"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 21 ianuarie 2014

Rolul și beneficiile dezvoltării personale conștiente

Trăim vremuri transformatoare și cred că nimeni nu se mai îndoiește de faptul că traversarea lor necesită o dezvoltare conștientă. În cazul când nu vrem ca viața să ne poarte odată cu valurile sale asemeni bărcilor ce plutesc în derivă la vreme de furtună, este de preferat acest antrenament conștient - numit autocunoaștere - ce asigură o adaptare continuă și pași concreți spre armonia ființei.

Domeniul dezvoltării personale cuprinde multe arii așa cum spuneam și aici (link) și sunt multe unghiuri din care poate fi privit. Cum suntem ființe atât de complexe, a încerca să vorbim despre ființa umană ca întreg și dezvoltarea acesteia este un demers destul de greu de realizat.

Fără pretenția de a fi atins toate punctele importante ale unui astfel de subiect complex, am expus câteva idei într-una din edițiile emisiunii "Călătorie în necunoscut" realizată de domnul Paul D. Adrian la Radio ProDiaspora. Emisiunea cuprinde puncte de vedere referitoare la:
- motivele pentru care dezvoltarea personală ar trebui realizată conștient,
- modul în care alegem conștient ale unui mentor, ghid, consilier sau maestru,
- felul în care ne influențăm energetic unii pe ceilalți, modul în care influențăm mediul în care trăim și responsabilitatea ce decurge din interacțiunile noastre energetice,
- selectarea metodelor și tehnicilor utilizate în autocunoaștere și motivele pentru care acestea funcționează sau nu,
-vampirismul energetic, "ramura" sa numită cyber-bullying și modul în care putem stopa acest mecanism de interacțiune energetică,
- accesarea abilităților "paranormale" și a informațiilor din câmpul conștiinței,
- avantajele învățării prin experimentare directă versus învățarea din informații cuprinse în cărți, documentare sau articole online.

Emisiunea a fost realizată în octombrie anul trecut, însă abia zilele trecute am intrat primit înregistrarea, de aceea abia acum o dau mai departe Audiție plăcută!


Filmele documentare despre care am vorbit pe parcursul emisiunii se găsesc aici (link-1, link-2, link-3, link-4) iar cele despre care am vorbit în final se găsesc aici (link-5, link-6, link-7)
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, își urez bun venit! În cazul în care emisiunea de mai sus ți-a deschis curiozitatea, te invit să mai arunci un dram de atenție peste celelalte articole. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Anonim spunea...

MULTUMESC!Multe lucruri lamuritoare,felicitari!