"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 22 februarie 2013

Remember - Debbie Ford ♥



Când cineva drag pleacă dincolo tristețea își face loc în sufletul nostru.
Când cineva care ne-a dăruit din înțelepciunea proprie pleacă, spre acea persoană se îndreaptă gândurile noastre de profundă recunoștință.  
Pentru cei care întâlnesc pentru prima dată numele lui Debbie Ford, reamintesc aici că este autoarea a 8 cărți de self-help traduse în 26 de limbi și vândute în peste un  milion de exemplare - dintre care cele mai cunoscute sunt Partea întunecată a căutătorilor de lumină, Secretul Umbrei, Întrebările Potrivite - și este pilonul principal al realizării filmului documentar de excepție Efectul Umbrei pe care l-am postat într-un articol aici (click!). Deși unii ar putea spune că ideea de bază a acestor cărți (existența umbrei) nu este nouă ci a fost introdusă inițial de Carl G. Jung, meritul lui Debbie Ford este acela de a fi expus această idee într-o astfel de formă încât să fie pe înțelesul tuturor și de a da atâtea exemple în aceste cărți încât să cuprindă majoritatea situațiilor posibile tot cu scopul de a aduce argumentele necesare acceptării părților noastre ce formează umbra. Consider meritul ei ca fiind unul foarte important atâta vreme cât fără aportul ei, acest concept ar fi doar în sfera precocupărilor celor pasionați de psihologie sau filozofie și nu ar mai fi ajutat atât de mulți oameni să-și recapete echilibrul interior.
DebbieFord a plecat din această lume acum câteva zile (17 februarie) fiind bolnavă de o formă rară de cancer, la vârsta de 57 de ani.
Cartea Partea întunecată a căutătorilor de lumină a însemnat pentru mine enorm. De aceea, Debbie este pentru mine cineva foarte drag.
A plecat pregătită și împăcată cu sine însăși.
"Mă simt pregătită pentru că așa cum am scris în noua mea carte Curajul, cred că toate experiențele mele de viață sunt aici, nu doar pentru a sprijini evoluția sufletului meu, ci pentru a sprijini și să folosi și celorlalți."


Din nefericire la plecarea unui astfel de om gândurile de profundă recunoștință nu sunt singurele gânduri care apar în diverse articole, și nu vorbesc aici doar de acest caz ci în general, despre plecarea unui învățător.
De la cei care dăruiesc înțelepciune, oamenii au așteptări mari, uneori imense. Într-un mod vizibil sau uneori subtil, pe cei de la care învățăm lucruri îi vrem pur și simplu perfecți. Așteptările apar nu doar din cauza dorinței noastre de a vedea în ei exemple,  perfecțiune, de a avea eroi ca modele ci și din cauza dorinței de a dărâma piedestaluri despre care am vorbit aici (click!).
Mai clar spus, în astfel de situații, în anumite medii se pot auzi lucruri precum: "păi dacă a murit cu toate că a știut și predat aceste lucruri înseamnă că ceea ce spunea nu e ok" sau "înseamnă ca totul e doar ipocrizie, nici ea însăși nu aplica ce spunea".
Eu cred că viața noastră se desfășoară până la un punct între alegerile noastre umane și alegerile spiritului nostru (a scânteii noastre divine) și foarte puțini oameni au ajuns să înțeleagă alegerile spiritului. Pentru că alegerile umane nu coincid cu alegerile spiritului, moartea corpului fizic nu este una "anunțată" nici măcar în cazul maeștrilor sau a învățătorilor. Însă desigur, nu e nevoie să avem cu toții aceeași părere despre asta.

Până la urmă, oricare ar fi credințele noastre, acestea nu ar trebui să umbrească în nici un fel opera unui om și amprentele extraordinare ale acestei opere asupra vieților noastre. Dincolo de acestea, curajul ei de a-și pune sufletul în palmele noastre prin intermediul acestor cărți este unul care va rămâne un adevărat exemplu.
Să ne amintim cu drag de acest suflet minunat... simțind ce transmite aici - dincolo de cuvinte:


Să-ți fie drumul lin, drag suflet curajos *>:D< îmbrăţişare
Vei rămâne mereu un izvor minunat de inspirație pentru oameni 
***
Dacă nu ați văzut deja, ar fi minunat să vizionați filmul Efectul Umbrei aici (click!)

Cu drag *>:D< îmbrăţişare 

"Aveți, prin naștere, dreptul de a fi întregi, de a avea totul. E nevoie doar de o modificare a percepției voastre, de o deschidere a inimii. Atunci cand poți să-i spui celui mai profund și mai întunecat aspect din tine însuți "eu sunt acesta", atunci poți ajunge la adevarata iluminare. Asumarea părților pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potențial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită și urmată corect, ea ne poate reconecta cu viața pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem și cu contribuția pe care ar trebui sa o oferim societății." ~ Debbie Ford




Niciun comentariu: