"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 3 mai 2013

Sufletul de aici și mintea de dincolo

S-au scris și s-au spus foarte multe lucruri despre suflet și despre minte, s-au dat numeroase definiții și s-au făcut la fel de multe presupuneri despre ce ar fi acestea, ce legătură există între ele și mai ales despre modul în care ele funcționează. Desigur, fiecare dintre noi are o interpretare proprie ce se bazează fie pe cunoașterea acumulată combinată cu intuiția,  fie pe experiențele personale sau mai exact pe toate acestea la un loc.
Astăzi vreau să aduc în atenție o emisiune extrem de interesantă care are chiar titlul de mai sus - "Sufletul de aici și mintea de dincolo". Emisiunea este realizată de cunoscutul jurnalist Dragoș Dumitriu iar invitați sunt domnii prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan și prof.univ.dr. Geo Litarczek. Emisiunea aduce multiple răspunsuri căutătorilor de sensuri și deschide noi perspective privind acest subiect atât de vast și delicat. Vizionare plăcută!



Dacă ați mai fost pe acest blog cu siguranță ați aflat că rezonez în destul de mare măsură (cu câteva excepții) cu părerile domnului prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan astfel încât puteți găsi celelalte emisiuni cu domnia sa - aici (link).
Recomand și minunatele cărți ale domnului prof. Dumitru Constantin Dulcan:
"Inteligența materiei" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"În căutarea sinelui pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Mintea de dincolo" - comandă online aici-link - transport gratuit;
Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Subiectele tratate pe această pagină sunt atât de diverse din motivul pe care l-am descris în articolul "Dezvoltare personală integrală" care se găsește aici (link). Poți selecta subiectul dorit din tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

4 comentarii:

Anonim spunea...

Și eu rezonez cu părerile domniei-sale, cu atât mai mult cu cât suntem în același domeniu, și de aceea voi încerca să îmi fac timp pentru această emisiune.

Regret că timpul nu îmi permite să urmăresc toate informațiile și filmele utie pe care le preznți aici, dar când reușesc să rup un moment, mai ”prind” câte ceva !

Mulțumim pentru tot, și Paște fericit !

IanculescuHimself spunea...

Uau, da, un om cu deosebit de multe raspunusuri sau directii interesante.
Multumim!

Anonim spunea...

Foarte interesant!
Sunt total de accord cu ceea ce sa zis in cadrul emisiunii!
Felicitari mele,ptr blog!
Mult Succes!

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Mulțumesc pentru aprecieri!
Succes și ție în tot ceea ce faci >:D<