"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

duminică, 8 decembrie 2013

Recomandare film - Imposibilul

În situațiile limită oamenii sunt capabili de lucruri pe care în viața de zi cu zi le-ar numi imposibile. Aceste situații au darul de a scoate la lumină din noi toată puterea ascunsă. Deși experiențele grele ne întorc lumea pe dos, ele au acest dar minunat de a ne face să renaștem și de a ne reașeza sistemul de valori în moduri pe care cu greu ni le-am imagina când suntem în zona de confort.

Filmul de astăzi este povestea adevărată a unei familii care pe 26 decembrie 2004 se afla în vacanță în Thailanda. Desigur, vă amintiți că în acea zi valurile tsunami ce au urmat unui cutremur au afectat regiunile de coastă ale acestei țări astfel încât, din acel moment, viețile oamenilor care locuiau sau se aflau acolo s-au transformat pentru totdeauna.
Dincolo de imaginea de ansamblu a unei astfel de experiențe, filmul oferă o privire atentă asupra reacțiilor pe care oamenii le au în astfel de situații, a modului în care acestea îi transformă și aupra felului în care oamenii găsesc puterea de a se autodepăși și de a fi capabili de curaj, compasiune, empatie și iubire necondiționată.
În cazul când suntem dispuși să ne transpunem în locul personajelor și să ne antrenăm emoțiile în acest util exercițiu de fitness emoțional, filmul se poate apropia de valoarea unei experiențe reale și ne poate aduce conștientizări profunde printre care, poate cea mai importantă ar fi prețuirea acestui moment. Filmul este preluat de aici (link), dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate. Vizionare plăcută!

Link-uri alternative de vizionare aici (link)aici (click) și aici (link) după o reclamă de 10 secunde.

Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Ideea de bază a aceastei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești ceva pe gustul tău în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Te mai aștept,
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Imi pare rau, nu am putut privi decat inceputul. Ceea ce a urmat mi-a depasit capacitatea de suportabilitate emotionala. Stiu, asa este viata, cu bune si mai putin bune, insa prefer, daca mi se permite sa aleg, sa nu vin in contact cu astfel de subiecte. Daca imi va fi dat sa le traiesc, este altceva, voi intelege ca fac parte din temele mele si voi face tot ce pot sa le solutionez. Nu am senzatia ca vizionarea unor asemenea tip de subiecte reprezinta, pentru mine, un antrenament emotional pentru momente speciale. Din cate am urmarit, filmul este realizat la marele fix. Scoala americana de efecte speciale este ca de obicei la inaltime maxima. M-a impresionat placut si derularea de final, "batraneste", a tuturor celor care si-au adus contributia la o asemenea realizare impresionanta, 10 minute numai de generic! Asta inseamna respect pentru munca fiecarui participant, si nu este putin. Multumesc pentru postare. (E.A.)

Andrei Cosma spunea...

Cred ca tot ce trebuie invatat aici e: Recunostinta pentru tot ce avem deja!

Rita spunea...

Dupa un asemenea film este imposibil de crezut ca este imposibil sa se intample "minuni".
Trairi fabuloase, sentimente duse la extrema. Superb. Cuvintele sunt mici, in fata adevarului si a iubirii intre si de oameni si a lui Dumnezeu pentru oameni. Recunostinta lor si le multumesc ca exista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...