"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 29 august 2014

Dovezi științifice importante privind capacitatea de autovindecare a organismului uman

Există o multitudine de informații care deocamdată nu au loc în media românească pentru a fi distribuite conform importanței lor vitale. Un loc important între acestea îl ocupă informațiile privind capacitatea de autovindecare a corpului nostru. Și nu e de mirare că acestea nu au loc între lucrurile care se difuzează la televiziuni sau în presa scrisă online și offline.

Spun asta deoarece știrile de mai jos nu doar că ar transforma viziuni și ar declanșa conștiența oamenilor privitor la subiect ci și pentru faptul că în timp ar putea duce schimbări majore ale sistemului de sănătate publică. Ascunderea adevărului despre sănătate oricum nu e ceva nou în societatea noastră așa cum nu ceva nou este nici la nivel global, după cum probabil știți - link (important).


Acum o lună am adus în atenție (aici-link) primul discurs TED al Dr. Lissa Rankin -  "doctor nu doar de corpuri ci și de suflete" - cum îi place să se autodefinească (link). Spuneam atunci și reamintesc acum că este medic, speaker internațional, artistă (link) și autoare a cărții "Vindecarea cu ajutorul minții" care a ajuns rapid bestseller și a fost tradusă și în limba română (link).

În acest moment conduce și proiectul "Pink Medicine Revolution" care ajută pacienții să se vindece singuri, încurajându-i și explicându-le în amănunt procesul respectiv. Am tradus și cel de-al doilea discurs al său deoarece nu este doar foarte important ci (spre final) și...emoționant. O să vedeți de ce...

Vă rog să distribuiți informația pentru a beneficia de ea cât mai mulți oameni. Sharing is caring 💗 Vizionare plăcută!


"Să-ți asculți corpul pentru a înțelege bolile ca limbaje simbolice şi metaforice este un demers accesibil oricui. Să stabilim o legătură între prezența unui simptom, unei disfuncții psihologice sau apariția unei somatizări profunde și un conflict psihologic sau relațional ne permite să înţelegem mai bine relația strânsă care există între spirit și corp şi să abordăm bolnavul în întreaga sa dimensiune umană." - Jacques Salomé

Articole recomandate pe același subiect: Rolul esențial al gândirii în (auto)vindecarea bolilor și afecțiunilor, Vindecarea prin gândire între mit și realitateAdevărul șocant despre sănătatea ta și Creierul și conștiința - informații esențiale pentru sănătateCele mai important documentar pe tema efectului placebo se găsește aici-link și este unul cu adevărat special. De asemenea, merită să urmăriți interviul lui Lise Bourbeau pe tema autovindecării - cel care se găsește aici-link.

Recomand bineînțeles cățile Lissei Rankin:
- "Vindecarea cu ajutorul minții" - comandă online aici-link sau aici-link- carte în care aceasta descrie programul ei în 6 pași pentru e reechilibra toate ariile vieții noastre, toate care ne fac să fim cu adevărat sănătoși și
- "Remediu împotriva fricii" comandă online aici-link sau aici-link - o carte ce conține referiri la studii științifice și povești inspirate de viață care ne pot elibera de frici.
Recomand de asemenea:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca simbol" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link.
***
În cazul în care ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper ca lucrurile pe care le vei găsi să-ți fie de folos căutărilor tale. Poți găsi subiectele care te interesează folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag 💗


5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
La fel de interesant ca si episodul prezentat acum exact o luna. Doctorita L. Rankin isi impresioneaza asistenta si spectatorii indirecti cu valoarea observatiilor si cunostintelor diseminate, caldura empatica a vocii si patosul neostentativ cu care se adreseaza publicului. Multumesc pentru propunere, inclusiv pentru efortul, deloc neglijabil, al traducerii si sincronizarii!(E.A.)

Unknown spunea...

Multumim,Adina pentru tot ce aduci nou sufletelor noastre!
Dumnezeu sa-ti lumineze Calea Oriunde!!!

Margareta Popovici spunea...

MULTUMESC PENTRU TOATE INFORMATIILE,PENTRU TOATA MUNCA PE CARE O DEPUI,RESPECT SI RECUNOSTINTA!
NAMASTE!

Anonim spunea...

Sarut mainile cu respect!

Anonim spunea...

Sunteti o minune,multumesc!