"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 31 martie 2017

Universuri paralele versus reîncarnare

Puțini oameni au reușit să-și găsească liniștea minții înainte de a căuta răspunsuri la cele patru întrebări fundamentale: "Cine suntem?", "De unde venim?", "Ce sens are viața?" și "Ce se întâmplă după moarte?". De fapt, în lipsa găsirii unui sens al vieții, foarte puțini reușesc să-și păstreze echilibrul psiho-emoțional. Dacă ați trăit vreo furtună care să vă dezechilibreze majoritatea credințelor, atunci știți cu siguranță cum se simte asta 😁

În această goană nebună după răspunsuri, oamenii aflați în diverse etape ale transformării interioare sunt dispuși să preia orice credință este convenabilă interesului de moment, orice îi face să se simtă mai bine, de multe ori chiar fără să-și pună întrebări simple în privința gradului de certitudine și adevăr a ideii pe care o preiau. Interesant este că după o vreme, ideea respectivă preluată de-a gata devine pentru persoana în cauză adevăr de necontestat și de ne-chestionat. Bineînțeles, asta duce la un blocaj al omului respectiv în etapa în care se află, care nu ar fi atât de important dacă nu ar avea consecințe nefaste asupra calității vieții și relațiilor acestuia.


Una dintre credințele în care mulți oameni rămân blocați, cumva din nevoia de sens a experiențelor pe care le trăiesc, este reîncarnarea. Cum spuneam și mai demult, din toate poveștile de viață pe care le-am ascultat, am constatat că obsesia cunoașterii vieților "anterioare" maschează frumos găsirea unor justificări dragi ego-ului (gen: poate, poate, vom fi fost cine știe ce regi/regine, împărați/împărătese 😁 sau poate găsim o justificare pentru a ne purta aiurea cu X sau cu Y, fără să mai simțim vinovăție când facem asta, etc.). Cam cum este tratată astăzi credința în reîncarnare..? În unele medii - la gradul de adevăr a unei științe. :(

Din acest motiv am răspuns cu drag invitației domnului Constantin Luca (căruia îi mulțumesc) de a face o emisiune pe acest subiect gândindu-mă că unele clarificări ar putea fi de folos celor interesați. Pentru a vă oferi mai multe argumente în favoarea universurilor paralele, am lipit în continuarea emisiunii un material ce cuprinde părerea domnului prof. univ. dr. Virgil Băran de la catedra de Fizică Cuantică a Facultății de Fizică București și câteva întâmplări reale a căror singură posibilă explicație ar fi existența universurilor paralele. Vizionare plăcută și.. cu folos.


Când auzim de universuri paralele, inevitabil ne duce gândul la călătorii între ele, călătorii în timp și altele din gama. De aceea dau mai departe și materialul de mai jos - o ediție a emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii - în care domnul Daniel Roxin îl are ca invitat pe domnul fizician Andrei Dorobanțu - cercetător din partea României în cadrul proiectului ATLAS al CERN. Este un om minunat cu o cultură extraordinară, așa că sunt sigură că expunerea sa vă va aduce mai mult decât un dram de cunoaștere în plus.. 


Pentru cei care vor să pătrundă mai adânc în tainele universului recomand cărțile lui Brian Greene care au darul de a explica lucruri complicate pe înțelesul tuturor și au calitatea de a fi mai palpitante decât un film SF (transport gratuit oriunde țară indiferent de valoarea comenzii):
- "Universul elegant" - comandă online aici-link;
- "Realitatea ascunsă" - comandă online aici-link;
și încă trei cărți dragi mie:
- "Cosmos" -Carl Sagan- comandă online aici-link;
- "Lumea și demonii ei" -Carl Sagan- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să devenim din ce în ce mai conștienți de posibilitățile noastre și de natura realității în care trăim. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Cristiana spunea...

Am scris un comentariu la articolul Timpul nu e ceea ce credem. 2 implicații care dizolvă credințe de bază. Întrucât încredinţarea mea este că avem trăiri şi simultane, şi consecutive, reîntruparea pe aceeaşi planetă este valabilă, dar nu aşa cum explică majoritatea scrierilor de azi, care nu iau în considerare tocmai derulările simultane, care ne influenţează nu numai prin trăirile proprii, ci şi prin tangenţele cu alţi întrupaţi simultan. De fapt evoluţiile se bazează clar pe acest lucru pentru îmbogăţirea experienţei chiar înainte de conştientizare (prin amprentare locală de o anumită factură). La începutul evoluţiilor lucrurile sunt foarte simple (atrag atenţia în mod deosebit oriunde aş discuta: nu suntem doar noi, oamenii în evoluţii complexe, ci absolut toate vieţuitoarele de pe planetă, de pe orice planetă, fizice, astrale şi de orice altă vibraţie). Dar exact acolo trebuie să ajungem - să trăim consecutiv (aşa cum se înţeleg mai simplu lucrurile la început) şi simultan (în evoluţiile avansate) cu manifestări diferite conştiente oriunde în straturile energiei fundamentale (structurate sau nestructurate).
Desigur, este ceva foarte complex, nu se poate accepta la prima vedere - influenţa culturii "de buzunar" sau "de cartier" ne îngreunează mult readucerile la matca adevărurilor fundamentale atât de dispreţuite... Dar treptat revenim la cunoaştere, în proporţie de masă.
Astfel încât... înainte !! Şi mulţumesc mult, Adina!!!