"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 24 mai 2013

O poveste despre a fi puternic


Nu cred în noroc. Dar cred până la capăt în lucrurile pe care Universul ți le pune pe cale fix acolo unde trebuie pentru ca tu să le vezi, să le asculți, să le simți și mai ales să le înțelegi, bineînțeles, dacă îți dai voie, dacă permiți asta.

A fi puternic are multe definiții. Privite în ansamblu, unele dintre ele sunt de-a dreptul contradictorii. Unii spun că ești puternic dacă ești misterios, dacă reușești să păstrezi aparențele, alții spun că ești puternic dacă ai mereu succes, dacă ai bani, dacă ai un job important, etc.

Pentru mine, a fi puternic înseamnă să-ți urmezi inima până la capăt. Să o urmezi indiferent de zgomotul pe care mintea îl face în fundal, indiferent de revolta acesteia ca urmare a faptului că simte iraționalul acțiunilor tale. Înseamnă să rămâi deschis, sincer și demn chiar dacă doare. Să lași vulnerabilitatea să se manifeste indiferent dacă ești judecat sau neînțeles, indiferent dacă rămâi singur. Pentru că în esență nimeni nu are nimic de pierdut iar vulnerabilitatea este trăsătura noastră comună care, în fapt, ne și unește pe noi toți (link) + (link).
 ***
Pentru că timpul și prioritățile nu prea îmi permit să caut amănunte din viața actorilor care joacă în filme, abia zilele trecute am aflat că Andy Whitfield (actorul principal din filmul Gabriel (link) pe care l-am recomandat acum ceva timp) a murit de cancer pe 11 septembrie 2011.

Povestea lui m-a impresionat dintr-un motiv care nu are nici o legătură cu fenomenul morții în sine. M-a impresionat deoarece acesta a vrut să lase ceva în urmă (în plus față de filmele în care a jucat) chiar cu riscul de a-și pierde "imaginea". A vrut să lase în urmă ceva special.

Fără să știe ce va urma, după aflarea diagnosticului, Andy a invitat un cameraman pentru a-l urmări pe tot parcursul călătoriei sale spre explorarea opțiunilor medicale și alternative de vindecare în Australia, Noua Zeelandă și India. Adică a oferit acces nelimitat la viața lui personală cu deschidere și onestitate - acces pe care foarte puțini oameni au puterea să îl dăruiască celor din jur. Și-a deschis sufletul și i-a lăsat pe toți ceilalți să intre. 

A făcut acest gest cu speranța că prin dăruirea poveștii lui într-un documentar, ar putea ajuta sau inspira pe alții care se confruntă cu provocări similare și în plus, cu speranța că ar putea accelera ritmul cercetării cancerului în întreaga lume.

Filmul are un titlu sugestiv - "Be Here Now" - și încă nu a fost lansat. Însă am adus aici trailer-ul în care Andy Whitfield oferă esența lucrurilor pe care vrea să le trasmită:

"În inima mea sunt convins că: așa trebuie să fie. Fii aici și acum. Despre asta este vorba. Sunt deschis călătoriei (morții), descoperirilor acesteia, aventurii ei. Fii aici și acum! Totul este despre a fi PREZENT! Și să nu-ți fie teamă de ceea ce nu știi!".

Vashti, soția sa alături de care a trăit 20 de ani, povestește că "În ultimele sale cuvinte adresate copiilor Andy le-a spus că se duce sa doarmă pentru că trupul lui nu mai funcționează, că este ca un fluture cu aripile frânte, dar că întotdeauna va fi lângă ei să îi vegheze."

***Nu trebuie să cunoști limba engleză pentru a înțelege trailer-ul (nu este tradus) pentru că acesta nu este oricum de înțeles ci de simțit și de văzut cu inima. Atât.


UPDATE:
Filmul în întregime îl poți viziona AICI-LINK.
***
! Dacă îți dorești să depășești o situație dificilă și/sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Este un site cu materiale care ne ajută să devenim mai buni și mai conștienți în alegerile noastre. Poți alege mai ușor un subiect cu ajutorul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag 💗

2 comentarii:

Unknown spunea...

<3

Razvan Ianculescu spunea...

Mie mi-a placut foarte mult de el in "Spartacus". Am aflat de atunci povestea lui pentru ca nu stiam de ce a fost inlocuit in urmatoarele doua sezoane.
Mare, mare actor si om.