"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 31 octombrie 2013

Workshop (Cluj-Napoca) - Dezvoltare Personală Integrală: Regăsirea Potențialului Interior

Trăim vremuri de profunde schimbări pe toate planurile iar influența acestora asupra vieții noastre este evidentă. Stresul, oboseala, rutina vieții de zi cu zi lasă amprente adânci asupra psihicului nostru, de multe ori afectând și sănătatea corpului fizic.
Cu toate că numărul descoperirilor științifice are în zilele noastre o creștere exponențială, științele moderne nu au reușit încă să pună la punct o teorie unitară asupra „funcționării” noastre optime. Într-o lume în care medicamentele nu prea își mai fac efectul, în care terapiile fac față cu greu, rămâne responsabilitatea noastră a fiecăruia să căutăm calea către o „funcționare în armonie pe toate planurile ființei noastre.
În cei șapte ani de căutări și experiențe transformatoare (ultimii doi fiind dedicați exclusiv introspecțiilor și studiului intensiv) am ajuns la concluzia că în interiorul fiecăruia dintre noi, fără excepție, există un potențial pe care nici nu îl putem bănui până când nu începem să-l întrezărim cumva.

Este vorba despre potențialul energetic cu care suntem dotați natural, cel care cuprinde toate resursele necesare pentru o viață împlinită și fericită. Am aflat de asemenea că acest potențial conține în stare latentă nu doar capacitatea de autovindecare fizică și psihică ci și imaginația, creativitatea și toate celelalte abilități specifice care odată scoase la lumină ne pot conduce nu doar spre împlinire ci și către succes. Acest potențial interior este în același timp și depozitarul capacității de a-i înțelege pe ceilalți, de a empatiza și de a avea relații armonioase cu toți cei din jur. Și nu în ultimul rând, același potențial interior este locul în care este ascunsă o cantitate de iubire infinită care ne poate umple ființa de bucurie pentru totdeauna. Acest potențial interior este cel care face ca unii oameni să-și depășească limitele și să ne uimească aproape zilnic în diverse situații de viață, este cel care face ca oamenii care l-au descoperit să pară mai remarcabili decât ceilalți.
Faptul că suntem dotați natural cu toate acestea este susținut nu doar de autovindecările din ce în ce mai întâlnite ci și de ultimele descoperiri științifice din diverse domenii (epigenetică, biologie, neuroștiințe, fizică cuantică etc.)
Pe parcursul observațiilor acestor ani am descoperit că putem accesa aceste abilități parcurgând câteva etape care se întrepătrund într-o mare măsură, dintre care cele mai importante sunt:
- conștientizarea direcțiilor în care ne pierdem sau ne investim atenția (=energia) și eliminarea acelora care nu fac parte din prioritățile personale;
- conștientizarea blocajelor energetice personale (fizice, mentale, emoționale și energetice) și a credințelor limitative care blochează accesarea potențialului interior;
- transformarea legăturilor energetice (a relațiilor cu ceilalți) în unele armonioase.

Rezultatele pe care le-am obținut pe plan personal în ultimii ani și mesajele pe care le-am primit pe diverse căi (în realitate și în mediul virtual) mă determină acum să dau mai departe informațiile care au dus la obținerea acestor rezultate.
Și pentru că cele peste 280 de articole de pe blogul personal nu au nici pe departe eficiența transmiterii informaților în mod real și organizat (în realitate), am construit workshop-ul “Regăsirea Potențialului Interior”. Acesta conține într-un mod concentrat și sistematizat cele mai importante lucruri care pot favoriza parcurgerea etapelor de mai sus.
Structura seminarului este originală fiind din multe puncte de vedere inovatoare deoarece este bazată pe viziunea holistică asupra fiinţei umane și oferă atât informații referitoare la ultimele descoperiri științifice din domeniu cât și metode de transformare a tuturor componentelor ființei - de la corpul fizic, la cel emoțional, mental și energetic.
Chiar dacă transformările interioare necesare regăsirii acestui potențial implică o muncă de durată, intenție și atenție din partea noastră, un lucru pot spune cu siguranță și anume faptul că merită tot efortul.

În cadrul acestui workshop vei avea șansa:
- să înțelegi dinamica energetică a ființei umane ca întreg, a câmpului cuantic al conștiinței și al conexiunii noastre cu acesta;
- să conștientizezi mecanismele energetice care generează blocajele corpului fizic, mental, emoțional și energetic;
-  să îți dezvolți abilitatea recunoașterii acestor blocaje dar și a credințelor limitative care blochează accesul la potențialul interior;
- să gestionezi eficient propriile stări emoționale;
- să înțelegi dinamica energetică a relațiilor interumane;
- să îți dezvolți capacitatea de a recunoaște mecanismele generatoare de dezechilibre în relațiile cu ceilalți și pe acelea care duc la vampirism energetic;
- să construiești propriile strategii de redescoperire a potențialului interior.

