"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 8 octombrie 2014

5 lecții importante învățate dintr-o experiență de moarte clinică

Se spune că poți să trăiești cu adevărat abia după ce te-ai împăcat cu moartea. Și e adevărat. Experiențele extreme, mai ales acelea ce au loc la limita dintre viață și moarte își pun amprenta în mod profund asupra vieții noastre și ne dezbracă de multe lucruri neimportante care pareau importante până în acel moment.

Am vorbit mai demult despre exercițiile de imaginație extreme |aici-link| și despre cât utile sunt acestea, așa că astăzi mă voi rezuma la a da mai departe ce am "preparat" :)) Este vorba despre două materiale unite într-un singur video (pentru simplitatea vizionării), ambele - mai tulburătoare decât orice film, deoarece ele descriu o experiență reală de viață, mai exact o experiență dincolo de viață trăită de Anita Moorjani:

- în prima parte a video-ului este dicursul TED pe care aceasta l-a susținut în cadrul ediției TEDx Bay Area în noiembrie 2013, iar
- în a doua parte - interviul pe Anita care l-a acordat lui Lilou Mace în 2011 (pentru cazul în care nu l-ați vizionat încă).


Anita a descris experiența sa în cartea care a ajuns rapid bestseller - "Am murit și m-am descoperit pe mine însămi" - și este în prezent unul dintre cei mai căutați speakeri de inspiratie din lume, susținând conferințe în numeroase țări. Ea inspiră oamenii spre transformarea vieților lor, către un trai mai autentic, către descoperirea celei mai mari pasiuni, depășirea temerilor cele mai profunde, pentru o viață plină de bucurie și împlinire. În a doua parte a video-ului, Anita explică punctele sale de vedere privind iluzia timpului, non-dualitatea, realitățile paralele - totul în termeni simpli pe înțelesul tuturor.

O poveste adevărată care poate zdruncina radical convingerile personale despre noi înșine, despre priorități, despre sănătate, relații și viață în general. Sper să vă placă și să vă inspire, vizionare plăcută prin ochii sufletului..


Articole conectate se găsesc aici-link, aici-link, aici-link și aici-link. Un documentar important care merită să facă parte din colecția fiecărui om preocupat de cunoaștere se găsește aici-link. Bine de știut și de luat în "calcul" ceva-ul de aici-link.

Cartea în care Anita Moorjani descrie amănunțit experiența pe care a trăit-o și concluziile importante la care a ajuns a fost tradusă în 34 de limbi înclusiv în limba română și, deoarece reprezintă un minunat instrument de autocunoaștere și cunoaștere în general, o recomand cu căldură:
"Am murit și m-am descoperit pe mine însămi" - comandă online aici-link (transport gratuit);
De asemenea, recomand CD-ul Anitei:
"Meditație profundă pentru vindecare" - comandă online aici-link (transport gratuit).

Pentru cei interesați de studiul experiențelor dincolo de limitele corpului fizic iată recomand și cărțile cunoscutului Robert Monroe:
"Călătorii îndepărtate" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Călătoria supremă" - comandă online aici-link - transport gratuit.
***
Dacă ești pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să fie util căutărilor tale și să-ți facă plăcere să revii din când în când.  Listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect anume. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



3 comentarii:

Ann Anasha spunea...

Incredibil. Sper sa vada cat mai multe suflete acest documentar.<3<3<3<3
NAMASTE Adina, multumesc Luminos,
Pace,Lumina,si multa Iubire!

Iesirea Din Matrix spunea...

Superb noul filmulet cu Anita. Multumim Adina.

Florentina spunea...

Uimitor!