devine imun la orice ar veni din exterior. Am cunoscut astfel de oameni și acum mă pot bucura și eu de această abilitate de adaptare și flexibilitate mentală și emoțională. 

Studiul pe care l-am făcut în anii de lucru interior, aproape 11 la număr, mi-au permis să fac o sistematizare a adevăraților noștri dușmani care sunt bineînțeles interiori și nicidecum exteriori. Am avut ocazia să expun 20 dintre "cei" ce ne sabotează într-una din edițiile emisiunii "Orizontul Cunoașterii" realizate de Constantin Luca - căruia îi mulțumesc pentru invitație.

Emisiunea este dedicată special persoanelor care nu au obținut rezultatele dorite în transformarea interioară și conține și câteva surprize pe care le veți descoperi doar dacă o vizionați. Vizionare plăcută și.. cu folos. (* Notă: dacă sunteți abonați la newsletter-ul automat blogger și primiți acest articol pe mail, pentru a viziona emisiunea e necesar să intrați pe pagină dând click pe titlul articolului - deoarece newsletter-ul automat nu preia materialele video.)


! Dacă dorești să te autodepășești sau vrei o ghidare/susținere în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Cărți recomandate:
- "Cum să-ți îmblânzești rebelul interior" -Pauline Wallin- comandă online aici-link;
- "Compulsiunile: prieteni sau dușmani?" -Mary O'Malley- comandă online aici-link;
- "Mă eliberez" -Frederic Fanget- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți controlezi anxietatea" -Bret A. Moore- comandă online aici-link;
- "Depășirea de sine" -Verena Kast- comandă online aici-link;
- "Ințelepciunea simplă. Lucrurile mărunte care transformă viața de zi cu zi" -D. Cunningham- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc!
``Nu ajungi la Dumnezeu adaugand ceva in suflet, ci smulgand ceva din suflet!`` - Meister Eckhart
Toate limitarile de care ai vorbit sunt conditionari, Dr. David R. Hawkins vorbeste practic despre deconditionare in ``Letting go``.
Parerea mea este ca disoluția ego-ului este o consecință firească a eliberării de aparenta necesitate de a avea păreri, convingeri, opinii, prejudecăți. Când realizezi că nu trebuie să ai o părere despre absolut orice simți o ușurare imensă și este firesc să fie așa deoarece ai făcut primul pas conștient înspre eliberarea de ego.