Acest workshop este pentru tine:
- dacă vrei să-ți regăsești puterea de a te elibera de suferință,
- dacă dorești să-ți descoperi abilitățile latente din interiorul tău,
- dacă vrei să te redescoperi și/sau să te reinventezi pentru o viață în armonie;
- dacă dezvoltarea abilităților enumerate mai sus reprezintă pentru tine o prioritate,
- dacă dezvoltarea personală este pentru tine esențială,
- dacă vrei să te deschizi către noi moduri de cunoaștere și de a privi lumea.

Dacă articolele pe care le-am scris aici (link), aici (link) sau aici (link) sau unul din lista "Articole recomandate" (coloana din dreapta) au reușit să depășească limitările cuvintelor scrise și să ajungă la inima ta, atunci sigur acest workshop este pentru tine. Vom petrece un weekend minunat nu doar învățând lucruri noi ci și experimentând un fragment de realitate plin de blândețe și căldură sufletească împreună cu oameni preocupați de a găsi armonia interioară și a construi o lume mai bună.
***Alte detalii despre acest workshop se găsesc aici (link-ul evenimentului - pagina se deschide chiar dacă nu aveți cont de Facebook).
Câteva mărturii ale participanților la seminariile precedente se găsesc AICI (link) și AICI (link). Despre conceptul de dezvoltare personală integrală am vorbit pe larg aici (link).
Abia aștept să ne întâlnim   *>:D< îmbrăţişare


Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 29 octombrie 2013

Viaţa ta este o capodoperă. Cine e artistul?

Suntem în fiecare moment al vieții noastre în fața unor alegeri. Fie că sunt alegeri importante sau (aparent) mai puțin importante, deciziile pe care le luăm împreună cu intențiile din spatele lor determină ceea ce trăim, ne construiesc realitatea și prin urmare Viața.
De multă vreme voiam să aduc în discuție semnificația potențialelor ce există în viața noastră dar sunt nemanifestate, însă deoarece discuția este complexă am tot amânat subiectul. Numesc potențiale - situațiile de viață posibile pe care le putem alege la un moment dat și aduce în realitate în anumite condiții cu diverse probabilități.
Zilele acestea am regăsit o idee minunată care explică într-un mod metaforic foarte potrivit ideea de potențial. Este o idee pe care am găsit-o prima dată în format video acum mai mult de un an dar a cărei urmă (adică link) am pierdut-o ulterior. Ideea aparține lui Bruno Medicina - trainer și performance coach a cărui prezentare completă o găsiți pe site-ul său - aici (link). Pentru că articolul său (cu titlul de mai sus) cred că aduce o bună înțelegere ideii de potențial și a importanței alegerilor conștiente în viața noastră, m-am gândit că este potrivit să îl dăruiesc mai departe în cele ce urmează.
***
"Munca unui sculptor mi se pare extrem de fascinantă. Gândiţi-vă o clipă! Sunteţi în faţa unui cub de piatră şi începeţi să lucraţi la el. Puţin câte puţin, blocul de piatră începe să prindă o "formă", să aibă o "semnificaţie". Forma şi semnificaţia vor reprezenta materializarea unei idei şi manifestarea în  plan fizic a puterii voastre creative.
Procesul acesta ni se pare firesc, dar cuprinde nişte aspecte care merită să fie aprofundate: blocul de piatră reprezintă un spatiu de potenţialitate infinită şi conţine un număr infinit de statui dintre care numai una se va materializa.
Ce este foarte interesant e faptul că procesul de a sculpta o statuie perfectă nu implică o adevarată “"reaţie" fiindcă statuia există DEJA înăuntrul blocului de piatră. Procesul implică doar înlăturarea a tot ceea ce este în plus şi împiedică această statuie să iasă la suprafaţă şi  să se manifeste.
Acest spaţiu de potenţialitate infinită are anumite limite: prima limită constă în dimensiunea blocului. Este  adevărat că orice bloc de piatră, independent de dimensiunile lui, conţine un numar infinit de potenţiale statui. Acestea sunt raportate, totuşi, la dimensiunea blocului.
Alte limitări se datorează capacităţii tehnice a  sculptorului: uneori poţi vizualiza o anumită statuie care,  desigur,  se gaseşte în interiorul blocului, dar poate nu reuşeşti să o realizezi. Alteori, limitele pot apărea datorită greşelilor de direcţie: poate am început să sculptăm ceva, apoi creativitatea noastră ne împinge în altă direcţie, dar din păcate piatra nu e plastilină şi ce a fost îndepărtat, a fost îndepărtat. Categoric, dacă scoatem materialul la întâmplare fără să avem în minte ceva, va fi foarte greu să realizăm ceva de valoare.
Totuşi, un lucru este  cert: în orice moment, independent de dimensiunile blocului sau de cât de mult l-am redus din cauza greşelilor de tehnică şi de direcţie, acel bloc tot conţine un număr infinit de statui potenţiale şi – la fel de cert – conţine o sculptură care poate reprezenta capodopera noastră. Apoi, sculptorul poate să se concentreze asupra acestei potenţiale capodopere sau să se focuseze asupra statuii pe  care nu o  poate face din cauza limitelor şi să se victimizeze. Este  alegerea lui, iar hotărârea de a pune focusul asupra potenţialităţilor sau asupra limitelor reprezintă esenţa adevarată a liberului  arbitru.
Şi noi avem un bloc de sculptat. Acesta este viaţa noastră. În orice moment avem un număr infinit de posibilităţi de a alege ce vrem să facem cu ea. Desigur, dacă acţionăm la întâmplare va fi foarte greu să iasă ceva de valoare. Posibilitatea de a manifesta ceva de valoare este procesul  de a descoperi ceea ce deja suntem, dar este ascuns sub straturi şi straturi de blocaje, frici, credinţe limitative care împiedică manifestarea acestui potenţial.
Şi da, aceste posibilităţi sunt nenumarate, dar evident, limitate. Există şi limite reale care se datorează  situaţiei, sănătăţii, culturii, greşelilor  din trecut. În ciuda acestor limite care uneori sunt false şi există numai în mintea noastră – aceasta  facând obiectul unei alte discuţii – pe cât de dificilă, încurcată, fără ieșire ni se poate părea situaţia noastră, tot în fiecare moment avem un potenţial infinit de manifestat şi avem posibilitatea de a face cu viaţa noastră ceva care poate reprezenta o capodoperă.
Viaţa în orice moment ne pune în faţa alegerii între potenţialităţi şi limite: dacă din cauza unui accident rămânem fără picioare, putem să ne petrecem restul vieţii focusându-ne asupra a ceea ce nu mai putem face şi să ne victimizăm sau să ne concentrăm asupra potenţialităţii şi să facem ceva cu resursele care ne-au rămas, care tot infinite sunt. Este alegerea noastră şi – la fel ca în cazul sculptorului – reprezintă esenţa liberului arbitru.
Există totuşi o diferenţă foarte mare între blocul de piatră al unui sculptor şi viaţa noastră care face ca metafora să nu fie completă. În timp ce un bloc de piatră rămâne neschimbat dacă e nefolosit în timp ce sculptorul se gândeşte dacă să acţioneze sau nu asupra lui, viaţa noastră se  tot scurge şi posibilităţile se reduc.
Imaginaţi-vă  că sunteţi în faţa blocului vostru de piatră  şi  în timp ce vă gândiţi ce să faceţi cu el, blocul devine din ce în ce mai mic. Până când o să dispară…
Ce aşteptaţi ca să faceţi o Capodoperă cu Viaţa Voastră? "
***
Pentru cei care doresc să experimenteze un seminar cu Bruno Medicina, Extreme Training anunță că pe data de 28 noiembrie 2013, organizează la Bucureşti (Crystal Palace Ballrooms) conferinţa "Flowing to Success". Este vorba despre un seminar unde oamenii vor găsi metode de redescoperire a adevăratului potenţial, a atitudinii şi stării mentale de învingător. Unul din punctele forte ale acestui eveniment consider că este partea de firewalking sau mersul pe cărbuni încinși (aprox. 530°C). Desculț! :D Nu mai trebuie să spun de ce mi se pare un punct forte deoarece simbolistica acestuia este evidentă. Înscrierea la acest eveniment se poate face pe site-ul dedicat -aici (link) - unde se pot găsi și alte detalii organizatorice (locație, program, preț, etc.). Pentru cei din București și din împrejurimi este o ocazie minunată de depășire a limitelor. :)



Dacă ești pentru prima oară în acest spațiu virtual, mă bucur că ești aici! Ideea principală a acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești informații utile în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. 
    Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

duminică, 27 octombrie 2013

Recomandare film - Pace, iubire și...neînțelegere

Se întâmplă uneori ca valurile rutinei să ne îndepărteze de lucrurile care contează cu adevărat. Se întâmplă să ne îndepărteze unii de alții fără măcar să ne dăm seama. Sau poate uneori pur și simplu nu vrem să privim întracolo unde știm că ceva începe să se dărâme. Pentru că doare. Pentru că suntem oameni și suntem până la un punct vulnerabili. Și după o vreme în care comunicarea lasă de dorit, distanța dintre oameni crește și crește cu fiecare cuvânt nerostit. Important este faptul că nu e niciodată prea târziu să ne reamintim și să ne restabilim prioritățile.

Filmul de astăzi  -"Pace, iubire și neînțelegere" - ne vorbește și despre astfel de lucruri și despre multe altele importante și apropiate sufletului nostru. Ne vorbește despre autenticitate și aparențe, despre prietenie și curaj, despre relațiile dintre oameni a căror valoare o găsim doar dacă avem multă răbdare și acceptare. Ne vorbește de asemenea despre autocunoaștere și reinventare și despre puterea extraordinară care este ascunsă în fiecare dintre noi.

Și ne vorbește despre toate acestea prin intermediul unei povești de viață atât de...reale. Filmul conține multe simboluri și oferă înțelegeri profunde dacă suntem dispuși să trecem dincolo de cuvinte, acolo unde locuiesc emoțiile noastre. O parte din sarea și piperul acestuia este bunica flower power al cărui rol este jucat de Jane Fonda într-un mod care mie mi s-a părut extraordinar de...natural. Deși este un film etichetat drept comedie vă pot asigura că este mult mai "adânc" de atât și că merge direct la suflet. Filmul este preluat de aici (link) , dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate. Vizionare plăcută!


Link alternativ de vizionare aici (link).

"Câteodată, în artă, la fel că și în viaţă, trebuie să accepţi faptul că treburile nu se îndreaptă în direcţia care vrei şi nu ştii pe unde vrei să o apuci. Trebuie să accepţi asta pentru că abia atunci transformarea poate avea loc." (citat din film)
Cumva conectate cu acest film sunt articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).

Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Structura acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare


sâmbătă, 26 octombrie 2013

Rezolvarea conflictelor de la..."balcon"

Este binecunoscută vorba lui Albert Einstein conform căreia "Nu putem rezolva probleme folosind același tip de gândire cu care au fost create". De asemenea, cunoașteți și principiul conform căruia când suntem "prinși" în mijlocul detaliilor nu putem vedea the big picture (marele tablou) fapt care ne-ar putea aduce înțelegerea mai clară a problemei/situației respective.

Deși par niște principii cu aplicare limitată, aplicabilitatea lor poate fi extinsă la majoritatea situațiilor de viață și cu siguranță în cazul tuturor conflictelor pe care le trăim atât a celor exterioare cât și a celor interioare. Mai mult de atât, ele se aplică în cazul situațiilor conflictuale din familie, din grupurile de prieteni și chiar dintre popoare pe plan internațional. Ne-o spune foarte frumos William Ury (link) - antropolog, scriitor, speaker și mediator pentru conflicte internaționale, dar și fondator al Proiectului de Negociere Harvard (link).

Este autor al cărții "Power of a Positive No" ("Puterea unui NU pozitiv") (link) și coautor (alături de Roger Fisher și Bruce Patton) al cărții "Noțiuni de bază pentru DA" (link), un bestseller de opt milioane de exemplare traduse în peste treizeci de limbi. "Nici o altă carte în domeniu se apropie de impactul acesteia asupra modului în care practicienii, profesorii, cercetătorii și publicul poate aborda negocierea", comenteaza Institutul Național de soluționare a Litigiilor. William Ury a fost premiat de asemenea pentru cărțile "Getting Past No" și "Getting To Peace" (apărută și sub titlul "The Third Side" carte care a născut proiectul cu același titlu aici (link)).
Bineînțeles, mi-a plăcut maxim însuflețirea care străbate dincolo cuvintele sale...Vizionare plăcută!


Articole conectate aici (link)aici (link) și aici (link). Și dacă tot e sâmbătă, iată și un cadou, în caz că nu l-ați văzut până acum - aici (link).

***
În cazul când ești pentru prima oară aici, îți urez bine ai venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Te poți conecta cu articolele blogului prin abonare cu adresa de mail în formularul din aceeași coloană (sus). Te mai aștept,
 cu drag  *>:D< îmbrăţişare

joi, 24 octombrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (23)

În ultima vreme s-a întâmplat din ce în ce mai des să aud cazuri ale multor persoane pentru care tratamentele medicamentoase (recomandate de către medici) nu mai funcționează. Pentru mine aceasta nu este o surpriza deoarece mi-am dat seama încă mai demult că transformările prin care trecem necesită o "upgradare" și în sensul depășirii credințelor limitative legate de funcționarea corpului nostru fizic.

Luând în considerare acest lucru, când am găsit pentru prima dată în 2007 cartea lui Valeriu Popa "Vindecare prin gândire" (link) am început să o aplic de fiecare dată când vreun simptom își făcea apariția. Nu am reușit să aplic mecanic ceea ce domnia sa a numit în carte "noul model de gândire", dar conștientizarea cauzelor ce au produs dezechilibrul fizic m-a ajutat de fiecare dată să transform/elimin situația emoțională generatoare (cauza).

