"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 15 octombrie 2014

O călătorie în Universul spiritual

"Prin cunoaștere și experiență noi devenim surse de noi creații, de noi universuri. Universul este o creație și o re-creație la infinit." - prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan

Modul în care funcționează Universul nu este un subiect de larg interes din mai multe motive, dar cred că cel mai important este acela că oamenii nu văd întotdeauna legătura între aceste informații și cum ar putea ele să ne facă viața cotidiană mai bună. Poate părea surprinzător, însă dacă ne-am urmări comportamentul pe parcursul unei săptămâni măcar - doar cu ochii unui observator și atât - am constata că fiecare gest, fiecare reacție pe care o avem față de noi înșine, față de semeni și față de lume este determinată exact de credințele noastre în raport cu funcționarea Universului. Adică:

- dacă credem că dincolo de materie nu există nimic și considerăm că nimic nu are legătură cu nimic (totul este întâmplător) atunci ne vom purta cu cei din jur fără să ne pese de amprentele pe care le lăsăm în inima lor (link) sau în mediul în care trăim (link);

- dacă credem că dincolo de materie există "ceva" - oricum am defini acel "ceva" - atunci vom avea un comportament și reacții cât mai conștiente (link) și responsabile atât cu ceilalți cât și cu mediul.

Cel mai fericit caz (după părerea mea) este cel al celor care au ajuns să observe legăturile subtile dintre lucruri, faptul că nimic nu e întâmplător, faptul că Universul este viu cu adevărat, că este un flux de probabilități și potențiale care își schimbă direcția instantaneu cu fiecare nouă conștientizare la care ajungem. Spun că este cel mai fericit caz deoarece pentru cei care s-au convins de acest lucru viața s-a simplificat și s-a "relaxat" în mod radical și definitiv.

Adică..: dacă totul este interconectat și viu în același timp, atunci de ce/cine ar putea să ne mai fie teamă? De ce/cine anume ar mai trebui să ne protejăm (energetic sau în alte moduri)? Ar fi ceva ce oamenii să poată "ascunde" acestui Univers viu, vreun gând sau vreo intenție? Poate oamenii între ei încă mai pot face asta, dar la nivel energetic cred că lucrurile stau cu totul altfel. :)) Atâta vreme cât nimic nu e întâmplător nu e nevoie să ne "preocupăm" de prea multe lucruri exterioare deoarece, așa cum spunea Byron Katie aici-link, viața noastră se desfășoară la fel de bine pe cont propriu (fără să ne îngrijorăm pentru diverse).

Având în vedere aceste lucruri propunerea video pe care o fac astăzi vine în mod firesc. Este vorba despre un interviu cu domnul prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan realizat de Bogdan Prosperio Toma. Deoarece pe domnul profesor l-am prezentat de multe ori pe blog (link), acum nu-mi rămâne decât să vă urez vizionare plăcută


Lista interviurilor cu domnul prof. Dumitru Constantin Dulcan se găsește cu un aici-link. Experiența morții clinice a Anitei Moorjani (despre care vorbește dl.prof. în interviu) este descrisă chiar de aceasta aici-link. Informații conectate se găsesc și în materialele de aici-link și aici-link. Pentru cei care vor să înțeleagă mai bine textura Universului am postat minunata serie de 4 documentare care se găsește aici-link sub formă de listă.

Recomand din nou cărțile domnului prof. D.C. Dulcan (transport gratuit):
- "Inteligența materiei" - comandă online aici-link;
- "În căutarea sensului pierdut" (ambele volume) - comandă online aici-link;
- "Mintea de dincolo" - comandă online aici-link;
- "Somnul rațiunii" - (NOU! apariție 2014) comandă online aici-link.
Cărțile pe care domnul prof. D.C. Dulcan le recomandă în această emisiune și în cea pe care am publicat-o anterior aici-link pot fi comandate online după cum urmează:
- autor Gregg Braden - comandă online aici-link,
- autor Stanislav Grof - comandă online aici-link,
- autor Raymond A. Moody - comandă online aici-link și
- autor Robert A. Monroe - comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să fie util căutărilor tale și să aducă bucurie în viața ta. Pentru a găsi un subiect anume poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: