"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 3 septembrie 2014

Chakrele și comunicarea în era noilor tehnologii de comunicație

Mulți oameni se întreabă cum am ajuns să ne îndepărtăm atât de mult unii de alții, cum am ajuns să comunicăm atât de superficial când ne întâlnim și cum s-a întâmplat de ne-am închis emoțional atât de mult încât să ni se pară deplasat să plângem în fața cuiva, chiar și a prietenilor.
Nu e nevoie de prea multă analiză pentru a observa că pe lângă beneficiile minunate ale tehnologiilor de comunicație de ultimă generație acestea ne-au adus și o mare cantitate de comoditate, atât de mare încât preferăm în marea majoritate a cazurilor o convorbire pe messenger, chat-ul de pe facebook, sms sau telefon decât să ieșim la o discuție față în față cu persoanele respective.
Azi așa, mâine așa, și comportamentul a devenit obicei, simțurile au înghețat și ne-am transformat aproape inconștient în noua specie care stă cu ochii pe smartphone chiar și când însfârșit ne-am mișcat...... de-acasă să ne vedem cu X la un ceai.
Ce e absolut fascinant (și nu în sensul bun) e faptul că la primirea unui telefon - X începe să vobească (și dispare energetic de lângă noi deși corpul rămâne) ca și cum nimic n-ar mai exista în jur: nici întâlnirea, nici subiectul despre care vorbeați, nici...Și asta deoarece întâlnirile față în față ne-au devenit acum mai stranii decât vorbitul la telefon.

Nu voi vorbi despre consecințele câmpurilor electromagnetice asupra organismului uman așa cum s-ar aștepta unii cititori, deoarece oricum am o părere care nu se potrivește cu părerile care se vehiculează în privința acestui subiect - anume: consider că omul evoluează continuu și din punct de vedere fizic astfel încât s-a adaptat deja la aceste câmpuri și se va adapta în continuare dacă se deschide către schimbări și adaptare. Argumentele pe care mă bazez țin de descoperirile fizicii cuantice, respectiv de faptul că noi modificăm câmpul înconjurător prin simpla observare, cu atât mai mult îl putem modifica atunci când ne concentrăm pe o intenție. Desigur, sunt mai multe de spus, dar nu dezvolt acum.
Acest articol îl dedic unei informații pe care nu am găsit-o discutată pe internet într-o formă foarte clară. Este vorba despre centrele energetice ale corpului uman care se activează în diversele moduri de comunicare. Voi face asta considerând că nu mai există îndoieli în privința naturii noastre energetice și a faptului că trăim într-un Univers a cărui structură este energetică. Ca să nu repet lucruri care deja există pe internet, redau în fotografia din dreapta (spre "recapitulare") funcțiile chakrelor = centre energetice ale organismului uman (foto cuprinde informațiile de pe wikipedia) (click pe foto 1 pentru mărire sau descărcare pe calculator pentru vizionare mărime 100%).

Este evident că diversele tipuri de comunicare angajează doar anumite chakre și doar întâlnirile reale implică antrenarea tuturor chakrelor. Cred că planșa pe care am "preparat-o" în stânga spune tot ce aș putea spune în cuvinte (click pe foto 2 pentru mărire).
Este de asemenea evident că în cazul în care comunicarea prin telefon și email sunt principalele tipuri de comunicare utilizate de o persoană, vor apărea diverse disfuncționalități/blocaje în chakrele neimplicate ale acesteia. Și asta considerând că disfuncționalitățile datorate acestui mod de comunicare nu se adaugă cumva disfuncționalităților ce intervin din celelalte motive corespunzătoare fiecăreia chakre în parte (link).
Sunt multe moduri în care ne facem rău singuri, izolarea fiind doar unul dintre ele.
Suntem ființe sociale și suntem "dotați" din "fabricație" pentru comunicare reală. De aceea izolarea nu ne face bine decât în doze limitate (de exemplu în cazul introspecțiilor). Tot din acest motiv un seminar interactiv este o experiență VIE - un moment uman adevărat (despre care se vorbea aici-link) -  și nu va putea fi niciodată echivalent cu informația scrisă. Pentru că informația scrisă nu conține căldura interacțiunii umane dar și pentru că omul reține doar 10% din informația pe care o citește comparativ cu 75% din informația aplicată în exerciții practice (acesta fiind un subiect pe care îl voi discuta într-un articol viitor).
*
*   *
Este încă un motiv pentru care vă aștept cu drag la seminariile pe care susțin 
Dau mai departe în continuare un documentar de mare valoare ce descrie prin animații minunate (ce permit o ușoară înțelegere intuitivă) funcțiile chakrelor și rolul acestora în întregul complex care este ființa umană. Vizionare plăcută!


Articole conectate se găsesc aici-link, aici-linkaici-link și aici-link.
Pentru cei care vor să cunoască mai multe lucruri despre funcționarea chakrelor și vor să rămână doar la informația scrisă, recomand următoarele cărți (toate beneficiază de reduceri și transport gratuit oriunde în țară):
- "Puterea chakrelor" -Susan Shumsky- comandă online aici-link;
- "Înțelepciunea chakrelor" - comandă online aici-link;
- "Teorii despre sistemul chakrelor" - Hiroshi Motoyama - comandă online aici-link;
- "Medicina Chakrelor" - Dr. Janine Fontaine - comandă online aici-link;
- "A opta chakră" - Jude Currivan - comandă online aici-link.
***
În cazul când tocmai ai ajuns în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă și să fie utile în căutările tale. Poți căuta subiectul dorit folosind listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Interesante si instructive comentariile personale, sursele de documentare recomandate cat si filmuletul ca atare. Multumesc pentru propuneri si efortul depus!(E.A.)