Mai târziu, când am găsit cartea lui Louise Hay "Poți să-ți vindeci viața" (link) (conținutul de la pag. 98-129), aceasta nu a făcut decât să confirme ceea ce deja aplicam cu rezultate foarte bune. Spun rezultate foarte bune deoarece din 2007 nu am mai utilizat nici un tratament medicamentos, nici naturist, nici un fel de supliment alimentar, rezolvând blocajele fizice numai prin conștientizarea și rezolvarea cauzelor emoționale care le-au generat.

Nu am spus aceste lucruri ca să conving pe cineva de funcționalitatea lor, pentru că nu găsesc rostul unei astfel de acțiuni. Prin ele vreau doar să subliniez faptul că: despre ideile noi, despre valoarea noilor descoperiri putem să ne formăm o părere numai dacă le verificăm personal, dacă le aplicăm și obținem rezultate.

Filmul pe care îl recomand astăzi - "Cele 5 Legi ale Biologiei - A 3-a Revoluție în Istoria Medicinei" - este pentru mine o confirmare a lucrurilor pe care deja le-am verificat, doar că aduce un bonus de înțelegere asupra fenomenelor. Aceasta deoarece documentarul conține explicațiile științifice ale transformărilor ce se produc în organismul nostru atunci când suferim șocuri emoționale. De asemenea, filmul cuprinde schemele de evoluție și vindecare ale mai multor boli frecvent întâlnite, scheme construite în urma observațiilor minuțioase ale doctorului Dr. Ryke Geerd Hamer, M.D, întemeietorul Noii Medicine Germane® așa cum acesta a numit-o.

În plus, documentarul conține și informații de valoare privind mafia farmaceutică și interesele ce se vehiculează în industria de profil pentru a întreține frica de boli și implicit un consum crescut de medicamente în rândul populației.

Deși nu-mi place termenul (din cauza devalorizării lui) "trezirea" noastră și din acest punct de vedere o consider strict necesară. Aceasta nu doar din cauză că medicamentele nu mai funcționează în foarte multe cazuri, ci deoarece autovindecarea conține avantaje extraordinare și aduce multă simplitate și ușurință în viața noastă de zi cu zi (începând cu dizolvarea dependenței de medicamente și încheind cu eliminarea cheltuielilor în această direcție). În plus, când devenim stăpâni pe sănătatea corpului nostru fizic, toate celelalte lucruri devin infinit mai ușoare - lucru cu care cred că suntem de acord cu toții. Mai rămâne doar să vrem să învățăm să înotăm înainte de a ajunge pe punctul de a ne îneca (cum spune citatul următor din film):

"Recomand cu tărie să vă familiarizaţi cu Noua Medicină, câtă vreme sunteţi încă sănătoşi. Verificaţi aceasta zi de zi pentru a consolida cunoaşterea şi a vă întări încrederea în sine, astfel încât, în eventualitatea apariţiei unui conflict major sau a unei probleme, care ar putea conduce chiar la o boală gravă, dumneavoastră veţi fi complet pregătiţi. În caz contrar, va fi ca şi când veţi dori să învăţaţi să înotaţi în timp ce deja vă înecaţi.

Nu e suficient să descărcaţi 4 sau 5 pagini de undeva de pe internet, şi să spuneţi: ok, cancerul meu e rezultatul unor conflicte nerezolvate. Trebuie aprofundat foarte mult, deoarece e diferit pentru fiecare boală în parte. Unele "boli" (în ghilimele) sunt simptome ale fazei de vindecare, şi unele constatări sau boli organice sunt simptome ale conflictelor nerezolvate, iar ca să faceţi diferenţa între acestea două, aveţi nevoie de cunoştinţe avansate."  Vizionare plăcută!

Link alternativ aici (link).

Articole conectate aici (link)aici (link), aici (link) și aici (link). Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc cu un click aici (link).
***
Dacă ești pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Poți alege un subiect pe placul tău folosind listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


marți, 22 octombrie 2013

Dacă ai putea vedea în inimile celorlalți...

Oare dacă am știi ce este în inimile celorlalți i-am trata diferit? Am mai judeca pe cineva pentru vreo acțiune a sa? Oare cum ar arăta lumea noastră?

Am tradus cu drag clipul de mai jos și îl dau astăzi mai departe deoarece reprezintă un exercițiu de imaginație dar și unul de empatie. Este profund terapeutic și sper să-l faceți în vederea aflării câtorva răspunsuri la întrebările de mai sus. Dezvoltă nu doar imaginația ci și abilitatea de a "asculta" atent ce simțim privind prin ochii sufletului...

