"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 26 februarie 2012

Rezonanța - un fenomen universal


Sunt convinsă că ați auzit de multe ori expresia „suntem pe aceeași lungime de undă”, probabil ați și folosit-o în diverse contexte. În copilărie credeam că acesta e doar o metaforă. Dar apoi am aflat că nu e doar atât..

În fizică, lungimea de undă este un parametru de bază al oricărui fenomen ondulatoriu (undă, vibrație) iar rezonanța este tendința unui sistem de a oscila/vibra cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvențe de rezonanță. Rezonanța este un fenomen ce apare peste tot în natură, astfel că există rezonanță în cazul undelor mecanice, a undelor  electromagnetice (lumină), dar și în cazul funcțiilor de undă în fizica cuantică.

Dar rezonanţa nu este doar un fenomen întâlnit în știința numită fizică. Să nu uităm că tot ceea ce există în univers vibrează cu o anumită frecvență specifică (sau cu mai multe în cazul sistemelor complexe, cum ar fi omul) şi deci totul interacţionează mai mult sau mai puțin, măsura de interacțiune fiind dată de diferența de frecvența existentă între „partenerii” interacțiunii (cu cât diferența de frecvența este mai mică, cu atât interacțiunea este mai puternică).

Dintre legile universale (link) , legea vibraţiei susţine că tot ce există în Univers se află într-o stare continuă de vibraţie. Universul cu tot ceea ce cuprinde el este alcătuit din energie. Totul este energie în mişcare. Același lucru spune și principiul vibrației unul dintre principiile Kybalionului.

“Suntem cu toții energie care este în continuă mișcare, iar spiritul, care traiește în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în Univers nu este fix, totul este în permanentă transformare și asta ne include și pe noi, cu viețile noastre cu tot.

Având în vedere aceste lucruri, putem bănui cu ușurință că tot ceea ce trăim, tot ce ni se întâmplă, este în perfectă rezonanță cu frecvența noastră a fiecăruia, acesta fiind și înțelesul expresiei “nimic nu e întâmplător” (expresia neavând nimic de a face cu destinul așa cum este uneori greșit înțeleasă).

Faptul că până acum se credea că frecvența noastră a fiecăruia, este determinată doar de gândurile pe care le emitem a fost în ultima vreme completat de descoperirile privind câmpul electromagnetic al inimii, care este mult mai extins decât cel generat de creier (fapt demostrat în urma unor cercetări efectuate în cadrul unui institut de cardiologie din California).

Acest lucru și încă multe alte multe informații strict necesare îmbunătățirii calității vieții noastre pot fi găsite intr-un documentar de excepție, numit chiar "Legea Rezonanței", în care Pierre Franckh a reunit 25 de cercetători din întreaga lume pentru a lămuri cât mai bine, pe înțelesul tuturor legătura dintre această lege și realitatea pe care o trăim.

Astfel, nume celebre ca Dr. Bruce H. Lipton, Gregg Braden, Dr. Rupert Sheldrake, Prof. Dr. Dr. Ervin Laszlo, Prof. Dr. Fritz A. Popp, Lynn McTaggart Bärbel Mohr, Prof. Dr. James Hurtak, Dr. Masaru Emoto, Dr. Eric Pearl, Prof. Dr. Hans-Peter Dürr, și mulți alții oferă informațiile și conexiunile necesare unei bune înțelegeri a necesității schimbărilor profunde pe care trebuie să le facem în cazul când ne dorim o viață în profundă armonie cu noi înșine dar și cu Universul.

Iată documentarul, sper să vă placă și să vă aducă numeroase înțelegeri, vizionare plăcută și cu folos..


Recomand și câteva cărți care merită să facă parte din lecturile celor care își doresc să-și descopere puterea interioară și să atragă în viața lor experiențe minunate (transport gratuit oriunde în țară):
- "Legea atracției" -Esther și Jerry Hicks- comandă online aici-link;
- "Relațiile și legea atracției" - Esther și Jerry Hicks - comandă online aici-link;
- "Banii și legea atracției" - Esther și Jerry Hicks - comandă online aici-link;
- "Intrarea în vortex. Ghid practic" - Esther și Jerry Hicks - comandă online aici-link ;
- "Puterea este în interiorul tău" -Louise L. Hay- comandă online aici-link;
- "Cine ești tu?" - Lise Bourbeau - comandă online aici-link;
- "Putere nemărginită" - Anthony Robbins - comandă online aici-link;
- "Eroul" - Rhonda Byrne - comandă online aici-link.

În cazul când ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți urez bun venit! Sper ca articolele și materialele pe care le vei găsi aici să fie pe placul tău. Poți utiliza lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta pentru a căuta un subiect anume. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



4 comentarii:

Manuela spunea...

Felicitari Adina, din suflet, felicitari pentru tot!

Adina Amironesei spunea...

@ Manuela:
Mulțumesc din suflet ♥

Clarissa spunea...

Super! Unde as putea gasi acest material in limba engleza? M-ar interesa tare mult. Multumim pentru tot ceea ce impartasesti cu noi! <3

Adina Amironesei spunea...

@ Clarissa:
O căutare pe Google și găsim orice avem nevoie. :)