"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 25 octombrie 2012

Despre Libertate...


Deși s-au scris mii de pagini despre libertate în cursul istoriei, atât timp cât există abuzuri emoționale și fizice în lumea în care trăim, consider că e important să vorbim în continuare despre aceasta în vederea conștientizării valorii ei inestimabile.

Între libertatea mea și libertatea celuilalt există o linie foarte subțire și greu de detectat de multe ori deoarece, din cele două spații pe care le separă această linie, este foarte puțin probabil ca lucrurile să se vadă la fel. Vedem lucrurile diferit deoarece suntem unici și reacțiile noastre sunt rezultatul multitudinii de experiențe complexe prin care am trecut fiecare și a felului în care le-am perceput fiecare la nivel emoțional.

Dăm vina pe Timp de cele mai multe ori pentru că nu avem răbdarea să ne cunoaștem unul pe celălalt în esență. Dar tributul pe care îl plătim pentru această "lipsă de timp" este faptul că ajungem rapid să judecăm aspru oamenii din jur și ajungem la fel de rapid la concluzii pe care le credem adevărate, dar în realitate, ele nu reprezintă decât o infimă parte din ceea ce este celălalt ca ființă în întregul său și acea părere fiind obținută prin filtrul judecăților privitorului. Acest fapt determină la rândul lui conflicte greu de stins, ruperea multor relații și închideri sufletești greu de vindecat.

Despre  libertatea oamenilor din închisori, despre încălcarea libertății prin manipulare, despre compromis ca limitare a libertății, despre relațiile în care se limitează libertatea, despre dependențe și despre alte lucruri legate de acest subiect într-o nouă ediție a emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului" cu Maria Avrămasca.

***Fac precizarea că ideile exprimate în emisiune sunt puncte de vedere personale cristalizate în urma experiențelor de viață și a îmbinării acestor idei cu alte cunoștințe acumulate în timp, fără pretenția de a fi lecții sau adevăruri universal valabile.

Vizionare plăcută!


Alte ediții ale emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului" sunt postate în articole care pot fi accesate aici (click!)
Recomand cu încredere (transport gratuit oriunde în țară):
- "Libertatea. Curajul de a fi tu însuți" -Osho- comandă online aici-link;
- "Destin, libertate și suflet" -Osho- comandă online aici-link;
- "Iubire, libertate, solitudine" -Osho- comandă online aici-link;
- "Calea spre eliberare" -Osho- comandă online aici-link;
- "Eliberarea" -Cătălin Manea- comandă online aici-link;
- "Mă eliberez" -Frederic Fanget- comandă online aici-link.


Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗


Niciun comentariu: