"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 25 august 2012

Relațiile și comunicarea la nivel energetic

Lumea în care trăim este o lume a interacțiunii. Puțini oameni reușesc să se "sustragă" acesteia, iar prețul plătit pentru această "sustragere" - singurătatea - este unul care lasă urme adânci în sufletele care aleg această cale de experimentare a vieții.

Din acest motiv, adaptarea noastră cât mai bună la interacțiunea umană este practic singura soluție de a trăi o viață armonioasă.

La prima vedere e ușor să socializezi mai ales acum când rețelele de socializare ne-au adus pe toți (cei care dorim) mai aproape, iar relațiile se leagă ușor pe baza afinităților și intereselor comune. Dar asta se întâmplă doar la prima vedere, atunci când ne mulțumim cu relații superficiale care ne consumă timpul într-un mod cât de cât plăcut și ne ajută practic să fugim suficient de departe de noi înșine sau de problemele cotidiene de la serviciu sau din familie.

Dacă însă ne dorim relații profunde, de calitate și eventual de durată, atunci e nevoie de un efort suplimentar din partea celor care vor să stabilească astfel de relații, e nevoie de răbdare, multă voință și încă multe altele.

Complexitatea ființei umane, unicitatea acesteia, ne împiedică să formulăm rețete ale armonizării relațiilor indiferent de tipul acestora. Și totuși, firea noastră analitică și dorința de a stabili tipare care ușureze relaționarea și comunicarea, fac ca subiectul "relații" să fie unul dintre cele mai discutate în ultima vreme însă fără posibilitatea de a fi complet dezvăluit sau epuizat.

Așa cum promiteam în articolul și emisiunea cu tema "Relația cu noi înșine" (link), revin cu o emisiune în care am discutat împreună cu Maria Avrămasca - relizatoarea emisiunii - câteva aspecte despre relațiile și comunicarea interumană privite din unghiuri mai puțin discutate, altele decât cele studiate de psihologie. .

Am discutat despre motivele pentru care relațiile condiționate nu mai funcționează, despre empatie, despre iluzia concurenței și superiorității, despre cum se manifestă vampirismul energetic și cum îl putem recunoaște și despre multe alte lucruri care cred că sunt insuficient explicate astăzi. Sper să vă placă și eventual să aducă ceva nou în modul în care comunicați și interacționați cu cei dragi... Vizionare plăcută!


Pentru cei care doresc să-și perfecționeze capacitatea de comunicare, iată și câteva cărți importante pe această temă:
- "Comunicare eficientă" -Ion-Ovidiu Pânișoară- comandă online aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link.
- "Comunicarea subiectivă" -Jose Silva, Ed Bernd Jr- comandă online aici-link;
- "Rezolvarea dificultăților de comunicare" -Fabrice Lacombe- comandă online aici-link;
- "Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" -Jacques Salomé- comandă online aici-link;
"Supertehnici de comunicare" -Alan C. Fox- comandă online aici-link.


Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", cea a cuvintelor cheie și căsuța "caută" din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Unknown spunea...

mi-a placut articolul.
foarte interesant...