"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 25 ianuarie 2013

Despre profeți, profeții și viitor(uri) - conexiuni importante


Anul 2012 a fost de departe cel mai dens în profeții dintre toți anii din istoria omenirii.
Așa cum era de așteptat, odată trecut decembrie 2012 articolele în care profeții sunt "arși pe rug" s-au înmulțit simțitor. Deși am mai vorbit despre textura viitorului pe acest blog aici-link și aici-link, m-am gândit că este necesar să revin asupra acestui subiect și să aduc o imagine și mai clară prin conectarea "oficială" a unor informații care deja există și ne sunt accesibile tuturor.

Pentru început aș vrea să ne reamintim că la școală am învățat cu toții că un experiment fizic se poate reproduce identic doar în cazul când condițiile inițiale sunt (fix) aceleași. De exemplu, toată lumea știe că apa fierbe la 1000C dar (să presupunem că) nu toată lumea știe că asta se petrece numai dacă presiunea de la suprafața apei este de 1 atmosferă = 760 mm coloană de mercur. Dacă de exemplu eu nu știu acest lucru și mă aflu la munte la peste 1500 m și observ că apa fierbe la 950C, voi spune că fizicienii au tras o concluzie („predicție/profeție”) greșită? Nu ar fi corect. Voi spune mai degrabă că eu nu am luat în calcul valoarea modificată a presiunii atmosferice sau nu am știut că aceasta poate influența temperatura de fierbere.

Când cineva face o profeție, fie că este vorba despre clarviziune sau alte abilități de acest gen, persoana respectivă "vede" doar un potențial viitor, bănuiesc - cel mai probabil dintre toate variantele posibile și anume cel favorizat de "condițiile inițiale" existente în acel moment. În acest caz, expresia "condiții inițiale" se referă la nivelul conștiinței omenirii din momentul "previziunii"/"profeției".

În plus, când vine vorba despre profeții, cred că ar trebui să luăm în calcul și caracterul metaforic al textelor respective trecând peste definiția din DEX a cuvintelor. Dacă facem asta este aproape sigur că vom găsi semnificații noi ale respectivelor previziuni.

Cum spuneam la început, avem foarte multe informații care există deja și peste care s-a trecut prea ușor sau au fost chiar uitate. Primul exemplu ar fi filmul "What the bleep do we know" (postat aici-link) care explică destul de clar ce înseamnă un potențial și care este natura realității pe care o trăim, chiar dacă noi ne-o imaginăm ca fiind singura posibilă. Voi da doar un citat din ceea ce spune un fizician în film: "Ce este câmpul ondulatoriu? Este un ocean de potențialitate pură. Un ocean al existenței abstracte potențiale. Îl numim "câmp unificat" sau "câmpul superstringurilor"."


Iar un alt fizician spune "Conectivitatea tuturor lucrurilor este un constituent de bază al materialului realității. Este foarte dificil de înțeles această idee. Dar Erwin Schrodinger (unul dintre fondatorii fizicii cuantice) a afirmat că această interdependență care constituie și ideea acestei conectivități nu este doar o simplă proprietate aparținând mecanicii cuantice, ci este PROPRIETATEA ei, cea care o face extrem de ciudată."

Și încă un citat din film - foarte important pentru subiectul de față: "Noi putem, prin conștiență direcțională și intenție să schimbăm lucrurile la nivelul vidului, ceea ce permite să accesăm un nou nivel al fizicii (fenomenelor) - și anume modificările la nivel molecular."


S-a demonstrat că o constiință de grup superioară (ordonată) creează ordine în întreg mediul. Experimente din mediul universitar au arătat că lumea fizică (materială) și lumea mentală sunt conectate și interdependente. Un proiect foarte interesant pe această temă este The Global Consciousness Project care se găsește aici-link .

Desigur, mulți oameni (chiar și fizicieni) încă mai cred că fizica cuantică se aplică doar particulelor subatomice, dar de demonstrarea aplicabilității la corpurile macroscopice s-a "ocupat" deja Aaron Douglas O'Connell care și-a descris pe scurt cercetările aici-link și, pentru mine cel puțin, a fost suficient.

Un alt fapt care nu este luat în calcul când vorbim despre "profeții" este existența extradimensiunilor Universului și a Universurilor paralele. Deși sună SF ce spun acum este bine de știut că și existența extradimensiunilor este luată acum în considerare de fizicieni, iar foarte pe scurt despre asta ne vorbește Brian Greene - profesor la Universitatea Columbia - aici-link. Mai pe "lung", același Brian Greene detaliază subiectul în episodul 4 al seriei de documentare The Fabric Of The Cosmos aici-link-4, însă pentru o înțelegere profundă recomand parcurgerea seriei în ordine link-1, link-2, link-3.

