"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 9 februarie 2014

Recomandare film – O șansă din două

"Statisticile" obținute în urma "sondajelor" personale :)) arată că singurele lucruri care pot grăbi oarecum conștientizările și detectarea lucrurilor cu adevărat esențiale sunt veștile proaste. Dar proaste...cu adevărat nu cele gen "s-a terminat cafeaua". Și asta pentru ca ne plac zonele de confort din viața noastră (în cel mai bun caz), și le acceptăm pe cele suportabile (sau chiar insuportabile) până la extrem. Este o obișnuință pe care cu greu ajungem să o schimbăm. Uneori chiar foarte greu.
Filmul pe care îl propun astăzi ne vorbește tocmai despre aceste lucruri. Despre ce învățăm când suntem puși față în față cu o realitate dificilă și total neașteptată, despre conștientizările pe care le facem în astfel de condiții limită. Filmul este inspirat de o poveste adevărată emoționantă și poate constitui un real exercițiu imaginativ pentru cei dispuși să-și antreneze mintea și emoțiile pentru situații neprevăzute. Ceea ce face ca filmul să fie totuși relaxant este hazul de necaz pe care-l conține, de aceea sper să vă placă mai mult decât alte filme de acest gen.
În rolurile principale îi veți întâlni pe Joseph Gordon-Levitt (cunoscut pentru rolul său din Inception), Seth Rogen și Anna Kendrick iar scenariul a fost scris de Will Reiser - câștigând cu acesta "Independent Spirit Awards", "National Board of Review" și "Washington DC Area Film Critics Association Awards". Am preluat filmul de pe acest site (link) dar pentru o vizionare de calitate este recomandată bineînțeles cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)

Link-uri alternative de vizionare aici (link) și aici (link)

Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Ideea principală a acestui blog este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect pe placul tău. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștepte mai aștept,
                                                                 cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

Zmirc spunea...

Foarte frumos.