"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 2 iunie 2013

Recomandare film - Gazda


Mărturisesc că am învățat foarte multe lucruri din filme și nu vorbesc aici despre documentare. Îmi place să "intru" în poveștile din filme ca și cum aș intra în universuri paralele. Până acum ceva vreme credeam că tuturor oamenilor le place la fel de mult să intre în aceste povești însă pe parcurs am aflat că nu e un lucru chiar atât de întânit cum credeam. 

Deși am mai vorbit despre avantajele transpunerii în diverse povești (exerciții de imaginație, fitness emoțional), reamintesc că astfel de tehnici ne ajută să vedem lumea prin alți ochi (din alte unghiuri de vedere) și prin urmare ne pot aduce înțelegeri profunde ale reacțiilor proprii din  diverse situații dar și ale oamenilor de lăngă noi și implicit relații mai armonioase. De aceea pentru mine filmele nu sunt doar relaxare ci fac parte din programul de dezvoltare personală integrală.

Filmul de astăzi - Gazda - are o temă destul de întâlnită în filmele SF, anume invazia Pământului de către o civilizație extraterestră. Faptul că extratereștrii preiau corpurile oamenilor pentru a le locui aduce cu sine multe consecințe interesante însă filmul este centrat pe interacțiunea personajului principal - Melanie - cu locuitoarea corpului său și pe lupta ei de a o convinge pe extraterestră de semnificația profundă a valorilor umane - iubirea, libertatea, loialitatea, responsabilitatea, etc.

Nu vreau să vă răpesc bucuria de a descoperi singuri nuanțele acțiunii din povestea de astăzi, de aceea vă mai spun doar că filmul are la bază romanul cu acelaşi nume al celebrei scriitoare Stephenie Meyer (care a scris și Saga Amurg- Twilight) și că în rolurile principale se află Saoirse Ronan, Diane Kruger, Max Irons , Jake Abel și William Hurt. Cartea "Gazda" a lui Stephenie Meyer există tradusă în română și poate fi cumpărată de aici (link cu transport gratuit).

Pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului, dar dacă preferați varianta online, iat-o mai jos preluată de pe acest site-link (evident, reclamele aparțin site-ului :))). Vizionare plăcută!

Link alternativ aici (link).

Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


12 comentarii:

gina spunea...

http://popculturekeys.blogspot.ro/2012/11/the-host-movie-symbolism-ingress.html

Anonim spunea...

multumesc! interesant avatar

Mario spunea...

Multumesc! te iubesc, fiinta mareata!

Razvan Ianculescu spunea...

Interesant film. L-am trecut pe lista si promit sa revin dupa ce-l vad.

Sabinu spunea...

Multumesc, l-am vizionat si mi-a placut foarte mult!

energiainimii spunea...


O PERSPECTIVA INTERESANTA SI VIABILA!

MULTUMESC PTR FILM ADINA!

marius spunea...

superb film!

Anonim spunea...

Imi plac mult filmele pe care le recomanzi. Inspiratie, imaginatie si o alta perspectiva a vieti...ca sa nu zic ca Au si o tenta terapeutica...Multumesc!

Anonim spunea...

CAUT DE MULT TIMP UN FILM CE AS VREA SA-L REVAD...DAR NU-MI ADUC AMINTE NUMELE FILMULUI NICI PE CEL AL ACTORILOR.....POATE MA AJUTA CINEVA....E VORBA DE O FEMEIE CARE INCERCAND SA-SI SALVEZE FETITA SA NU FIE LOVITA DE UN CAMION ESTE EA ACCIDENTATA.....SE TREZESTE LA SPITAL CU O SORA PE CARE NU O AVEA,PRIETENII EI NU O MAI RECUNOSC...IN CASA EI LOCUIESC ALTE PERSOANE, SI ISI DA SEAMA CA SE AFLA INTR-O LUME PARALELA CU A EI....DACA CINEVA ARE IDEE CUM SE NUMESTE FILMUL......MULTUMESC

Venusya spunea...

Eu stiu un film, Just like Heaven, care seamana in parte cu ceea spui tu, insa unele detalii nu se potrivesc, deci nu este acela...Dar poate te intereseaza si sper sa-l gasesti si pe cel cautat de tine.

Gabi spunea...

De acord cu marius. Superb film.....nu am cuvinte

Unknown spunea...

minunat film...am urmarit cu emotie pana la sfarsit. Multumiri!!!