Dacă mai luăm în considerare și faptul că David Deutsch, în The Fabric of Reality, adoptă mecanica cuantică pentru interpretarea "lumilor multiple" dar și alte lucruri foarte utile pe care le rezumă Richard Dawkins aici-link, atunci cred că ne putem forma o cu totul altă idee despre textura Universului și implicit despre ce anume înseamnă o "profeție" și ce grad de valabilitate poate avea aceasta.

Universul (Multiversul) chiar este fluid iar aceasta nu este o metaforă decât la suprafață. Dacă înțelegem la nivel profund acest lucru, atunci ne va fi mult mai ușor să înțelegem de ce orice "previziune"/"profeție" reprezintă numai un potențial, o fâșie dintr-o realitate posibilă și nimic mai mult.

Mulți oameni care au crezut în profețiile despre 2012 se simt într-un fel trădați de cei care au făcut previziunile/profețiile respective. Este firesc? Eu cred că nu - deoarece, atâta vreme cât omul are la dispoziție toate datele și poate conecta informațiile între ele - nu găsesc nici o"vină" (dacă ar fi să vorbesc în astfel de termeni) celui care a transmis viziunea/profeția.

Mai mult de atât, cred că rolul/rostul acestor profeții este chiar acela de a trage un semnal de alarmă asupra probabilităților - pentru ca noi, oamenii, să ne schimbăm mentalitatea devenind conștienți că putem modifica în mod real și palpabil structura Realității comune și a Viitorului comun și suntem responsabili în fiecare clipă de modul în care o modificăm. Să alegem să o facem cu cât mai puține critici distructive/acuzatoare și cu mai multă înțelegere atunci când citim/auzim o profeție/previziune/predicție.

"Eşti ceea ce eşti astăzi datorită alegerilor pe care le-ai făcut ieri, iar alegerile pe care le faci astăzi determină ceea ce vei fi mâine." - Michael Josephson. Și cred că acest lucru este valabil și la nivel de societate, nu doar la nivel individual, dar depinde de fiecare dintre noi cum ne "ocupăm" de asta. :)
***
Note:
- Acest articol conține informații care pot fi conectate numai după citirea celorlalte articole la care am făcut referire.
- Preluarea acestui articol se poate face numai cu precizarea sursei la început cu link valid către articolul original.
***

Pentru cei îndrăgostiți de cunoaștere recomand următoarele cărți:
- "Inteligența materiei" - Dumitru Constantin Dulcan - comandă online aici-link;
- "Universul elegant" - Brian Greene - comandă online aici-link;
- "Enigma cuantică" - Bruce Rosenblum, Fred Kuttner - comandă online aici-link ;
- "Biocentrismul" -Robert Lanza, Bob Berman- comandă online aici-link ;
- "Viața secretă a Universului" - Amy Corzine - comandă online aici-link.


În cazul când abia ai ajuns aici, îți urez bun venit! Pentru a alege un subiect care să-ți placă poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


7 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari Adina. Complet,
minunat documentat, astfel incat oricine sa inteleaga mecanismul unei profetii.
Maria A.

Adina Amironesei spunea...

@ Maria:
Mulțumesc pentru apreciere >:D<

Iesirea Din Matrix spunea...

Exista si multi profeti care vor sa dea lovitura si joaca pe o singura carte cu scopul de a strange adepti. Sunt si profeti care nu vad nimic dar isi dau cu parerea, vanzand carti, scotand bani de la prosti prin diverse cursuri de pregatire pentru ce va urma. Sunt si profetii mincinoase, manipulatoare menite sa starneasca panica , SA SCADA NIVELUL DE VIBRATIE. SUNT ASADAR PROFETII REALIZATE CU BUNA INTENTIA, IAR ALTELE CU REA INTENTIE.
POATE CA CEI CARE FAC ASTFEL DE PROFETII AR TREBUI SA FIE MAI PONDERATI IN DECLARATII SI SA FACA APROXIMARI PROCENTUALE. SUNTEM CURIOSI OARE CATE DIN ACESTE PROFETII S-AU ADEVERIT PANA ACUM ... Nu ne trece niciuna prin minte ...

Anonim spunea...

Foarte bine ai punctat lucrurile, și extrem de complet ! Da, profețiile sunt doar despre „variante posibile” de viitor, dar ele nu sunt bătute în cuie. Ele pot fi modificate de către oamenii-înșiși, prin schimbarea lor interioară, sau de către Divinitate. Este cazul lui Iona, care a refuzat inițial să facă profeția în cetatea Ninive, tocami pentru că știa că Dumenzeu s-ar putea răzgândi.

Am văzut și eu filmul ”What the Bleep do we know”, și mi-a plăcut tare mult, chiar l-am postat undeva. Explică foarte clar c eînseamnă probabilități, și cum noi, oamenii, suntem ”programați” să vedem doar o singură probabilitate”.Exemplul cu electronii care se comportă altfel când sunt priviți, e foarte simpatic, dar și sugestiv.