(***Dacă traducerea nu apare automat, o puteți seta din bara de jos a player-ului.)


Și dacă a venit vorba despre relațiile cu ceilalți, iată și câteva cărți minunate care ne pot ajuta să le îmbunătățim (transport gratuit oriunde în țară pentru orice comandă):
- "Trăind cu cei apropiați în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Trăind cu ceilalți în fiecare zi...viața!" - Jacques Salomé - comandă online aici-link;
- "Arta de a cultiva relații durabile" - Gerard Apfeldorfer - comandă online aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" - John C. Maxwell - comandă online aici-link;
- "Comunicarea relațională pe înțelesul celor mici" - Jacques Salomé - foarte importantă pentru părinții care vor să aibă o relație armonioasă cu copiii lor - comandă online aici-link;
- "Jocurile noastre de toate zilele" - Eric Berne - comandă online aici-link.

***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți de natura realității și potențialul uman. Poți căuta un subiect anume folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

duminică, 20 octombrie 2013

Recomandare film - Printre noi

Foarte mulți oameni, printre care și eu, credem în "ceva" dincolo de ceea ce vedem cu ochii. Indiferent de definiția sau detaliile acelui "ceva", ne este foarte ușor să credem când lucrurile merg bine. Cea mai mare provocare însă apare atunci când realitatea ne arată fața sa "întunecată", atât de "întunecată" încât nu o credeam posibilă, sau poate o vedeam posibilă dar nu să ni se întâmple...tocmai nouă.

Am spus că aceasta este cea mai mare provocare deoarece abia atunci, dacă suntem foarte sinceri cu noi înșine, abia atunci ne putem da seama dacă chiar suntem fideli credințelor noastre sau doar ne-a plăcut să credem asta despre noi înșine.
De la a crede până la a fi convins de ceva e o distanță foarte lungă deși nu pare. Până la un punct e firesc să ne îndoim. Este chiar util. Asta ne scutește de foarte multe lucruri care doar par a fi și nu sunt. Dar de la un punct încolo, de unde semnele devin evidente, poate că ar fi necesar să "riscăm" să credem în miracole, fără a mai aștepta dovezi. Să "riscăm" să credem pentru ca acestea să se poată produce.

Filmul de astăzi - "Printre noi" - pune față în față cele două fațete ce există în fiecare dintre noi: fragmentul nostru ce crede în miracole și fragmentul rațional care crede doar în lucrurile ce au o explicație. Și o face așa fel încât atinge blând și vindecător colțișoare uitate din inima noastră.
Iată doar trei citate:
"Stelele destinului sunt în inimile noastre."
"Viața este un joc. Uneori pierzi, alteori câștigi. (...) Nu e totul să câștigi, important este să îndrăznești să pariezi și să îndrăznești să pierzi. Dar un lucru e sigur: dacă nu riști nu câștigi, indiferent de șanse."
"Noi nu avem limite, am putea face orice, dar nu credem."

Deși nu e din film, acesta mi-a sugerat o întrebare, una la care doar inima noastră e nevoie să afle răspunsul, în rest nimeni altcineva:
Dacă ai putea să vezi câteva potențiale viitoruri din propria viață, ce hotărâri ai lua astăzi, acum?

Link alternativ aici (link).

Articole conectate aici (link) și aici (link), în ultimul link fiind și un alt film foarte aproape de inima mea.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și bucurie în plus. Listele "Articole recomandate", Resurse video, cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus) te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


sâmbătă, 19 octombrie 2013

Limbajul inimii

Limbajul inimii nu poate fi tradus. El radiază pur și simplu și este perceput doar de o altă inimă. De către minte destul de rar. Doar de o minte care a ajuns să servească inimii celui care le poartă pe amândouă.

De aceea am renunțat la gândul de a traduce clipurile de mai jos și chiar ar fi minunat dacă cei care cunosc limba engleză ar face abstracție de cuvintele ce le aud în clip, pentru a se lăsa doar să...simtă ce se întâmplă. Pentru că e atât de multă bucurie și atât de multă viață în acest suflet încât se trasmite la orice...distanță.

(*sunt două clipuri setate sub formă de listă, al doilea va începe automat după ce se termină primul.)


Tot despre lucruri care se simt cu inima este vorba și  aici (link) , aici (link)aici (link) și aici (link).
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt sute de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



joi, 17 octombrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (22)

Cea mai mare provocare a acestor vremuri este cu siguranță schimbarea modelului de gândire. Deși  acest lucru a devenit evident iar informațiile ce prezintă necesitatea schimbării abundă, este încă nevoie de noi dovezi care să ne motiveze să facem pași concreți pe drumul dezvoltării conștiente. Asta deoarece schimbarea gândirii necesită înțelegerea lucrurilor.

De aceea aduc astăzi în seria cu titlul de mai sus un alt documentar de excepție care cuprinde o viziune de ansamblu asupra noului model de gândire. Filmul cu titlul "Găsește Cartea Cunoașterii" aduce noi răspunsuri și/sau completări la întrebările fundamentale ale omenirii atingând subiecte precum abilitățile paranormale, câmpul conștiinței, responsabilitatea acțiunilor noastre, felul în care ne influențăm unii pe ceilalți, moartea, reîncarnarea, viața de dincolo, viața extraterestră, etc.

Filmul a fost realizat de Ronald Jan Heijn, acest reușind să reunească în acest proiect oameni de mare valoare:
- Uri Geller (cel mai investigat om cu abilități paranormale),
- Harry Beckers (cu o poveste de viață ieșită din comun),
- John Alexander (colonel în Agenția Națională de Securitate S.U.A.),
- Neville Hodgkinson (jurnalist la The Times și The Sunday Times și scriitor),
- Prof. Brian Josephson (fizician, câștigător al premiului Nobel),
- Dr. Pim van Lommel (cardiolog, expert în studiul experiențelor de moarte clinică),
- Dr. Edgar D. Mitchell (astronaut, fondator al Institutului de Științe Noetice),
- Dr. David Morehouse (ofițer U.S. Army, autor al bestseller-ului "Psychic Warrior"),
- Dr. Andrija Puharich (fizician, inventator și parapsiholog),
- PhD. Jack Sarfatti (fizician teoretician, vizionar și autor),
- Robert Temple (autor recunoscut pentru "The Sirius Mystery"),
- PhD. George Weissmann (fizician teoretician, autor al "The Quantum Paradigm"),
- Colin Wilson (autor a peste 120 de cărți).

Căteva idei importante din film:
"Mintea modelează materia în fiecare clipă (...). Lumea noastră este rezultatul gândirii colective. Toate lucrurile sunt conectate. Prin urmare suntem responsabili de tot ce se află în jurul nostru. (...) Deși gradul de conștientizare crește exponențial, schimbarea are nevoie nu doar de intenție, ci și de acțiune. (...) Acest lucru (schimbarea) nu se va petrece pur și simplu. El necesită un anumit gen de efort."
Vizionare plăcută!


Sunt foarte multe articole pe această pagină care au legătură cu schimbarea de paradigmă, însă dacă ar fi să recomand ceva concret aș alege articolele de aici (link), aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link). Celelalte documentare din seria Informații care mi-au schimbat viața se găsesc sub formă de listă aici-link.

Dacă ești pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Ideea acestei pagini urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Posibil să întâlnești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


miercuri, 16 octombrie 2013

Partea "bună" a "defectelor"

Privind cu maximă sinceritate lucrurile în ansamblu putem observa că fiecare experiență de viață are două fațete pe care le putem numi: partea "bună" și partea "rea".

La fel se întâmplă și cu "defectele" sau "imperfecțiunile" noastre. Obișnuim să le punem etichete asemeni experiențelor, lucrurilor, oamenilor...Dincolo de dualitate cred că lucrurile stau altfel, de aceea anumitor cuvinte obișnuiesc să le pun ghilimele.

Dacă ar fi ca aceste "defecte" sau "imperfecțiuni" să aibă o explicație, aș spune că rostul lor este de a scoate la iveală alte posibilități, de a revela noi și noi valențe ale abilităților de care este capabil Omul, de a forța limitele acestuia cât mai departe.

Deși subiectul este vast, astăzi vreau să propun doar un exemplu de experiență a unui om care nu a încetat să caute rostul bolii sale și până la urmă l-a și găsit. L-a transformat apoi într-un adevărat dar. Este vorba despre Phil Hansen - un artist ieșit din comun tocmai datorită particularității sale care constă în tremurul mâinilor. Vă invit să-i urmăriți poveste cu speranța de a vă inspira să găsiți darul din lucrurile pe care acum încă le etichetăm drepte "rele". Vizionare plăcută!

***Fotografia de mai sus reprezintă una dintre lucrările lui Phil Hansen, o veți recunoaște și în prezentarea acestuia.


Pe tema darului ce există în diversitate există ceva și aici (link) iar despre creativitate puteți găsi lucruri interesante și aici (link), aici (link) și  aici (link).

Dacă ești pentru prima în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Poți alege ceva care să-ți placă din lista "Articole recomandate" sau orice subiect din tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



luni, 14 octombrie 2013

Vis sau realitate? (+recomandare film)

"Ai avut vreodată un vis, Neo, de care să fii sigur că era real? Dar dacă nu te poți trezi din acel vis? Cum ai face diferența dintre vis și lumea reală?"

