"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 1 septembrie 2014

Dacă oamenii ar ști...

Dacă oamenii ar ști că fiecare minut de atenție (= energie) direcționată către un scandal (monden sau politic) este în mod real un minut risipit din propria viață (*care se poate termina oricând), oare și-ar investi atenția și timpul cu mai multă mai grijă?

Dacă oamenii ar ști că fiecare dram de ură sau invidie intoxică în mod real organismul uman de mii de ori mai mult decât E-urile și tot ce e considerat toxic în alimentație, ar mai purta aceste sentimente cu lunile sau anii după ei?

Dacă oamenii ar ști că în orice minut petrecut în starea de victimă pierd efectiv aproximativ 99% din energia vitală, ar "locui" la fel de mult în aceasta sau în nemulțumirile zilnice?

Dacă oamenii ar știîmpotrivirea noastră în fața înțelegerii unor lecții de viață este singura care face ca aceste experiențe să devină extreme, ar mai amâna la nesfârșit analiza și rezolvarea acestora?

Dacă oamenii ar ști singura metodă prin care pot fi manipulați este distragerea atenției (= energiei) lor de la lucrurile cu adevărat importante, și-ar mai lăsa atenția (= energia) "furată" de reclame, bârfe, titluri șocante, emisiuni mondene sau clipuri care se cer distribuite chiar înainte de a fi vizionate?

Dacă oamenii ar ști că singurul moment în care se poate petrece un accident (de orice fel) este acela în care gândurile lor (= atenția = energia) sunt "plecate" din momentul prezent în trecut, viitor sau în alte "locuri" decât cel unde se află corpul lor, ar fi mai prezenți în corp și în momentul acum?

Dacă oamenii ar ști nimeni și nimic nu-i poate opri cu adevărat să fie sănătoși, deplini și armonioși și că singurele piedici sunt cele care provin din propriile credințe, atitudini și comportamente, ar înceta să-și risipească energia inutil căutând vinovați și justificări pentru toate neajunsurile din viața lor?


Dacă oamenii ar ști că toate aceste credințe, atitudini și comportamente sunt singurele care pot fi schimbate, ar înceta să-și risipească energia în încercări inutile de a-i schimba pe ceilalți și s-ar întoarce cu toată atenția către ei înșiși?

Dacă oamenii ar ști că fiecare cuantă de energie dăruită necondiționat rămâne cu adevărat impregnată în Univers (chiar dacă nu-i simțim amprenta), ar dărui mai des valoare semenilor din darul lor specific fiecăruia?

Dacă oamenii ar știUniversul le vorbește continuu prin oameni, experiențe, prin întreaga natură și prin tot ce există ar fi mai atenți pentru a descifra ce li se întâmplă, citesc sau văd?

Dacă oamenii ar ști cât de aproape sunt uneori de "final"..., ar prețui altfel fiecare moment al Vieții?

Acum ȘTII.

Universul îți vorbește chiar și prin aceste rânduri. Și deși pagina are acest titlu, acesta nu e doar Universul meu. În realitate nu există nici o graniță între universurile noastre. De aceea, orice graniță încercăm să trasăm fie cu scopul protecției, fie din dorința de a ne închide către ceilalți, ea nu va face decât să ne îndepărteze de adaptare, să amâne momentul acesteia și să împiedice curgerea firească a Vieții.

Procentul de adevăr al lucrurilor de mai sus poate fi "măsurat" de fiecare om într-un mod foarte simplu: (re)citind aceste rânduri pe o respirație profundă și lentă.


Articole conectate prin fire vizibile sau mai puțin vizibile se găsesc aici-link, aici-linkaici-link și aici-link.
Cărțile pe care le recomand astăzi au de asemenea legături subtile cu lucrurile de mai sus (transportul este gratuit pentru orice comandă):
- "Inocență, cunoaștere și uimire" - Osho - comandă online aici-link;
- "Destin, libertate și suflet" - Osho - comandă online aici-link;
- "Adevăratul înțelept" - Osho - comandă online aici-link;
- "Mintea liniștită și senină" - Dalai Lama - comandă online aici-link;
- "Putere, libertate și grație divină" - Deepak Chopra - comandă online aici-link.


Dacă este prima dată când ai ajuns în micul meu univers, îți spun bine ai venit! Te așteaptă peste 400 de articole cu hrană pentru armonia sufletului, minții și trupului. Listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta) te pot ajuta să cauți mai ușor subiectele care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



4 comentarii:

Ramona spunea...

Un articol superb!

emilia spunea...

Minunat acest articol, scris din suflet pentru suflete. Multumesc!

nicolas dobresco spunea...

Numai cuvintele care sunt scrise sau rostite din starea de prezenţă au această putere transformatoare, care este puterea de a trezi
prezenţa în cititor.Multumim !

cristiana spunea...

AMIN! :) Multumesc