Doar dacă ieșim din timpul liniar - și asta, doar printr-o imensă transformare interioară - putem avea acces la mai multe probabilități simultane: cazul clarvăzătorilor, sau al sfinților. Dar, chiar și ei, le văd doar pe cele mai ”probabile” - ca să zic așa...

Foarte bun articol, și necesar ! Pentru că mulți oameni, când profețiile nu se împlinesc, au tendința să ”arunce cu pietre” în profeți.

edeir spunea...

Incurcate sunt caile domnului! in orice caz, am o presimtire ca vom mai avea parte de sfarsituri de lume destule, iar in rest, sper sa intalnesc si eu o data in viata un om cu capacitati de clarviziune.

Anonim spunea...

frumos explicat si poate ca as putea accepta aceste explicatii pe calea logica, dar din pacate sau din fericire, nu numai ca nici una din acele profetii nu aveau cum sa se intimple, dar acum dupa trecerdea datei aparent fatidicede 21.12.2012, unii continua de acesi maniera sa incerce sa ne convinga ca de fapt sa intimplat.iata un mic exemplu http://armadaa.blogspot.ro/2013/01/matei-19-ian-2013.html
am ajuns sa nici nu realizam ca de fapt am trecut in alta dimensiune, in acea renumita 4d, cit despre cicnirea cu elenin sau aparitia lui nibiru, aterizarea extraterestrilor la olimpiada, data ca si sigura, trezirea in masa...si apropo existenta fluviului fotonic prin care va trece terra nu era o profetie ci o certitudine anuntata cu surle si trimbite, la fel si energia extraordinar de puternica ce va lovi tera din centrul galactic.
As fi egoist sa nu aduc aminte si de tehnologiile uimitoare revelate de fundatia keshe , ce ne permit deja sa calatorim intre galaxii si sa ne teleportam dintr-o locatie in alta, care erau certitudini nu profetii
Eu zic ca e profetie daca la noapte visez ceva si la trezire am sentimentul ca se va intimpla.
Daca in schimb planific sa merg la mare, cu familia si vad banii pusi doparte, masina in curte, rezervarea de la hotel, banii virati in contul hotelului, bagajele facute...asta nu mai este profetie. Ori mai bine de jumatate din acea pleiada de profeti... nu afirmau anul trecut ca fac profetii ci spuneau ca sint certitudini pe care vrem nu vrem le vom suporta toti.

Adina Amironesei spunea...

@ FreeYourMind:
@ Anonim:
Eu cred că atâta vreme cât vedem lucrurile în "alb" și "negru" și nu încercăm să le vedem în ansamblu ne va fi foarte greu să înțelegem rosturile experiențelor pe care le trăim.
Pentru că, așa cum am mai spus, toate lucrurile au un Rost. Existența negrului/întunericului este strict necesară pentru a putea să înțelegem albul/lumina.
Cum aș fi știut ce înseamnă autenticitatea dacă nu știam ce e manipularea? Și există alte sute de întrebări similare care au un singur răspuns: până nu recunosc importanța rolului/rostului răului/negativității/umbrei în viața mea aceasta va continua să se manifeste la tot pasul. Partea cu adevărat bună a manipulării (din viața mea) a fost aceea că m-a împins să caut mai mult, să învăț mai mult, să gândesc și să înțeleg mai mult.
Am observat că asta se întâmplă și la nivel de societate: cu cât este negată manipularea (de exemplu) cu atât aceasta apare din ce în ce mai des și în mai multe arii ale vieții noastre.
În plus: atâta vreme cât oamenii vor prefera să creadă în profeții și să se lase "manipulați" în loc să se întrebe ei înșiși ce simt, să-și asculte intuiția și să accepte că viitorul NU poate fi prevăzut 100% din motivele pe care le-am enumerat mai sus -- exact atât timp vor exista și profeți "manipulatori" care să "profite" de ei mental și financiar. Dovezi ale existenței acestui mecanism există foarte multe de-a lungul întregii istorii a omenirii dar și în viața fiecăruia dintre noi. Și mai trebuie luat în calcul că fiecare om trebuie să se convingă singur de aceste lucruri.
------------------
Revenind la conexiunile pe care le-am făcut mai sus: o lume/realitate paralelă este o altă realitate în care tot noi trăim o vieți în care am făcut și facem alte alegeri => o altă "istorie" pentru fiecare astfel de realitate paralelă. Este clar că este "loc" în acest infinit de lumi să existe și una în care profeția de la Fatima s-a împlinit, una în care profeția prințesei Japoniei s-a împlinit, una în care extratereștrii au aterizat la Olimpiada de la Londra, etc.
Mi-a plăcut foarte mult finalul acestui citat:
"Știm acum că energia întunecată reprezintă peste 70% din Univers, materia întunecată cam 20%. La un calcul simplu ne dăm seama că abia înțelegem (științific) maxim 10% din Univers, dar 90% rămâne un mister. Conștientizând această realitate trebuie să fii foarte precaut înainte să spui că ceva este imposibil." - Harold E. Puthoff