Este un citat atât de cunoscut din filmul Matrix și cu atât de multe semnificații (link-Matrix în cazul când ar mai fi cineva care să nu-l fi văzut). Întrebările de mai sus sunt cu atât mai profunde cu cât devenim mai conștienți de măsura iluziei numite realitate, o realitate pe care o percepem atât de subiectiv fiecare cu simțurile noastre atât de limitate.

Dacă ar fi să luăm în calcul doar mecanismul percepției vizuale de exemplu. Foarte multă vreme s-a crezut că omul are mecanisme înnăscute și universale care interpretează o realitate obiectivă și incontestabilă. Se credea că razele de lumină provenite de la obiecte luminate pătrund în ochi unde produc imagini răsturnate ale obiectelor pe retină (imagini pe care creierul le interpretează).


Însă în ultimii ani, odată cu ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice, odată cu acceptarea naturii duale undă-corpuscul a particulelor ce formează materia, s-a ajuns la conceperea radiației luminoase drept câmp electromagnetic definit de fotoni (cu natură duală undă-corpuscul).

Astăzi percepția vizuală este explicată prin faptul că aceste radiații luminoase produc reacții fotochimice oscilante pe retina din ochii noștri iar modificările care au loc pe retină în urma reacțiilor sunt interpretate la rândul lor de creier (link). Creierul traduce aceste semnale în caracteristici ale obiectelor pe care le observăm: textură, culoare, contrast, dimensiune, orientare spațială, mișcare sau repaus, frecvența unei rotații etc.

E clar că în funcție de aceste "traduceri" pe care le dau neuronii noștri reacțiilor din retină realitatea pe care o percepem fiecare este diferită și chiar nu putem fi atât de siguri că percepem cu toții același lucru când privim un obiect sau un eveniment (așa cum cum cred acum atât de mulți oameni).

Este important de luat în considerare faptul că și în stările de somn (vis) însoțite de mișcări rapide ale ochilor (stări R.E.M. (Rapid Eye Movement) - link1, link2), au fost puse în evidență aceleași tipuri de reacții pe retină ca și în starea de veghe fără să poată fi găsită vreo dovadă experimentală distinctivă din acest punct de vedere cele două stări (de veghe și de somn).


Consider că această descoperire științifică ne face să ne punem mai multe întrebări în privința a ceea ce numim realitate pentru care purtăm polemici și războaie mai mici sau mai mari. Cumva, acest fapt împreună cu alte studii științifice privind natura memoriei noastre (pe care nu le mai menționez acum), m-au făcut să înțeleg mai bine de ce unele vise se simt exact la fel de "reale" ca și planul pe care în stare de conștiență îl numim "realitate".

Important este să ne reamintim cât mai des posibil că totul este subiectiv și că percepția noastră vizuală este numai o interpretare a "realității" elaborată de creierul nostru, creier care traduce tot ceea ce vedem astfel încât să ne putem adapta ca specie mediului în care trăim. Conștiența acestui fapt ne poate oferi simultan și o anumită detașare de planul iluzoriu al acestei realități.

În speranța că voi îndulci cumva acestă întâlnire cu dovezile ce dizolvă certitudinea "văd deci există", vă dăruiesc un film despre care vă spun doar că mi-a plăcut foarte mult și că este o poveste minunată despre planurile numite "vis" și "realitate". Filmul se numește "Awaken" și este preluat de aici (link) , dar bineînțeles, cumpărarea dvd-ului este varianta optimă pentru o vizionare de calitate. Vizionare plăcută!


Pentru o înțelegere cât mai bună a naturii realității în care trăim și pentru dizolvarea miturilor (credințe false) despre aceasta este bine de văzut și articolele Creierul, percepțiile și realitatea (1) și Creierul, percepțiile și realitatea (2) dar și remarcabila serie de 4 documentare: (ep.1) Ce este spațiul (link), (ep.2) Iluzia timpului (link), (ep.3) "Saltul cuantic" (link) și (ep.4) "Univers sau Multivers" (link) (ultimul având un update important aici-link).

Recomand astăzi câteva cărți deosebite despre Univers și realitate (transportul cărților este gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
"Cosmos" -Ervin Laszlo, Jude Currivan- comandă online aici-link;
"Universul într-un singur atom" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
"Peisajul cosmic" -Leonard Susskind- comandă online aici-link;
"Universul elegant" -Brian Greene- comandă online aici-link;
"Universul din nimic" -Lawrence M. Krauss- comandă online aici-link.
***
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți urez bun venit! Sper ca lucrurile pe care le vei citi să-ți aducă o stare de pace și bucurie. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag