"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 2 iunie 2016

Renunțarea la căutarea spirituală NU e ceea ce pare

Dacă spunem cuiva că am renunțat la căutarea spirituală este foarte posibil ca cel care ne ascultă să creadă că am renunțat la căutarea esenței noastre, la căutarea divinului sau la a-l "căuta" pe Dumnezeu. Acest lucru ar putea fi adevărat dar nu e valabil în toate cazurile.

În cel mai fericit caz, omul devine conștient de faptul că toate lucrurile au aceeași sursă și că nimic nu e separat de planul pe care oamenii îl numesc "spiritual". Devine conștient de faptul că ceea ce ceea ce ne unește pe noi toți, de toate cele care există și care se văd sau nu se văd, acea conexiune cuantică - este ceva care poate fi doar experimentat (simțit/trăit) în momentele de prezență și conștiență pură, dincolo de etichetele, definițiile și conceptele pe care mintea umană le-a inventat. Devine conștient de faptul că dualitatea (bine/rău, lumină/întuneric, etc.) a fost și este ceva ce ține de percepție, o interpretare a minții, o perspectivă care a fost/este utilă până la un punct, dar pe care e necesar să o depășim dacă vrem să avem acces la conexiunea de care am amintit anterior.

DA, e așa cum bănuiești: în cel mai fericit caz, renunțarea la căutarea spirituală înseamnă a deveni conștient de natura fractală a cunoașterii minții și de necesitatea transcenderii acesteia și a eului, iar acest fapt reprezintă pasul cel mai important către experimentarea adevăratei noastre esențe. Cum spunea David R. Hawkins în cartea sa "Ochiul sinelui":

"Din momentul în care survine conștiența Realității, orice învățare încetează. Mintea devine tăcută. În pace și liniște, tot ceea ce există își radiază propria semnificație și propriul adevăr, dezvăluind faptul că natura existenței este copleșitor de divină. Totul își radiază propria esență divină ca Existență însăși. Ceea ce Este și ceea ce este Divin sunt unul și același lucru."
*
*    *
Omul devine cu greu dispus să renunțe la identificarea cu eul (forma sa materială și cu tot ce implică aceasta). E de înțeles, pentru că lumea materială aduce satisfacții rapide și mai ales palpabile. Dar este și sursa suferinței în aceeași măsură. Doar un lung șir de experiențe dureroase îl pot "convinge" să depășească acesta stadiu de evoluție. Pentru cei care au decis să pună punct confuziei și suferinței și să treacă la următorul nivel, am construit seminarul "Evoluția Conștientă pas cu pas"  - care oferă o hartă a transformării interioare pe care oricine își poate clarifica poziția actuală, destinația pe care o dorește și alege pașii care i se potrivesc pentru a construi propria cale de evoluție conștientă autentică de durată. Toate detaliile acestui program se găsesc aici-link.

Deoarece mi-au scris persoane care intuiesc deja pragul transcenderii minții și își doresc să afle mai multe despre acesta, am abordat subiectul în cadrul emisiunii "Cafeneaua Spirituală" la invitația domnului Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație). În puținele minute avute la dispoziție am vorbit despre gândurile negative, neîncrederea în sine, tiparele transgeneraționale, teama de necunoscut, prezența conștientă, stările de blocaj, incertitudini, așteptări și bineînțeles, despre pacea sufletească de dincolo de conceptele minții. Vizionare plăcută și cu folos.. 


Articole care completează subiectul Aspecte ale căutării spirituale (1), Aspecte ale căutării spirituale (2) și materialele care există aici-link, aici-link și aici-link. În plus: cele două documentare pe care le-am recomandat și în articolele precedente ce pot fi vizionate aici-link și aici-link
Iată și câteva cărți pe care le recomand cu încredere deoarece oferă o perspective deosebite asupra vieții și o multitudine de motive pentru a depăși conceptele minții: 
- "Letting Go. Calea renunțării" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Ochiul sinelui" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Transcenderea nivelurilor conștiinței" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Invățăturile lui Ramana Maharshi" -Arthur Osborne- comandă aici-link;
- "Ramana Maharshi, Calea cunoașterii supreme" -Arthur Osborne- comandă aici-link;
- "Lumina cunoașterii non-duale" -Advaita Bodha Dipika- comandă aici-link;
- "Devino ceea ce Ești" -Alan Watts- comandă aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt 550 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege :)) Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie sau căsuța "caută" din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



Niciun comentariu: