"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 11 mai 2013

Câmpul Conștiinței și implicațiile acestuia în viața noastră

În lumina noilor dovezi științifice obținute din experimente repetate la diverse institute de cercetări, existența câmpului conștiinței universale (cu înțeles similar celui denumit uneori câmp unificat sau câmp Akashic) nu ar trebui să mai fie un secret pentru nimeni - odată ce internetul abundă de informații pe această temă.

Interacțiunea noastră cu acest câmp al conștiinței (din care facem parte integrantă) creează realitatea în care trăim atât la nivel individual cât și la nivel colectiv iar în acest sens noi toți suntem co-creatori fie că acceptăm acceptăm ideea fie că nu, fie că o facem conștient sau inconștient. Acest fapt are implicații majore în viața noastră indiferent de felul în care gândim și vedem lumea.

De exemplu - dacă noi, toți locuitorii planetei, am deveni într-o singură clipă și am rămâne conștienți de existența acestei interconectări și de implicațiile acesteia, atunci, în clipa imediat următoare, s-ar opri toate războaiele și toate conflictele existente la nivel de popoare dar mai mult de atât, s-ar opri toate conflictele la nivel de relații și nimeni nu ar mai fi în stare să judece sau să manipuleze un semen al său (!). Deși ce spun acum pare utopic acest lucru este un potențial demn de luat în seamă tocmai prin prisma noilor dovezi care demonstrează existența interconectării noastre prin intermediul acestui câmp al conștiinței.

Ce resorturi subtile, ce credințe ascunse în subconștient sau chiar pe care le știm, ne opresc să luăm în calcul câmpul interconectării și a ideii de co-creație? Răspunsurile la această întrebare sunt mai multe însă unul dintre ele pare că este esențial și despre acesta este vorba în continuare.

Am observat că rezistența opusă de majoritatea oamenilor acestei idei de co-creație a realității este determinată  de măsura neasumării consecințelor propriilor noastre gânduri și acțiuni și de obișnuința înrădăcinată de milenii de a arunca responsabilitatea situațiilor pe care le trăim în seama condițiilor/influențelor exterioare (acestea plecând de la zona geografică natală, societate, sistemul de învățământ sau educația părinților, sistemul politic, etc. și ajungând până la zodiacul momentului,  numere sau zile „nefaste”, nume „predestinate, extratereștri „malefici”, conspirații, etc.).

Știm cu toții că a trăi conștient = fiind permanent atenți la gândurile care ne trec prin minte, la energia cuprinsă în spatele acelor gânduri și la energia emoțională ce se transformă în cuvinte și/sau acțiuni - cere mult mai mult efort decât a efortul de a găsi vinovați pentru eșecurile sau acțiunile noastre mai puțin luminoase.

În plus, trăim într-o lume în care nu am timp” (să mă gândesc la astfel de lucruri) a devenit a doua noastră natură, puțini fiind cei care realizează că am ajuns să trăim ceea ce trăim tocmai ca rezultat al unei astfel de abordări și a multor programe (tipare mentale) ce rulează automat deoarece le-am lăsat să se așeze adânc în subconștientul nostru.


Calea asumării, a responsabilității, a extinderii duratei și intensității conștienței, nu este una tocmai ușoară dar este singura care am văzut că dă rezultate durabile și ne poate apropia din ce în ce mai mult în mod simultan atât de armonia interioară cât și de armonia relației cu exteriorul cu tot ce cuprinde acesta (ființe, natură, experiențe, relații, succes, bani, etc.).

Cu pași mai mari sau mai mici, fiecare în ritmul propriu, devine evident faptul că va trebui până la urmă să mergem pe această cale deoarece apar mereu dovezi în favoarea existenței câmpului conștiinței - această conexiune profundă între noi toți și faptul că fiecare acțiune a fiecăruia dintre noi influențează pe toți ceilalți.

Despre aceste dovezi este vorba în prelegerea de mai jos, prelegere susținută de Rupert Sheldrake - renumit biochimist și autor a numeroase cărți din domenii interdisciplinare.

Conform teoriei sale, mințile noastre sunt interconectate în rețele vaste formând o minte comună extinsă spațial dar și temporal prin conexiuni infinite iar în interiorul creierului nostru este localizată doar o parte din aceasta. Argumentele sale reconfirmă ceea ce mulți oameni au știut încă din vremuri străvechi chiar în absența acestor dovezi științifice și întăresc necesitatea evoluției noastre pe calea conștienței.

Vă invit să vizionați o conferință prezentată de Rupert Sheldrake în care acesta aduce argumente solide în favoarea teoriei sale. Vizionare plăcută și.. cu folos..


Articole recomandate conectate cu subiectul:
- Creierul, percepțiile și realitatea (1),
- Creierul, percepțiile și realitatea (2),
- Viețile secrete ale creierului / Ca să-ți poți găsi pacea minții,
- Despre biocentrism, realitate, și conștiință.

Recomand cu căldură singura carte a lui Rupert Sheldrake care a fost tradusă în limba română:
- "Rezonanța morfică. O nouă știință a vieții" - comandă online aici-link.
De asemenea, propun spre lectură următoarele cărți pentru o mai bună înțelegere a funcționării creierului și minții:
- "Creierul. Povestea noastră" -David Eagleman- comandă online aici-link;
- "Incognito. Viețile secrete ale creierului" -David Eagleman- comandă online aici-link;
- "Creierul se transformă" -Norman Doige- comandă online aici-link;
- "Creierul vindecător. Miracolul neuroplasticității" -Norman Doige- comandă online aici-link;
- "Mintea. O călătorie spre centrul ființei umane" -Daniel Siegel- comandă online aici-link;
- "Iluzia utilizatorului" -Tor Nørretranders- comandă online aici-link;
- "O minte cu totul nouă" -Daniel H. Pink- comandă online aici-link;
- "Creierul de Homo Sapiens. Ghid de utilizare" -Dragoș Cîrneci, Iulia Alexa- comandă online aici-link.
***
UPDATE REMINDER:
Un alt mod de a discuta despre procesul transformării interioare este TABĂRA Bucuria de A FI unde vom discuta despre transformarea interioară autentică și despre cum să atingem potențialul maxim trăind în pace cu noi înșine și cu lumea. Serile vor fi de inspirație și povești - la lumina sufletului și a focului de tabără. Perioada de desfășurare: 23-27 august, detalii AICI-LINK, te aștept cu drag și bucurie 💗
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag💗

3 comentarii:

Anonim spunea...

Prima dată am perceput această idee în adolescență, citind ”Ce este viața ?” și ”Spirit și materie” de Ernst Schroedinger. Au fost primele cărți de filosofie pe care le-am citit, și cred că mi-au deschis gustul pentru filosofie, deși ideea acelei ”interconectări” îmi trezea repulsie în acel moment. Mă gândeam atunci că e un fel de negare a individualității nostre, și de aceea nu o agream.

Mai târziu, după mai mulți ani și experiențe spiritualre, am văzut altfel lucrurile. Cel mai mult mi-a plăcut cum reieșea această idee a interconectării din cărțile despre viața lui Edgar Cayce. Poate ai auzit de el: este un profet și vindecător american, care în transă afla tratamente pentru toate bolile, și multe alte lucruri, inclusiv despre trecutul omenirii, și al fiecărui om în parte (inclusiv viețile anterioare).
El spunea că își ia informațiie dintr-un fel de ”rezervor universal” - nu știu dacă m-am exprimat bine.

O altă redare foarte sugestivă a cestei idei mi se pare a fi în filmul ”Avatar”. Deși este doar o poveste, e una grozavă, o alegorie despre lumea modernă, imperialism, egoism, și încotro se îndreaptă ea.

Nu știu dacă ai văzut filmul, dar băștinașii acelei planete aveau exact acest gen de religie: ei credeau că toate ființele sunt legate printr-o conexiune energetică și spirituală, și toate la un loc, cu entitatea mai mare a planetei.

Desigur, e doar un film, dar ideea este a unui om - a regizorului James Cameron - și reflectă multe credințe actuale existente pe pământ. Care credințe sunt, după părerea mea, mai evoluate decât cele care propovăduiesc individualismul !


Mulțumim pentru acest articol extrem de util și laborios, și care ne face să gândim mai departe ! Să ai o zi cu lumină ”

ion adrian spunea...

Cred ca daca iti pui cu seriozitate intrebarea, Cine sunt eu? si raspunzi prin eliminari succesive vei ajunge ca raspuns final, dupa ce treci prin treapta penultima, caruia sa-i spunem eul individual, ego informational individual si eu cred ca si muritor, chiar daca nu odata cu trupul, la cel universal, transcendent, caruia ii putem spune cu termenul francez: moi,
nemuritoe si reflexie a celui divin.

linaura 5 spunea...

intr-o zi draga Adina, o sa va invit in universul meu, pentru un moment de tacere in plina fericire... si sa va umpleti si de minunea si magiile mele, numai privindu ne si zimbindu ne...

acum, in acest moment chiar, ascultind lieduri de Shubert, scriind o poezie si citindu va pe dv, aici si acum simt o imensa frumusete din univers ce mi se stracoara cu o blindete infinita in suflet... v o ofer dv... si celor ce va sint dragi si imprejur ca o cupa plina de lumina pura cristalina...
va doresc multa fericire...
imi place tot ce faceti... cred ca sinteti o minune si dv insiva...

poate ca vreodata viata ne va da o ocazie sa putem sa implinim lucurile ce ne dorim... FERICIREA UMANITATII INTREGI... FARA EXCEPTIE... sau cel putin fara exceptiile ce astazi sint nemiloase si crude intr-o neglijenta evidenta de sufletul omului care este facut sa traiasca noblete si armonie...
LUMINA CALDA IN IUBIRE SI CONSTIINTA... cu PACE TOTALA...

va multumesc...!

linaura